Botaniske hager i New York

Kjøp billetter nå
Botaniske hager i New York

Det finnes flere botanical gardens i New York, hvor New York Botanical Garden i The Bronx og Brooklyn Botanical Garden er de to største. Disse botaniske hagene er et «must-see» for enhver New York besøkende med grønne fingre, da det er en oase av ro i den travle byen. I tillegg til disse to store hagene er det også en rekke mindre botaniske hager i NYC hvor du kan nyte den vakre naturen i hver bydel i New York.

Nå tilgjengelig: New York Botanical Garden Holiday Train Show

New York Botanical Garden i The Bronx

New York Botanical Garden er New Yorks største botaniske hage. Det er faktisk en av de største i hele USA. New York Botanical Garden rommer hele 1 km² og består av ikke mindre enn 50 separate hager, med hvert sitt eget tema og planter. Hagene varierer og inneholder alt fra en foss og skogsområde til en «Adventure Garden» for barn. Til sammen er det rundt 1 million forskjellige plantearter her, så hvis du vil bytte fra skyskrapene og beundre alt som naturen har å tilby, er dette stedet å være! Et orkideeshow arrangeres også årlig mellom slutten av februar og begynnelsen av april som viser en imponerende samling av disse elegante blomstene.

Hvordan komme seg til New York Botanical Garden

Du kommer deg til New York Botanical Garden ved å ta Subway B, D eller 4 til Bedford Park Blvd. Station. Herfra kan du spadere nedover til parken på omtrent 15 minutter. Deretter tar du Buss Bx26 østover til Mosholu-inngangen til hagen. Entré er inkludert i de fleste New York rabattkort.

Kjøp dine New York Botanical Garden tickets her

Botaniske hager i New York - New York Botanical Garden i The Bronx Botaniske hager i New York - New York Botanical Garden The Bronx

Brooklyn Botanic Garden

Den andre store botaniske hagen i New York er Brooklyn Botanic Garden. Denne hagen ligger ved siden av Prospect Park i Brooklyn, og er kjent for sine overdådig blomstrende kirsebærblomster. Brooklyn Botanic Garden består av tolv forskjellige hager, som inneholder mange spesielle steder. Er du her på våren? Ikke glem å besøk Robert W. Wilson Overlook. Her har du fin utsikt over de rosa kirsebærblomstene. Og hvis du besøker Brooklyn Botanic Garden med barn, ikke gå glipp av hagens «Discovery Garden». Inngang til Brooklyn Botanic Garden er for eksempel inkludert i Go New York Explorer Pass eller All-Inclusive Pass.

Hvordan komme seg til Brooklyn Botanic Garden

Mange subway linjer stopper i nærheten av hagen. Du kan ta de røde linjene 2 eller 3 til Eastern Parkway – Brooklyn Museum Station, B, Q eller S til Prospect Park Station eller grønn linje 4 og 5 til Franklin Avenue station.

Botaniske hager i New York New York - KirsebærblomsterBotaniske hager i New York New York - Brooklyn Botanic Garden

Queens Botanical Garden

I Queens, nær Citi Field Stadium og bak parken der den store metall kloden Unisphere står, ligger Queens Botanical Garden. Denne botaniske hagen er mye mindre enn de nevnte ovenfor og er derfor ikke en attraksjon i seg selv, men spesielt på våren og sommeren er det fint å ta en svipptur innom om du er i området. Sørg for å gå «Fragrance Walk», da du under denne spaserturen vil være omgitt av duftende blomster og planter. Inngang til Queens Botanical Garden er gratis mellom november og mars, og koster ikke mange dollar resten av året.

Snug Harbor Botanical Garden on Staten Island

Staten Island har også en liten botanisk hage: Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden. Her finner du åtte forskjellige hager. Høydepunktet til denne botaniske hagen er The Allée, en tunnel av grener som gir det perfekte bakteppet for en selfie. New York Pass og New York Sightseeing Day Pass gir deg inngang til Snug Harbor Botanical Garden uten noen ekstra kostnader.

6BC Botanical Garden

En botanisk hage er også gjemt midt på Lower Manhattan, på East 6th Street mellom B og C Avenue. Eller rettere sagt «little garden», fordi denne lille biten av natur på Manhattan er omtrent på samme størrelse som et stort hus. 6BC Botanical Garden er dedikert til å forbedre biologisk mangfold, gi opplæring om planter og trær, forskjønne nabolaget og levere programmer til samfunnet. Denne hagen er åpen fra april til oktober, og entré er gratis.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt