Amtrak i New York

Amtrak i New York

Amtrak i New York er et togselskap med togforbindelser mellom alle de store byene i USA. Du kan for eksempel ta Amtrak hvis du vil ta toget fra New York til Washington DC eller Boston. Billetter til Amtrak er tilgjengelig i en rekke forskjellige prisklasser. Togene har avgang fra Penn Station på Manhattan.

Contents

Ta Amtrak i New York

Amtrak står for «America» og «track». Det er faktisk den amerikanske versjonen av VY, og akkurat som langdistansetogene til VY er disse togene noe mer komfortable og har flere fasiliteter enn lokaltog. Amtrak frakter millionervis av reisende hver dag mellom nesten alle statene i USA. Amtraks hjem i New York er Moynihan Train Hall på Penn Station. Togene går fra den tidligere James A. Farley Post Office-bygningen til steder som Philadelphia, Washington DC og Niagara Falls.

Amtrak NY tickets

Amtrak New York-billetter kan kjøpes på nett. Ved de fleste tilfeller kan du bestille billetter for en spesifikk dato og tid, så du er garantert å reise med dette toget. Billettpriser for Amtrak er fleksible og kan øke i pris jo nærmere du er avreisedatoen. Akkurat som med flyreiser, kan forskellige klasser bestilles. Vanligvis kan du velge mellom Coach eller Business class. På noen ruter er det også en ekstra luksus i første klasse. Noen ganger brukes det forskjellige tog på de forskjellige strekningene. Du kan for eksempel velge mellom korte og lange forbindelser, hvor prisene justeres deretter. På grunn av forskjellige togtyper, billetter, klasser osv. kan det noen ganger oppleves som forvirrende å bestille Amtrak billetter.

Erics tips: «Å ta toget er mer komfortabelt og en mer beleilig måte å reise på enn å leie bil i New York. Billetter til Amtrak er mer sammenlignbare med flybilletter enn med vanlige togbilletter. Jeg anbefaler derfor at du ikke venter med på bestille billetter, som med flybilletter. Ikke utsett å kjøpe billetter til noen dager før avreise, men bestill lenger på forhånd for å kunne bestille til en relativt gunstig pris. Det er veldig lite tilgjengelighet i siste øyeblikk, og billetter kan være veldig dyre.»

Amtrak New York Amtrak Station i New York

Togene

Amtrak bruker forskjellig tog avhengig av hvilken rute toget kjører. Det er tog med sovekupé, med restauranter og tog som til og med har plass til biler, men på mange av rutene er togene mer vanlige. I tillegg er det også ofte Wi-Fi tilgjengelig og mange tog har en restaurant eller bar hvor du kan kjøpe kaffe eller ta middagen. I baren er det ofte en «kuppelbil», et tog med et halvt sirkulært glastak. Fra dette stedet har du en vakker utsikt over det passerende landskapet.

Amtrak ruter

Det finnes flere forskellige Amtrak-ruter fra New York City. Alle Amtrak-linjer har sitt egne fantasifulle navn. Linjen til Canada kalles for eksempel «Maple Leaf». Det er også «Southwest Chief» og «Texas Eagle» for å nevne noen. Fra New York kan du ta Amtrak til Washington DC for å utforske den Amerikanske hovedstaden for en eller flere dager. Andre populære Amtrak-destinasjoner fra New York inkluderer Boston og Chicago. Det er også mulig å ta toget til Philadelphia, men i dette tilfellet er en dagstur til Philadelphia en raskere og billigere måte å utforske byen på.

Hvilke ruter kjører Amtrak New York?

Amtrak New York går blant annet til Washington DC, Boston og Niagara Falls. Les mer her.

Ved hvilken togstasjoner i New York kan jeg ta Amtrak?

Du kan ta Amtrak ved Penn Station på Manhattan. Les mer her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt