Brooklyn i New York

Brooklyn i New York

Brooklyn er den bydelen i New York med høyest innbyggertall. Her bor det hele 2,6 millioner mennesker. Navnet Brooklyn stammer fra byen Breukelen i Nederland. I tillegg til nederlandsk innflytelse så har Brooklyn blitt påvirket av mange andre kulturer og mennesker av ulike nasjonaliteter, slik som personer fra blant annet Russland, Ukraina, Italia, Puerto Rico og Jamaica for å nevne noen få.

Man kan få inntrykk av at Brooklyn er noe roligere og mer avslappende enn Manhattan, men denne bydelen er langt ifra kjedelig. Her er det mye å se og gjøre; tilbring en artig dag ved Brooklyn Bridge Park, besøk Coney Island om sommeren eller opplev skikkelig julestemning i Dyker Heights rundt juletider. Gå på en basketballkamp og se Brooklyn Nets spille i Barclays Center, eller gå på shopping i de hippe butikkene i Williamsburg. Til slutt men ikke minst; gå tilbake til Manhattan over Brooklyn Bridge og innta den utrolige utsikten over byen.

Guidet tur i Brooklyn

Ønsker du å utforske Brooklyn, men du har ikke lyst til å gjøre det på egenhånd? Da kan du bli med på en guidet tur! Det finnes flere ulike turer som du kan velge mellom. Føler du deg litt eventyrlysten? Vurder å leie en sykkel og utforske Brooklyn på to hjul. Du kan ta en guidet spasertur gjennom Brooklyn hvis du vil se en hel del. På denne turen får du sett berømte landemerker og nabolag, som Brooklyn Heights og DUMBO. Hvis du heller vil ha en tur som også inkluderer noe å spise, vil jeg anbefale å ta Brooklyn Pizza Tour. I løpet av denne turen kommer du til å lære mer om Brooklyn og Coney Island, samtidig som du smaker på kjempegod New York-pizza. For en litt annerledes opplevelse, bli med på en Brooklyn Gospel Tour. Denne turen tar deg med forbi vakre bygninger i Brooklyn Heights og her kan du innta den utrolige utsikten over Manhattan. Turen ender med en live gospel-tjeneste ved det berømte Brooklyn Tabernacle, som fremføres av et Grammy-premiert kor.

Ta en titt på aktivitetene nedenfor hvis du har planer om å besøke Brooklyn på egenhånd:

Brooklyn i NYC - Brooklyn Museum Brooklyn i NYC - Grand Army Plaza

Brooklyn Museum

Brooklyn Museum er det nest største museet i New York, og samlingen består av nesten 1,5 millioner kunstverk. Samlingen inkluderer afrikanske, europeiske og egyptiske kunstverk, samt kunstgjenstander fra Afrika, Midtøsten og Stillehavsøyene. I 2007 åpnet museet opp Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art. Museet inneholder kunst fra kjente kunstnere slik som Cézanne, Monet, Degas, Manet, Renoir, Kandinsky og Rembrandt. Er du litt sulten og føler for å ta deg en matbit enten før eller etter at du har besøkt museet? Da foreslår jeg at du drar til Barboncino på 781 Franklin Avenue. Stenovnsbakt-pizza herfra er helt utrolig godt, og i helgene serverer de også en herlig brunch.

Kjøp dine billetter til Brooklyn Museum her

Praktisk informasjon

  • Gratis inngang med New York Pass
  • Åpningstider: Onsdag til søndag kl. 11:00 til 18:00. Torsdager frem til kl. 22:00.

Brooklyn Botanic Garden

Brooklyn Botanic Garden er helt nydelig, og dette er et flott sted for å ta seg et avbrekk fra bylivet og all asfalten. Denne botaniske hagen ble grunnlagt i 1910, og den består av mange mindre hager. Cherry Esplanade er veldig berømt; hagen har over 200 kirsebærtrær og blomstringen av trærne er et stort arrangement som feires årlig. Japanese Hill and Pond Garden var den første japanske hagen som ble laget i en amerikansk park. Hagen har en liten fiskedam, et japansk tempel, en Shinto-shrine, og en samling av bonsai-trær. I Cranford Rose Garden kan du se nesten 1400 forskjellige rosesorter, og Children’s Garden består av et fellesområde hvor barn kan lære å gro sine egne planter. Fragrance Garden er en hage som er tilrettelagt for de som har nedsatt syn. Her kan man oppleve plantene på en litt annerledes måte: ved å røre, gni eller lukte på de. Ved Terrace Café kan du slappe av og ta deg en økologisk matbit.

Praktisk informasjon

  • Gratis inngang med New York Pass
  • Åpningstider: Mars til oktober: tirsdag – fredag fra kl. 08:00 til 18:00, lørdag og søndag fra kl. 10:00 til 18:00. November til februar: tirsdag – fredag fra kl. 08:00 til 16:30, lørdag og søndag fra kl. 10:00 til 16:30.

Brooklyn i NYC - Brooklyn Botanic Garden Brooklyn i NYC - Skilt

Brooklyn Children’s Museum

Hvis du reiser sammen med barn kan det være artig å besøke Brooklyn Children’s Museum. Dette er som et stor innendørs lekeområde, fullt av morsomme aktiviteter for de små. Det finnes vannleker, sand, lyder, minimarked og lekestuer, pizzeria, store legoklosser, utstillinger om dyr og i blant kan man til og med få klappe på en slange! Vær forberedt på at det kan bli ganske folksomt her. Barn kan leke fritt og foreldre kan slappe av ettersom dette er et trygt miljø.

Praktisk informasjon

  • Gratis inngang med New York Pass
  • Åpningstider: Tirsdag – søndag fra kl. 10:00 til 17:00, stengt på mandager.

New York Transit Museum

Ønsker du å lære mer om New Yorks subway og historien bak den? Besøk New York Transit Museum. Museet er plassert i en ekte subway-stasjon hvor du kan se gamle subway-vogner og se hvordan de har utviklet seg gjennom årene. Utstillingene er visuelle og interaktive, noe som gjør det interessant for enhver. I gavebutikken kan du få kjøpt artige suvenirer som du kan ta med deg hjem. Shake Shack ligger bare en blokk unna, så etter museumsbesøket kan du prøve en av New Yorks beste hamburgere.

Praktisk informasjon

  • Gratis inngang med New York Pass
  • Åpningstider: Tirsdag – fredag fra kl. 10:00 til 16:00, lørdag og søndag fra kl. 11:00 til 17:00.

Sunset Park

I Sunset Park kan du virkelig oppleve den autentiske latinamerikanske kulturen i Brooklyn. Det er et hyggelig område å ta seg en spasertur gjennom på dagtid, og for å oppleve noe helt annerledes enn Manhattan. Benytt deg av subway D, N eller R til 36th Street og gå gjennom 5th Avenue. Dette er også et godt sted for å spise lunsj ettersom det finnes mange koselige restauranter her. Prøv peruansk mat hos Super Pollo, eller dra til Tacos Matamoros for å spise deg mett på kjempegode chorizo-tacos! Ta turen til Sunset Park (parken har samme navn som nabolaget), slapp av i gresset og innta den flotte utsikten over Manhattan (du til og med se Frihetsgudinnen). Hvis du blir værende i området så er dette også et perfekt sted for å se solnedgangen over Manhattan. Hvis du er interessert kan du også besøke den vakre kirkegården Green-Wood Cemetery som ligger i nærheten.

Brooklyn i NYC - Skyline Brooklyn i NYC - Barclay's Center

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter