Gatekunst i New York

Kjøp billetter nå
Gatekunst i New York

Gatekunst i New York finner du mange steder gjennom i byen. Kunstverkene til store graffitikunstnere som Banksy og Eduardo Kobra finner du på vegger i New York. Spesielt i Bushwick i Brooklyn og Lower East Side på Manhattan er kjent for sine mange veggmalerier. For å se gatekunsten i New York kan du bestille en guidet tur.

Forskjellige typer gatekunst

Det finnes tre forskjellige typer kunst på gatene: graffiti, veggmalerier og gatekunst. Graffiti utføres ofte om natten og består av ord og bokstaver. Et verk basert på et bilde kalles street art. Gatekunst og veggmalerier lages i løpet av dagen. Et veggmaleri er et maleri som tar opp en hel vegg. I gatekunst er kun en liten del av veggen dekket.

Ikke bare artister har utforsket gatekunst, men det har også bedrifter, som kan observeres gjennom byen. Flere og flere varemerker markedsfører gjennom store veggmalerier eller gatekunst i byen. Disse er ofte kreative og perfekte for et morsomt bilde.

Gatekunst i Brooklyn

Brooklyn er sentrum for gatekunst i New York. På 70-tallet ble graffiti sprayet på de underjordiske subway-vognene som sto i skiftegården i Brooklyn. Kunstverkene utviklet seg fra tilfeldige malingskribler til malerier med unike stiler. Til tross for dette ønsket ikke New York City Transit Authority at togene deres skulle brukes og begynte å avverge artistene. Som et resultat ble industrielle vegger i Brooklyn deres nye lerret.

Bushwick distriktet er spesielt kjent for sine mange veggmalerier. Bushwick Collective er et prosjekt der både kjente og mindre kjente artister deltar hvert år.

De får et stykke av en vegg som de mest ekstraordinære kunstverkene lages på. Williamsburg og Greenpoint er også nabolag fulle av kreativitet, og dette gjenspeiles i gatene. En morsom måte å lære mer om gatekunst i Brooklyn på er å bestille en guidet tur.

Bestill Brooklyn Street Art Walking tour her
Denne turen er også inkludert i Go Explorer Pass samt New York Pass.

Bestill Brooklyn Street Art Bike Tour her

Gatekunst i New York - Brooklyn/Williamsburg Gatekunst i New York - Williamsburg

Gatekunst på Manhattan

Du kan også beundre gatekunsten på veggene til bygningen på Manhattan. Ofte blir det laget store veggmalerier her, som inneholder en underliggende melding. Et velkjent sted i byen er Houston Bowery Wall. Dette veggstykket i Lower East Side ble malt av Keith Haring i 1982. Gjennom årene fulgte mange andre kunstnere ham, inkludert Banksy og Shepard Fairey. Ca. annenhver måned males veggen av en annen kunstner, så det er mulig at veggmaleriet du ville se er borte.

På hjørnet av West 79th Street og Broadway kan du finne et kunstverk av Banksy. «Hammer Boy» er en enkel silhuett av et barn som holder en hammer, og det ser ut som han spiller et karnevalsspill. Det er morsomt å gå forbi når du utforsker Upper West Side. For å oppdage mer gatekunst på Manhattan kan du bestille en omvisning.

Bestill Sidewalks and Skyscraper Street Art tour her

Bestill Street Art tour gjennom Lower East Side her

Gatekunst i New York - Manhattan NYC Gatekunst i New York - Manhattan

Street Art Tour gjennom Manhattan og Brooklyn

Du kan finne gatekunst over hele New York. Se de forskjellige stilene, med forskjellige budskap, på en tur til Manhattan og Brooklyn.

Bestill New York City Street Art Tour her

Bestill Street Art Walking tour med workshop her

Erics Tip: Er du en stor fan av gatekunst? Da bør du definitivt bo på citizenM Bowery, i nærheten av Lower East Side. Hotellet huser Museum of Street Art, en hyllest til den legendariske 5 Pointz, et tidligere landemerke for gatekunst. Museet ligger i trappen til hotellet og strekker seg over 20 etasjer, hvor arbeidene til mange graffitikunstnere vises. Jeg anbefaler å ta heisen til toppetasjen og deretter gå trappene ned igjen.

 

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt