Penn Station i New York

Penn Station i New York

Penn Station i New York er forkortelsen for Pennsylvania Station. Penn Station ligger på Pennsylvania Plaza på Midtown Manhattan, som også huser Madison Square Garden. Det er den travleste togstasjonen i New York City, til og med i hele Nord-Amerika. Så mange som 600.000 passasjerer besøker denne stasjonen hver dag, med tog fra Amtrak, Long Island Rail Road og New Jersey Transit. Til og med seks subway linjer stopper her.

Contents

Penn Station beliggenhet

Penn Station har en sentral beliggenhet på Manhattan. Stasjonen ligger hovedsakelig under bakken, under Madison Square Garden. Det er ingen spesifikk adresse til Penn Station, men blokken der stasjonen ligger er mellom 7. og 8. Avenue på vest- og østsiden og 31st og 33rd street mot nord og sør. Stasjonen ligger kun to kvartal fra Empire State Building, også nært Macy’s, i tillegg til mye annet. Leter du etter stasjonen mens du er i New York? Bruk kartet i den gratis appen min Eric’s New York.

Historien til Penn Station

Pennsylvania Station får navnet sitt fra Pennsylvania Railroad Company, som først bygde stasjonen i 1910. Konstruksjonen av stasjonen markerte den første togforbindelsen mellom New York og sør i landet. Den originale stasjonen, Beaux Arts station, ble revet i 1963 etter planen om en oppgradert Penn Plaza og annonseringen av Madison Square Garden. Stasjonen forble stort sett under jorden etter det, med Madison Square Garden over den.

Moynihan Train Hall

Penn Stations siste utvikling er utvidelsen med Moynihan Train Hall. Denne hallen ble bygget i James A. Farley bygningen på den andre siden av gaten, hvor det også ligger et postkontor. Hallen er oppkalt etter initiativtakeren til stasjonsutvidelsen: Senator Daniel Patrick Moynihan. Moynihan Train Hall er en imponerende del av stasjonen hvor både Amtrak- og LIRR-tog kommer og går. Det er en fotgjengerforbindelse til High Line Park.

Erics tips: Moynihan Train Hall ligger i bygningen til New Yorks tidligere hovedpostkontor. Det er en vakker klassisk bygning, som jeg liker å tusle rundt i. Nå som Amtrak eier bygningen er postkontoret mye mindre, men det er fortsatt en flott bygningen som er verdt å sjekke ut.

Togselskaper på Penn Station

Penn Station i New York huser togselskaper fra tre togselskaper: Amtrak, Long Island Rail Road og New Jersey Transit. Amtrak-togene kjører lange avstander, mens LIRR og NJ Transit er en forbindelse med de nærliggende stedene.

Amtrak i New York

Amtraks lange togruter forbinder New York med flere større byer i andre deler av USA og til og med Canada. Du kan for eksempel ta Amtrak for en New York til Washington D.C. dagstur med tog. Boston er også tilgjengelig med Amtrak fra Penn Station. Andre steder du kan reise med Amtrak fra New York er Chicago, Miami og Toronto.

Long Island Rail Road (LIRR)

Long Island Rail Road (LIRR som forkortelse) er togselskapet som forbinder New York og Long Island. LIRR består av flere linjer, som for det meste operer på Long Island. Imidlertid går en av linjene til Penn Station. Dette er toget som går fra Jamaica Station i Queens til Manhattan, og som du kan bruke for transport fra JFK til Manhattan.

New Jersey Transit (NJ Transit)

New Jersey Transit har ansvaret for togforbindelsene i New Jersey. En rekke linjer går under Hudson med Penn Station i New York som start-/endepunkt. To av disse linjene passerer også forbi Newark Airport, som gir deg muligheten til å reise fra Newark til Penn Station med tog når du ankommer på denne flyplassen.

Metro-North Railroad

Metro-North Railroad (MNR) i New York er et jernbaneselskap som forbinder New York City med Upstate New York. Det forbinder også New York til Connecticut og noen linjer går gjennom New Jersey, som gjør de linjene til en del av New Jersey Transit.

Penn Station i New York - billetterPenn Station i New York - NJ Transit

Besøke Penn Station i New York

Som turist i New York trenger du mest sannsynlig ikke å være så mye på Penn Station. De andre knutepunktene i New York, WTC Transportation Hub og Grand Central Terminal er i seg selv attraksjoner som er verdt et besøk, selv om du ikke skal ta toget eller subwayen. Dette er ikke tilfellet ved Penn Station, denne stasjonen er hovedsakelig rent praktisk og ikke en attraksjon. Et unntak fra dette er nevnte Moynihan Train Hall. Med sitt store glasstak og imponerende rulletrapp, er dette verdt å se hvis du er i området.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt