Dumbo i New York

DUMBO i New York

Dumbo, eller DUMBO, i New York er et nabolag i bydelen Brooklyn. Dumbo er en forkortelse for «Down Under the Manhattan Bridge Overpass», som er den perfekte beskrivelsen for beliggenheten av dette kreative nabolaget. Dumbo i Brooklyn er kjent for sine mange gallerier, kafeer og brosteinsgater. Brooklyn Bridge Park, Brooklyn Flea, og Washington Street finner du også her.

Contents

Stemningen i DUMBO

Dumbo var tidligere et industrielt område. Tilbake i tiden var det kjent som Gairville, og dette reflekterer de mange varehusene. På slutten av 1970-tallet var Dumbo et rimelig område å bo i og det var mye med plass, så mange artister flyttet hit. I dag ser du fortsatt dette gjennom de mange kunstgalleriene, men det er også mye boutiques og bakerier i dette Brooklyn-nabolaget.

Sightseeing i Dumbo

DUMBO er det perfekte nabolaget å spasere i og utforske. Men det er også mange ting verdt å besøke når du besøker denne delen av Brooklyn.

Manhattan Bridge-bildet

Washington Street er en velkjent gate i New York. Fra denne gaten i DUMBO er Empire State Building perfekt innrammet av søylene til Manhattan Bridge. Dette er plassen for å ta det berømte bildet, og du kan ikke ta et bedre bilde av Manhattan Bridge!

DUMBO i New York - Washington Street

Brooklyn Bridge Park

På vannkanten av Dumbo i Brooklyn finner du Brooklyn Bridge Park. Parken tilbyr en forbløffende utsikt over Manhattan og er den perfekte plassen for en piknik eller gåtur. Parken huser også den gammeldagse karusellen Jane’s Carousel. Den er ikke bare morsom for barn, voksne kan også ta seg en tur.

DUMBO i New York - Brooklyn Bridge Park

DUMBO Flea Market

På søndager er det ekstra morsomt å besøke Dumbo, da arrangeres nemlig DUMBO Flea Market. Loppemarkedet som er en del av Brooklyn Flea er en av de beste loppemarkeder i USA. Markedet holdes i DUMBO Archway, rett under Manhattan Bridge.

DUMBO i New York - Loppemarked DUMBO i New York - Bibliotek

Adams Street Library

Dette gamle varehuset har blitt omgjort til et bibliotek og er morsom å ta en titt i. Adams Street Library er den første nye filialen som åpnet etter 1983 og er en del av Brooklyn Public Library. Inne i biblioteket kan du nyte utsikten over Manhattan Bridge. Bygningen er ikke vanskelig å gå glipp av da den har store bokstaver på utsiden.

Erics tips: I min Eric’s New York App finner du flere vandreturer, inkludert en gjennom DUMBO. Spaser med meg gjennom alle mulig steder i Brooklyn og opplev denne siden av New York.

Restauranter i Dumbo

Dumbo i New York er kjent for sine mange kafeer, som gjør området morsomt å utforske med en kaffe i hånda. En av mine favoritter er Butler, som du finner nesten rett under Brooklyn Bridge. Her har de noen gode alternativer for god frokost og lunsj. Empire Stores ligger også i dette nabolaget i Brooklyn. Det gamle lageret ligger mellom Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge og rett ved siden av Brooklyn Bridge Park. Plassen er et samlingssted for butikker, kontorer og restauranter. En av restaurantene er Cecconi’s; et sted for en luksuriøs middag og spesielt brunsj er veldig bra her. Restauranten ligger ved siden av parken, og gir deg utsikt over Manhattan.

I Empire Stores finner du også Time Out Market New York. Når du besøker det gamle varehuset anbefaler jeg å ta turen til taket. Herfra får du en utsikt over Brooklyn Bridge, Manhattan skyline samt Manhattan Bridge.

DUMBO i New York - rooftop DUMBO i New York - Empire Stores

Hoteller i Dumbo

Det finnes ingen hoteller i selve Dumbo, med det finnes hotell i nabolagene rundt. Du kan for eksempel bo på Hampton Inn Brooklyn Downtown eller Marriott at the Brooklyn Bridge. Hvis du ønsker mer luksus og ønsker å bo nærmere Dumbo anbefaler jeg 1 Hotel Brooklyn Bridge. Dette hotellet i Brooklyn har et basseng på taket som tilbyr en nydelig utsikt over Manhattan.

Hvordan reise til Dumbo?

Du kan reise fra Manhattan til Dumbo på en rekke måter. En av de beste måtene er å spasere eller sykle over Manhattan eller Brooklyn Bridge. En annen måte er å ta NYC Ferry. Det er en enkel og billig måte å reise til Dumbo på. Ta East River Route og South Brooklyn Route og nyt en flott utsikt over skylinen underveis. Hvis du vil reise raskt til DUMBO, er subwayen den beste måten. Du kan ta A- eller C-linjen til High Street, eller F-linjen til York Street. Fra subway-stasjonen er det en kort spasertur til Dumbo.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt