9/11 Memorial i New York

9/11 Memorial i New York

9/11 Memorial i New York er et minnesmerke som er dedikert til ofrene som ble rammet av terrorangrepene på World Trade Center i 2001 og den tidligere bombingen på WTC 26. Februar 1993. Monumentet åpnet for offentligheten 11. September 2011. Det er gratis for alle å besøke 9/11 Memorial.

9/11 Memorial i New York

Totalt 2983 mennesker mistet livene sine under angrepene 11. september. Alle navnene deres er inngravert i bronse, rundt de to enorme bassengene som utgjør hjertet av minnesmerket. Både nord- og sørbassenget står på stedet der tvillingtårnene en gang sto, og er omgitt av trær. Et av disse trærne er «Survival Tree», det eneste treet i området som overlevde angrepene. Treet ble oppdaget av redningsarbeidere oktober 2001 og ble hardt skadet med brukne røtter og greiner. Etter nøye restaurering av treet ble det tilbakeført til minnesmerket i 2010. I dag står treet som en levende påminnelse om motstandskraft, overlevelse og gjenfødelse. Det kan bli funnet ved siden av South Tower Pool. 9/11 Memorial er virkelig et imponerende sted, spesielt etter mørkets frembrudd, når sorgen som lurer her er spesielt påtakelig.

911 memorial i New York - survivor tree 9/11 Memorial i New York - ovenfra

Området rundt 9/11 Memorial

Over årene, i tillegg til selve 9/11 Memorial har andre minnesmerker dukket opp for å minnes lidelsen den 11. september. Disse finner du i området rundt bassengene.

9/11 Memorial Glade

I tillegg til ofrene som døde selve 9/11, ble flere tusen skadd og døde senere. Mange av dem var i nærheten av angrepene, bidro til å gjenopprette Ground Zero eller var hjelpearbeidere på selve dagen. For alle menneskene, og deres kjære, som var syke, skadet eller døde som følge av angrepene, er det 9/11 Memorial Glade. Monumentet består av seks monolitter og ligger ved siden av South Tower Pool.

FDNY Memorial Wall

På 9/11 mistet 343 brannmenn livene sine. FDNY Memorial Wall er dedikert til dem. På kunstverket av bronse er tvillingtårnene fokuspunkt og viser alle typer kjøretøy og verktøy som ble brukt den dagen. Samtidig kan hendelsen sees i kronologisk rekkefølge. Minnesmerket for brannmennene kan bli funnet diagonalt overfor 9/11 Memorial, mot veggen til Fire Station Ladder 10.

911 Memorial i New York - FDNY Memorial Wall

Liberty Park

Liberty Park er en park med utsikt over minnesmerket og Freedom Tower. På vestsiden av denne parken ligger The World Trade Center Sphere, også kjent som The Sphere. Denne store bronsestatuen sto opprinnelig mellom tvillingtårnene og har i stor grad blitt restaurert. På den andre siden av parken ligger St. Nicholas National Shrine, en gresk-ortodoks kirke. Den opprinnelige kirken ble ødelagt under angrepene og er nå gjenoppbygd like i nærheten.

Erics tips: «Jeg synes 9/11 Memorial er veldig imponerende, rørende med et vakkert design. På dagen for et offers bursdag blir en hvit rose plassert ved navnet deres. Jeg kan lett bruke en time på å gå rundt. I vintermånedene blir det mørkt ganske tidlig i New York, men monumentet er vakkert opplyst.»

9/11 Memorial i New York - kveldstid 9/11 Memorial i New York - roser

Guidede turer på 9/11 Memorial

Det finnes flere guidet turer du kan bli med på som fokuserer på 9/11. Du kan for eksempel bli med på en 9/11 Memorial Tour med valgfri inngang til 9/11 Museum. I løpet av turen på 2 timer tar guiden deg rundt i World Trade Center-området og informerer deg om begivenhetene den 11. september 2001 og minnestedet.

Du kan også bli med på en guidet tur i Financial District, som ble berørt av angrepene. Hvis du ønsker å vite mer om 9/11 Memorial og Financial District kan du bli med på 9/11 Memorial and Financial District Walking Tour.

9/11 Museum

Ved siden av 9/11 Memorial ligger 9/11 Museum. Dette museet ligger under jorden slik at du kan se deler av de originale søylene til tvillingtårnene. Når du besøker museet kan du se imponerende gjenstander og høre historier fra og om ofre for angrepene.

One World Trade Center

Nye skyskrapere ble bygget under rekonstruksjonen av Ground Zero for å forme det nye World Trade Center. Den meste kjente av disse er One World Trade Center, som også kalles Freedom Tower. Dette er ikke bare den høyeste bygningen i New York, men også i USA og den vestlige halvkule. Du kan også besøke One World Observatory, det høyeste observasjonsdekket i New York. Fra 102. etasje får besøkende en 360-graders utsikt over Frihetsgudinnen, Brooklyn Bridge og Midtown Manhattan.

Oculus

Gå ikke glipp av Oculus på World Trade Center. Denne hvite bygningen, som skal representere en fugl, fungerer som et knutepunkt for kollektivtransport og et kjøpesenter. Det er en liten åpning på taket hvor solen skinner gjennom kl 10:28 den 11. september. På det samme tidspunktet det 2. tårnet kollapset.

Andre 9/11-minnesmerker i og rundt New York

Det finnes også andre 9/11-minnesmerker i og rundt New York. På perrongen ved WTC PATH Station kan du se deler av det opprinnelige fundamentet og betongen fra tvillingtårnene. På den andre siden av Hudson River, i New Jersey, ligger Empty Sky Memorial, rett overfor World Trade Center.

En fergetur fra Ground Zero ligger Staten Island September 11th Memorial, som er tilegnet innbyggerne i bydelen som omkom i WTC-angrepene. Verket, som har tittelen Postcards, ligger ved vannkanten på Staten Island og peker rett mot stedet der tvillingtårnene en gang sto.

Praktisk informasjon

Det er gratis å besøke minnesmerket og du kan bruke så mye tid du ønsker her. Du kan ta med en liten matbit og små drikkevarer til 9/11 Memorial, men ta i betraktning at dette er et rolig sted hvor mange er emosjonelle, og det forventes at folk oppfører seg respektfullt.

  • Åpningstider: Daglig fra kl 08:00 til 20:00. Det er ikke mulig å få tilgang til minnesbassengene etter åpningstidene. Du kan se de fra avstand.
  • Beliggenhet: Ta subway-linje: A, C, J, Z, 2, 3, 4, eller 5 til Fulton Street eller linje R til Cortlandt Street. Du kan også ta linje E til World Trade Center station.

Er det gratis å besøke 9/11 Memorial?

Det er gratis å besøke 9/11 Memorial. Du trenger imidlertidig en billett for 9/11 Museum.

Er det verdt å besøke 9/11 Memorial?

Ja, 9/11 Memorial er et imponerende minnesmerke dedikert til ofrene for angrepene på World Trade Center. Du kan besøke 9/11 Memorial på egenhånd i åpningstiden eller bli med på en guidet tur. Sjekk mine tips her.

Hvordan kommer jeg meg til 9/11 Memorial?

Den enkleste måten å reise til 9/11 Memorial er med Subway. Les mer her.

Finnes det noen guidet turer jeg kan delta på 9/11 Memorial?

Ja det finnes flere guidet turer du kan bli med på som fokuserer på 9/11. Les og bestill dine billetter.

Kan jeg besøke 9/11 Museum?

Ja du kan besøke 9/11 Museum hvis du har billetter. Les mer og kjøp dine billetter her.

Kan jeg besøke One World Observatory?

Du kan også besøke One World Observatory, det høyeste observasjonsdekket i New York. Les mer her.

Hva er forskjellen mellom 9/11 Museum og 9/11 Memorial?

Minnesmerket, som er gratis å besøke, ligger utenfor Ground Zero, mens 9/11 Museum ligger 21 meter under bakken og krever billetter.

Hva kan du gjøre ved 9/11 Memorial?

Det er flere ting å se og gjøre på 9/11 Memorial, blant annet Memorial Pools og 9/11 Museum. Les alt om minnesmerket her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt