TriBeCa i New York

TriBeCa i New York

Nabolaget TriBeCa i New York er et nabolag på Lower Manhattan. TriBeCa er en forkortelse for «Triangle Below Canal Street». Dette betyr at TriBeCa ligger mellom Hudson-elven, Canal Street, Broadway og omtretn Vesey Street, I den nordvestlige delen av dette området finner du inngangen til Holland Tunnel. Dette er tunnelen som knytter New York til New Jersey. Det er et atmosfærisk nabolag som mange kjendiser kaller sitt hjem.

Historien til TriBeCa

Selv om TriBeCa i New York er et populært område nå til dags har ikke dette alltid vært tilfellet. De gamle varehusene og lagrene har blitt renovert og brukes nå som boliger, men de daterer tilbake fra den tiden da TriBeCa hovedsakelig var et industriområde. Etter en lang periode med tomme lokaler og forfall ble bygningenes loft okkupert av en gruppe kunstnere på 1980-tallet. Dette ble begynnelsen på en ny start og lysere tider for området. Bedrifter begynte å etablere seg i dette nabolaget, og det tok bare 10 år før TriBeCa i New York ble populært igjen. Nabolaget er nå et ettertraktet område i Lower Manhattan.

Det har blitt stemt frem som et av New York Citys tryggeste områder, og det er mange film- og popstjerner som har bosatt seg her og som betrakter dette som hjemmet sitt, slik som blant annet Beyoncé og Jay-Z, Taylor Swift, Justin Timberlake og Harry Styles. TriBeCa er et av New Yorks dyreste nabolag.

Butikker og restauranter i TriBeCa

Det kommer vel ikke som en overraskelse at et nabolag med så mange kjendiser og dyre boliger også er fullt av luksuriøse butikker og restauranter. Ta for eksempel Takahachi – en japansk restaurant som serverer sushi og a la carte retter. Tribeca Grill er et annet bra spisested som til og med har Robert De Niro som deleier og ofte tar imot kjendiser. Hvis du ønsker et lite avbrekk fra all luksusen kan du dra til baren Anotheroom. På grunn av barens stemning, lys og innredning er dette et koselig og romantisk sted; helt perfekt for en date, spesielt hvis følget ditt er glad i spesielle ølsorter og god vin!

TriBeCa i New York - Vannkanten TriBeCa i New York - Harrison Street

Pier 25 i TriBeCa

På TriBeCa siden av Hudson River Park finner du et paradis av en lekeplass: Pier 25. Denne delen av parken har noe for enhver alder. Fra vannleker for de minste til klatrevegger, volleyballbaner og minigolf, samt en plass med komfortable solstoler slik at man kan lene seg tilbake og slappe av.

Fra april til oktober finner du også østersbaren Grand Banks her, på en seilbåt som ligger fast til land. Dette er et stemningsfullt sted for å ta en cocktail og noe å spise sammen med lokalbefolkningen, med en fin utsikt over bygningene i Downtown Manhattan.

TriBeCa i New York - Strandvolleyball TriBeCa i New York - Grand Banks

TriBeCa Film Festival

For å flytte fokus etter 9/11-angrepene og for å bidra til områdets rekonstruksjon gikk Robert De Niro, Jane Rosenthal og Craig Hatkoff sammen for å grunnlegge TriBeCa Film Festival. Dette hjalp med å opprettholde New Yorks rykte for å være en viktig by innenfor filmindustrien og festivalen vokste seg såpass stor at den nå er en av verdens mest omtalte filmfestivaler. Det vises et stort antall dokumentarer, kortfilmer og familiefilmer, og årlig arrangeres det en Artist Award samt mange andre gratis aktiviteter.

Neste TriBeCa Film Festival arrangeres fra den ... til den .... Se her for billetter til arrangementer ved TriBeCa Film Festival.

Hoteller i TriBeCa

Det finnes flere bra hoteller i TriBeCa i New York. Det er et koselig og autentisk nabolag å bo i. Med de mange subway linjene i nærheten kan du enkelt nå andre nabolag på Manhattan. Sheraton TriBeCa ligger på utkanten av området. Velg et «Club Level Room» og du får tilgang til takterrassen som har en flott utsikt over nabolaget. Andre gode hoteller inkluderer The Roxy Hotel og Conrad New York Downtown.

TriBeCa i New York - utsikt

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt