9/11 i New York 2024

9/11 i New York

9/11, eller 11. september, er til minne for alle som mistet livet under terroristangrepene i USA som fant sted den 11. september i 2001. Dette er ikke en nasjonal helligdag, men for mange mennesker er denne dagen utrolig emosjonell og sorgfull.

Hva er 9/11?

9/11 er minnedagen for angrepene som skjedde på 11. september i 2001. Det var flere angrep i USA i 2001. På denne datoen ble fire fly kapret: to som ble flydd inn i Twin Towers i New York, ett inn i Pentagon i Washington D.C, og ett som krasjet i en åker i Pennsylvania. Det var meningen at det siste flyet også skulle fly til Washington D.C, men passasjerene ombord på flyet klarte å overmanne kaprerne.

Hva kan du forvente på 9/11 i New York?

I USA blir det amerikanske flagget hengt på halv mast til ære og til minne for de avdøde. Klokken 08:46 innleder den amerikanske presidenten en stille stund, og dette var det tidspunktet da det første flyet traff North Tower på World Trade Center.

På 9/11 Museum, i flere kirker og i nærliggende områder avholdes det seremonier. Hvis du vil kjøpe billetter til 9/11 Museum, husk at museet er stengt for offentligheten den 11. september, ettersom at seremonier også avholdes her. Familiene til de avdøde legger blomster på minnesmerkene, slik som 9/11 Memorial.  9/11 Memorial holder åpent for offentligheten fra kl. 15:00 til midnatt for «Tribute in Light». One World Observatory vil ha justerte åpningstider.

9/11 i New York - Brannmenn 9/11 i New York - Memorial Wall

Erics tips: På 9/11 møtes en del brannmenn og politibetjenter for å minnes hendelsene. Et av samlingspunktene er O’Hara’s Pub, nær World Trade Center. Dette starter tidlig om morgenen og er et spesielt sted å ta seg noe å drikke hvis du er i New York den 11. september.

Tribute in Light

Hvert år på 11. september blir Tribute in Light belyst så snart solen går ned. Tribute in Light finner sted i nærheten av det stedet hvor Twin Towers stod. Dette er et veldig rørende syn, og det er mulig å besøke området om natten. I nabolaget tennes det flere i lys til minne om ofrene, og det er en sorgfull stemning.

9/11 i New York - Tribute in Light

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt