Staten Island i New York

Staten Island i New York

Staten Island er en av de fem bydelene i New York. De fleste som besøker NewYork.no har nok ikke denne bydelen med på listen sin over steder de ønsker å utforske når de besøker storbyen. Allikevel er det mange som benytter seg av fergen (gratis) som går fra den sørlige delen av Manhattan til Staten Island, for å se Manhattans skyline. Når de ankommer Staten Island tar de bare fergen tilbake igjen, og dermed går de glipp av alt som Staten Island har å by på!

For å være helt ærlig så skjønner jeg at de kanskje velger å gjøre dette. Jeg har tross alt gjort det samme et par ganger. Resten av New York ser ut til å ha samme oppfatning av Staten Island, noe som fører til at innbyggerne i Staten Island klager bittert over at bydelen deres ikke får like mye oppmerksomhet som de fire andre bydelene i New York.

Historie

Amerikanske urinnvånere bodde på Staten Island for tusen år siden, lenge før europeerne ankom. Den første vestlige som ankom Staten Island var en italiener, og senere i 1609 ankom briten Henry Hudson, som var utstedt fra Nederland for å utforske øyen. Øyen fikk navnet «Staten Generaal» som er den samlede betegnelsen for det nederlandske parlament. Det tok en stund før de vestlige kunne bosette seg ettersom urbefolkningen kjempet til siste stund. Til slutt ble det grunnlagt en «Old Village» og siden den gang har innbyggertallet vokst til 500 000 mennesker.

Grøntområde

Staten Island er en av de største bydelene, men har desidert færrest innbyggere. Her er det nok av trær og grøntområde! Dette er en av de beste tingene ved Staten Island. Er du litt lei av bylivet i Manhattan? Kjenner du naturens kall? Da kan en dag på Staten Island være et hyggelig avbrekk fra storbyturen din.

Staten Island i New York - Folk som venter ved fergen Staten Island i New York - Staten Island Yankees

Aktiviteter

På Staten Island finnes det 3 golfbaner, og kanskje føler du for å spille golf under oppholdet ditt? Foretrekker du heller å se på sport? Da kan du jo vurdere å se Staten Island Yankees spille (for ikke å bli forvekslet med New York Yankees). De spiller ikke i den høyeste divisjonen, men du kommer til få se ordentlig baseball, bare ta en titt på bildet ovenfor.

Det finnes også en liten zoo, Staten Island Zoo, og noen museer; det mest aktuelle er nok Snug Harbor Cultural Center and Botanical Garden. De andre museene stiller ut kunst fra lokale kunstnere.

Erics tips: Du kan komme deg til Staten Island ved å benytte deg av den gratis fergen, Staten Island Ferry. Da får du også passert Frihetsgudinnen. Fergen går fra Manhattan to ganger i timen og dette er definitivt verdt å gjøre. Når du er ombord på fergen, ikke gå foran i fergen, gå heller bak i fergen, på den venstre siden bak dekk. Her får du nemlig den aller beste utsikten. Nedenfor kan du se utsikten fra fergen.

Staten Island i New York - Utsikt over Manhattan

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter