Brooklyn Bridge Park i New York

Brooklyn Bridge Park i New York

Brooklyn Bridge Park i New York ligger like ved Brooklyn Bridge, som navnet tilsier. Parken ligger ved vannkanten, og er kjent for sine hager, turstier langs elven og et bakkelandskap som holder trafikken i sjakk. Det mest bemerkelsesverdige i Brooklyn Bridge Park er definitivt utsikten over Manhattan.

Strand ved Pier 4

Parken er delt inn i forskjellige områder og hvert har sin egen sjarm. Disse områdene heter Pier 1, Pier 2, Pier 3, Pier 3 Greenway Terrace, Pier 4 Beach, Pier 5, Pier 6, John Street, Main Street, Empire Fulton Ferry, Fulton Ferry Landing, Greenway og Gardens. Mange newyorkere liker å sette seg ned på trappetrinnene i Brooklyn Bridge Park, men du kan også gå til stranden ved Pier 4 eller sitte på gresset.

Erics tip: Du kan utforske Brooklyn Bridge Park under «DUMBO – Brooklyn Bridge» vandreruten, som du finner i min Eric’s New York App. Åpne appen og velg «Vandreruter» for å finne ruten. Ved siden av parken kan du utforske mer av Brooklyn Heights, DUMBO og kan krysse Brooklyn Bridge.

Idrett i Brooklyn Bridge Park

I parken finnes det ikke mangel på mulige aktiviteter, og her finner du forskjellige idrettsanlegg samt løp- og sykkelstier. Er du glad i sport kommer du til å elske Pier 2 og Pier 5. Hvis det regner så kan du likevel være aktiv i de delene av idrettsområdet som har tak over seg. Ønsker du å gå deg en liten spasertur? Gå til Squibb Park Bridge, som gir deg en flott utsikt over Brooklyn og Manhattans Skyline. En artig måte å utforske parken på er ved å sykle gjennom den. Sykkelstien, Greenway, strekker seg fra Pier 1 til Pier 6. Det er ikke lov å sykle utenfor sykkelstiene. Har du leid en robåt? Da kan du legge den til kai ved rampen på stranden som tilhører Pier 4. Det er også muligheter for å fiske ved den vestlige promenaden til Pier 5. Fikk du fangst? Her har de alt av utstyr som du trenger for å rense fisken på stedet, og det er mulig å grille ved Picnic Peninsula som ligger like i nærheten.

Brooklyn Bridge Park i New York - Brooklyn Bridge Brooklyn Bridge Park i New York - Jane's Carousel

Mat og drikke i Brooklyn Bridge Park

I Brooklyn Bridge Park finner du en berømt matrett, nemlig «lobster rolls» fra Luke’s Lobster. Du kan selvfølgelig velge å ta med egen mat. Parken har egne piknikområder. Det er derimot ikke lov å ta med seg egen alkohol, men dette kan kjøpes ved flere av parkens barer og kaféer. Ved Pier 1 finner du Hotel Brooklyn Bridge. Fra takterrassen her har du en av de beste utsiktene over Brooklyn, med utsikt over Brooklyn Bridge Park og Manhattans skyline. Verdt å nevne er også Fornino ved Pier 6, som byr på kjempegod pizza og sine berømte cocktails som du kan nyte ved piknikbordene på takterrassen, med en super utsikt mot Frihetsgudinnen.

Brooklyn Bridge Park i New York - Avslapping

Empire Stores, DUMBO

Ved vannet, mellom Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge, finner du et gammelt varehus som nå huser et utvalg butikker, restauranter og kontorer. Det er en flott bygning og verdt et besøk om du er i nabolaget. Utsikten fra taket over parken, Brooklyn Bridge og Manhattan skyline er fantastisk! I bygningen finner du, blant annet en møbelbutikk, flere restauranter og Brooklyn Historical Society. Her finner du også Time Out Market, et trivelig matmarked som tilbyr et utvalg retter fra lokale spisesteder, håndplukket av Time Outs skribenter.

Brooklyn Bridge Park i New York - Empire Stores Brooklyn Bridge Park i New York - Empire Stores Tak

Underholdning for barn

I parken er det flere lekeplasser for barn, spesielt i nærheten av Pier 6. Her finner du også en vakker gammeldags karusell; Jane’s Carousel. Karusellen ligger inne i en kvadratisk glassbygning i nærheten av Empire Fulton Ferry. Det finnes en rekke aktiviteter for barn i New York.

Praktisk informasjon

  • Åpningstider: Brooklyn Bridge Park er alltid åpen, med unntak kl. 01:00 – 06:00.
  • Veibeskrivelse: Subway A/C, 2/3, 4/5, F og R frakter deg til parken. Buss B25 og B63 også. Vanntaxi er sesongbestemt. Du kan også benytte deg av NYC Ferry.

Ønsker du å utforske flere parker? Her finner du en oversikt over alle parkene i New York

Brooklyn Bridge Park i New York - Sett ovenfra

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt