Staten Island i New York

Staten Island i New York

Staten Island i New York er best kjent for Staten Island Ferry, og er en av New Yorks fem bydeler. Selv om det ikke er en plass turister pleier å reise er ikke en morsom båttur det eneste bydelen har å by på. Her finner du for eksempel New York Citys eneste mote-outlet, i tillegg til noen museer.

Contents

Staten Islands historie

Amerikanske urinnvånere bodde på Staten Island for tusen år siden, lenge før europeerne ankom. Den første vestlige som ankom Staten Island var en italiener, og senere i 1609 ankom briten Henry Hudson, som var utstedt fra Nederland for å utforske øya. Øya fikk navnet «Staten Generaal» som er den samlede betegnelsen for det nederlandske parlament. Det tok en stund før de vestlige kunne bosette seg ettersom urbefolkningen kjempet til siste stund. Til slutt ble det grunnlagt en «Old Village» og siden den gang har innbyggertallet vokst til 500 000 mennesker.

Staten Island Ferry

Du kan ankomme Staten Island via gratis Staten Island Ferry. Den passerer Frihetsgudinnen i tillegg til å tilby en super utsikt mot Downtown Manhattans skyline. Fergen kjører to ganger i timen fra Lower Manhattan, og det er definitivt verdt å ta turen med fergen minst en gang.  Mange velger å gå ombord umiddelbart for å returnere tilbake til Manhattan. Imidlertid er det også en rekke ting å gjøre i nærheten av fergeterminalen, så du kan ta en senere båt tilbake og se noe av Staten Island først.

Erics tips: «Når du går ombord, må du ikke gå til forsiden av fergen, men til baksiden og bakre dekk på venstre side. Der har du den beste utsikten over Manhattans skyline.»

Staten Island i New York - Skylinen

Empire Outlets

Staten Island huser New York Citys eneste outlet senter, Empire Outlets. Du kan kombinere en fin båttur på vannet med en ettermiddag full av shopping.  Faktisk ligger Staten Island ferjekai rett ved siden av Empire Outlets. Så du kan gå rett fra båten til outlet senteret. Det er også et flott sted for snacks og drikke. Empire Outlets huser flere spisesteder som for eksempel Shake Shack og Starbucks.

Staten Island September 11th Memorial

Ved vannet, i nærheten av fergeterminalen ligger Staten island September 11th Memorial. Dette minnesmerket med Navnet Postcards ble laget i 2004 for å minne de 274 innbyggerne fra staten island som døde under angrepene 11. september 2001 og bomben på WTC i 1993. Midten på minnesmerket peker mot stedet der tvillingtårnene pleide å være.

Staten Island i New York - Empire Outlets Staten Island i New York - minnesmerke

Verrazzano-Narrows Bridge

Den imponerende hengebroen er hele 1,298 meter lang og forbinder Staten Island med Brooklyn. Broen har fått navnet fra den italienske utforskeren Giovanni da Verrazzano, den første europeeren som seilte Hudson. Alle som noen gang har deltatt i New York Marathon vil ha gode minner fra denne broen. New York Marathon starter på Staten Island og de første kilometerene er selvfølgelig over Verrazzano-Narrows Bridge. Denne broen er ikke tilgjengelig for syklister eller fotgjengere resten av året.

Attraksjoner på Staten Island

Fergen og Empire Outlets er Staten islands hovedattraksjoner, men det finnes en rekke andre attraksjoner for de som virkelig ønsker å bli kjent med nabolaget. Det finnes en liten dyrehage, Staten Island Zoo, og det er noen autentiske museer. Snug Harbor Cultural Center & Botanical Garden er bydelens viktigste sted for kultur og underholdning. Selve senteret består av flere historiske bygninger og vakre botaniske hager så det er verdt et besøk. Inngang til Snug Harbour-områdene er inkludert i New York Sightseeing Pass.

Museer på Staten Island

Du vil kanskje bli overrasket over at det finnes flere mindre museer på Staten Island. Du kan for eksempel besøke National Lighthouse Museum, hvor du kan få en omvisning på egen hånd og nyte den vakre utsikten over bukten. På området til Snug Harbor Cultural Center finner du det morsomme og engasjerende Staten Island Children’s Museum og Staten Island Museum, som fokuserer på lokal historie og kunst.

Hoteller på Staten Island

I motsetning til Manhattan og Brooklyn finnes det relativt få hoteller på Staten Island. Majoriteten av overnattingsstedene er Bed & Breakfasts og AirBnbs. For en bytur til New York er ikke Staten Island den mest beleilige plassen å bo. Den eneste forbindelsen til Manhattan er fergen, det er ingen subway linjer som går frem og tilbake. Det er en subway linje på selve Staten Island, videre er det hovedsakelig kun bybusser. Hvis du likevel velger å bo på Staten Island anbefales det å bo i nærheten av subway linjen. Det gjør det enkelt for deg å reise til og fra fergeterminalen.

Klikk her for hoteller på Staten Island

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt