Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum i New York er et mangfoldig kunstmuseum med over halvannen million verk. I en av USAs eldste museer kan du finne kunst fra egypterne til samtidskunst. Verk av Monet, Picasso og Judy Chicago, blant andre er utstilt her. Med beliggenhet på utkanten av Prospect Park har museet en perfekt beliggenhet for å utforske kunst fra en rekke forskjellige kulturer.

Ting å se på Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum er spredt over fem etasjer hvor du kan beundre verk fra forskjellige samlinger. I tredje etasje kan du se en samling av egyptiske antikviteter som er over 3000 år gamle. I tillegg gir de europeiske, afrikanske, asiatiske og islamske samlingene variasjon og mangfold. Det er også verk av amerikanske kunstnere, fra kolonitiden på 1400-tallet og frem til 1945. Eller besøk Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art, som inkluderer The Dinner Party som er ikonisk for feministisk kunst. Kunstverket er et symbol og minne om viktige kvinner gjennom historien. I tillegg til permanente utstillinger har museet også skiftende utstillinger, der mangfoldet i kunstmuseet kommer til syne. Museets butikk selger suvenirer og kunst fra lokale kunstnere.

Brooklyn Museum i New York - The Dinner Party

Sculpture Garden

Brooklyn Museum inkluderer også Steinberg Family Sculpture Garden. Dette er en hage hvor du kan finne flere statuer. Skulpturene her  Disse skulpturene har blitt spart fra riving. En kopi av Frihetsgudinnen er blant annet her. I hagen kan du gå rundt eller få deg noe å spise på Brooklyn Museums rosa Food Truck.

The Storage

Brooklyn Museum er kjent for sin store samling, men ikke alle kunstverk kan stilles ut samtidig. Det er derfor Visable Storage er her; butikken for amerikansk kunst som viser mer enn 2000 verk. Det er morsomt å gå gjennom lagringen som viser omfanget av samlingen.

Brooklyn Museum i New York - Amerikansk kunst Brooklyn Museum i New York - The Storage

Bygningens historie

Brooklyn Museum daterer tilbake til 1823 når museet først ble stiftet. Senere ble Brooklyn Institute etablert, som tilbudte kunstutstillinger. Ideen til Brooklyn Museum ble født i 1890, som åpnet syv år senere i bygningen som fremdeles huser museet. Bygningen ligger ved siden av Brooklyn Botanic Garden, og er kjent for sin Beaux-Arts-stil og dekker et område på 52 000 kvadratmeter. Dette gjør det til et av de største museene i USA. Museets stil kommer best frem i Beaux-Arts Court, et buet rom med et glassgulv og en lysekrone i messing. Taket, som er 18 meter høyt og laget av glass, gjør det til et vakkert rom.

Brooklyn Museum i New York - innsiden av museet Brooklyn Museum i New York - Beaux Arts

Erics tips: Du kan kombinere et besøk til Brooklyn Museum med en spasertur gjennom Prospect Park og Brooklyn Botanic Garden. Hvis du er i New York med barn er det også supert å besøke Brooklyn Children’s Museum.

Praktisk informasjon

Brooklyn Museum er enkelt å reise til med subwayen: subway-stoppet er rett utenfor døren. Når du besøker Brooklyn Museum ta i betraktning at blitsfotografering ikke er tillatt.

  • Beliggenhet: 200 Eastern Parkway
  • Åpningstider:
    • Onsdag – søndag: 11:00 – 18:00
    • Museet er stengt på mandager og tirsdager

Hvor mye koster en billett til Brooklyn Museum?

Billetter til Brooklyn Museum koster fra $ 20.

Hva er åpningstidene til Brooklyn Museum?

Brooklyn Museum er stengt på mandager og tirsdager. Sjekk åpningstidene for resten av dagene her.

Hva er Brooklyn Museum kjent for?

Brooklyn Museum er kjent for sin store samling og samt din mangfoldig samling. Les mer om museet her.

 

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt