Brooklyn i New York

Brooklyn i New York

Brooklyn i New York inkluderer Williamsburg, Dumbo og Dyker Heights. Disse nabolagene står til sammen for New York mest populære bydel. Brooklyn er en ekte «smeltedigel» da det bor mennesker med alle mulige kulturelle bakgrunner og nasjonaliteter i bydelen. Her finner du russisk, ukrainsk, italiensk, puertoricansk, jødisk og jamaicansk innflytelse. Om du har nok tid under besøket ditt anbefaler jeg at du inkluderer et besøk til denne bydelen. Husk å ta turen innom Brooklyn Bridge og Brooklyn Bridge Park. Om du fortsatt har tid igjen er det definitivt verdt å ta en tur innom de andre flotte nabolagene i Brooklyn!

Nabolag i Brooklyn

Brooklyn er en av fem bydeler i New York og er delt inn i forskjellige nabolag. Store deler av Brooklyn består av boliger, men det finnes flere nabolag som er verdt et besøk. Her får du et helt annet inntrykk av New York i tillegg til å komme deg ut av Manhattans kjas og mas. For å komme deg til Brooklyn i New York, ta en Hop-on-hop-off-buss eller ta subwayen. Hvis du ønsker å utforske bydelen i eget tempo kan du leie en sykkel.

Williamsburg

Williamsburg i Brooklyn er et trendy nabolag hvor stemningen er definert av en blanding av gamle, store bygninger og moderne nybygg. Gatebildet er ikke dominert av store kjeder, så her finner du hovedsakelig autentiske restauranter, butikker og kaféer. Når du går gjennom Williamsburg vil du jevnlig se vakker gatekunst. Bryggerier er også noe Williamsburg er kjent for, så du burde definitivt smake på den lokalbryggede ølen her. Og kanskje ta en matbit blant de lokale.

Brooklyn i New York - ParkBrooklyn i New York - Gate

Brooklyn Heights

Brooklyn Heights er området du ender opp i når du går eller sykler over Brooklyn Bridge fra Manhattan mot Brooklyn. Nede ved vannkanten er Brooklyn Bridge Park som jeg vil påstå har den vakreste utsikten mot Manhattans skyline. I denne parken kan du ta en fin spasertur eller ta en picnic. Det er også verdt å ta turen innom nabolaget etter du har vært i parken. I Brooklyn Heights er det mange flotte gater med de kjente brune murhusene. På tide med en matbit? Da anbefaler jeg en fersk pizza som er bakt i vedovn på Grimaldi’s.

Ønsker du å utforske Brooklyn Heights i kombinasjon med en spesiell kulturell opplevelse? Da er nok Brooklyn Gospel Tour noe for deg. Spaser langs nabolagets vakre hus, nyt utsikten mot Manhattan, og turen avsluttes med en gospelopptreden av det Grammy-prisvinnende koret på det berømte Brooklyn Tabernacle.

DUMBO

DUMBO er en forkortelse for «Down Under the Manhattan Bridge Overpass», som umiddelbart gjør det klart hvor i Brooklyn du finner dette området. DUMBO ligger ved vannkanten, nord for Brooklyn Bridge Park og «under» Manhattan Bridge. Det er en veldig fin del i Brooklyn, hvor du blant annet finner Empire Stores og Jane’s Carousel. Washington Street ligger også her, hvor du kan ta det kjente bildet av Empire State Building som er innrammet av Manhattan Bridge.

Dyker Heights og Bay Ridge

Det er kun en grunn for å besøke Dyker Heights og Bay Ridge: den overdådige julepynten som utstilles her frem til slutten av november. På Dyker Heights Christmas Lights Tour kommer du til å se de vakreste dekorasjonene i nabolaget. Hele gater er tildekket i tusenvis av lys og dekorasjoner: julestemning er garantert!

Brooklyn i New York - Dyker HeightsBrooklyn i New York - Coney Island

Coney Island

På sørsiden av Brooklyn finner du Coney island, en halvøy som spesielt er populært på sommeren. Du kan ta subwayen for å komme deg hit, men det tar litt tid. Det er mye lettere og moro å bestille New York Pizza Tour. På turen får du smake en rekke legendariske pizzaer fra New York med endestasjon på Coney Island. Her kan du nyte en super atmosfære, sjekk ut Luna Park og prøv pølsene hos berømte Nathan’s.

Sunset Park

Sunset park er plassen å dra for og få en autentisk spansk følelse i Brooklyn. Det er et fint område å gå rundt om dagen og oppleve noe helt annerledes enn Manhattan. Ta Subway D, N eller R til 36th Street å gå gjennom 5th Avenue. Dette er også en super plass å ta lunsjen da det er mange små og bra restauranter her. Prøv litt peruansk mat på en av de typiske kyllingrestaurantene, eller så kan du prøve deilig chorizo-taco på Matamoros. Besøk Sunset Park (parken med samme navn som nabolaget), sitt på gresset og nyt den vakre utsikten mot Manhattan (her kan du til og med se Frihetsgudinnen).

Crown Heights

Som et nabolag er ikke Crown Heights veldig interessant, men det betyr likevel ikke at du ikke kan finne attraksjoner her. Både Brooklyn Museum og Brooklyn Botanic Garden ligger i dette området, litt lenger unna finner du også Brooklyn Children’s Museum.

Brooklyn Museum er det nest største museet i New York og inneholder en stor samling på en og en halv million gjenstander. På Brooklyn Museum finner du kunstverk fra blant annet Cézanne, Monet, Degas, Manet, Renoir, Kandinsky og Rembrandt.

Brooklyn Botanic Garden består faktisk av flere små hager. Cherry Esplanade er for eksempel veldig kjent og har mer enn 200 kirsebærtrær. Japanese Hill and Pond Garden har en koi-dam, japansk tempel, et Shinto-alter og Bonsai. I Cranford Rose Garden er det nesten 1,400 forskjellige rosearter. Ved Yellow Magnolia Café kan du slappe av mens du nyter organisk mat.

Dersom du reiser med barn kan det være morsomt å dra til Brooklyn Children’s Museum. Det er som en stor innendørs lekeplass designet for de små. Det er spill for småbarn med vann, sand, lyder, leke-markeder, pizzeriaer og gigantisk lego. Det er utstillinger om dyr, og noen ganger er det til og med mulig å klappe en slange.

Erics tips: Det er mye å se og gjøre i Brooklyn, du kan enkelt bruke flere dager i området. Mange severdigheter i Brooklyn kan besøkes med New York Pass, som også gjør det rimeligere å utforske Brooklyn.

Brooklyn MuseumBrooklyn Botanic Garden

Sportsbegivenheter i Brooklyn

Brooklyn i New York, som mange andre nabolag i New York har en rekke suksessfulle Idrettslag. Moderne Barclays Center Stadium er lett tilgjengelig med subwayen, og hjemmekamper spiller av basketballagene Brooklyn Nets og New York Liberty, New Yorks kvinnelag. Profesjonelle brytekamper for WWE holdes også regelmessig her. I tillegg blir arenaen også brukt ukentlig til konserter og andre arrangementer.

Barclays CenterBrooklyn i New York - Sports

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt