Erics New York Den er gratis i App Store
App storeGoogle play
9/11 Memorial i New York

9/11 Memorial i New York

Kjøp billetter nå
9/11 Memorial i New York

9/11 Memorial i New York er et minnesmerke dedikert til ofrene rammet av terrorangrepene på World Trade Center i 2001 (11. september) og 1993. Selve museet ligger under grunn og har en veldig spesiell, men også trist, atmosfære ved seg. Besøkende kan se deler av de originale søylene til Twin Towers og andre betydningsfulle gjenstander fra hendelsen, slik som en brannskadd ambulansebil, ødelagte telefonkiosker og hjelmer lagt igjen av brannmenn og andre redningsmenn. Minnesmerket (ikke museet) er åpent for alle besøkende. Nærmere 3 000 mennesker mistet livet som resultat av angrepene på World Trade Center og alle navnene deres er gravert i bronse rundt minnesmerket. Minnesmerket består av to kvadratiske fossefall, bygget nøyaktig der tvillingtårnene stod. Det er et veldig gripende sted, med disse to enorme nedsunkne fossefallene som er omringet av trær. Følelsen av sorg knyttet til dette monumentet blir enda sterkere når det er mørkt ute.

Betaler jeg for inngang til 9/11 Memorial?

Nei, 9/11 Memorial er gratis.

Hvordan kommer jeg meg til 9/11 Memorial?

Den enkleste måten å komme seg til 9/11 Memorial er via subway. Du kan ta A, C, J, Z, 2, 3, 4 eller 5 til Fulton Street. Derfra går du til Church Street, fortsetter videre ned gaten forbi One World Trade Center, og tar til høyre ved Thames Street.

Hva er åpningstidene til 9/11 Memorial?

9/11 Memorial holder åpent hver dag fra kl. 07:30 til 21:00. Den 11. september er 9/11 Memorial åpen for offentligheten fra kl. 15:00 til midnatt.

Er det noen turer med guide?

Ja, du kan bli med på en offisiell 9/11 Memorial Tour som er en guidet tur. I løpet av turen på 45 minutter kommer turguiden til å føre deg rundt minnesmerket mens han eller hun forteller deg om World Trade Center, hendelsene som fant sted 11. september i 2001 og konstruksjonen av 9/11 Memorial.

Du kan også ta en guidet tur rundt selve området Financial District, som var veldig pårørt av angrepene. Les mer om en guidet tur til 9/11 Memorial og Financial District i New York her.

9/11 Memorial i New York - Kveldstid 9/11 Memorial i New York - Roser

Kan jeg besøke 9/11 Museum?

Ja, du kan besøke 9/11 Museum. Museet ligger ved 9/11 Memorial. På museet kommer du til å se en vegg av berøringsskjermer med bilder av ofrenes ansikter. Ved å klikke på disse bildene kan du lese om hver av de. Du kan kjøpe billetter til 9/11 Museum her.

Kan jeg ta med barnevogn?

Ja, du kan ta med barnevogn til de offentlige stedene så lenge den ikke er i veien for gangtrafikken.

Kan jeg ta med mat og drikke til 9/11 Memorial?

Du får lov til å ta med en liten flaske og snacks, men vær oppmerksom på at dette er et veldig stille sted og det forventes at man oppfører seg respektfullt.

9/11 Memorial i New York - Survivor Tree 9/11 Memorial i New York - Sett ovenfra

Hvor kan jeg finne mer informasjon om Freedom Tower/One World Trade Center?

Du kan finne mer informasjon om Freedom Tower/One World Trade Center her.

Hva er One World Observatory?

One World Observatory er et utkikkstårn ved One World Trade Center. Du kan lese mer om One World Observatory her.

Erics tips: Jeg syntes at 9/11 Memorial er imponerende, rørende og vakkert konstruert. Ofte legger slektninger av de avdøde ofrene igjen bilder og kort ved navnene til sine kjære. Jeg kan fort bruke en time på å gå rundt her. Siden den gang har jeg besøkt 9/11 Memorial flere ganger og jeg har et ekstra tips. I løpet av vintermånedene blir det tidlig mørkt (rundt 16:30) og monumentet er da belyst, noe som er utrolig vakkert. Du kan se dette på et av bildene ovenfor.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter