De forente nasjoner i New York

Forente Nasjoner i New York

De forente nasjoner (FN) ble grunnlagt i 1945 av 51 land for å fremme bedre samarbeid i henhold til menneskerettigheter, sikkerhet og verdensøkonomi. Siden 2011 er det 193 medlemsnasjoner i FN. Hovedkvarteret til FN er i New York og ligger på First Avenue ved siden av East River. Her tas det også imot besøkende. Beliggenheten til hovedkvarteret er på en spesiell internasjonal zone som tilhører alle de 193 medlemsnasjonene. Innenfor dette området har FN sitt eget sikkerhets- og brannvesen, samt eget postkontor og administrasjon. FN lager sine egne frimerker som kan kjøpes på senteret for besøkende. Det er til og med mulig å lage et frimerke med ditt eget bilde! Disse frimerkene er veldig spesielle og kan bare sendes ut innenfra FNs zone. Mange besøkende sender brev til sine kjære med disse unike frimerkene som er spesielt laget ved FNs hovedkvarter. Dette er også hvor du kan finne de kjente 193 flaggene i New York.

Contents

FNs hovedkvarter

FNs hovedkvarter består av fire bygninger: generalforsamlingen (the General Assembly), konferansesenteret (the Conference Center), kontorbygget til sekretariatet og Dag Hammarskjöld biblioteket. De forskjellige bygningene ble alle designet av amerikaneren Wallace K. Harrison. Hvis du lurer på hvor du kan finne de 193 flaggene i New York, er det her de er! Det er 193 flagg rundt hele bygningskomplekset – like mange flagg som det er medlemsnasjoner. Flaggstengene står plassert i en sirkel og det er lik plass mellom hver flaggstang – noe som symboliserer likestilling mellom hver nasjon. Flaggene er arrangert i alfabetisk rekkefølge med Afghanistan i begynnelsen og Zimbabwe til slutt.

De forente nasjoner i New York United Nations Chrysler Building De forente nasjoner i New York Trusteeship Council Chamber

Besøkssenteret

Besøkssenteret ligger på 46th Street og First Avenue. Noen av Hop-on-hop-off-bussene stopper i nærheten. Før du kan gå inn må du hente et sikkerhetspass fra Check in Office som ligger på 801 First Avenue, ved 45th Street. Det første du vil legge merke til, når du kommer inn i besøkssenteret, er kunsten som omgir deg. Alle kunstverkene er donert av forskjellige medlemsland. I lobbyen kan du se et utvalg utstillinger, helt gratis. Du kan velge mellom en rekke forskjellige utstillinger, f.eks. bilder og en multimedial presentasjon av menneskerettigheter, barn i krigssoner, klimaendringer osv. I lobbyen finner du også en suvenirbutikk, en bokhandel og en kafé. Dra til besøkssenteret for å booke enhver tur.

Guidet tur

Det tilbys turer med guide fra mandag til fredag, og hver guidet tur varer i omtrent en time. Av sikkerhetsmessige årsaker kan ikke barn under 5 år bli med på turen. Alle deltakere over 16 år må ha med gyldig legitimasjon (pass). Alle turer er tilgjengelig for rullestol. Det finnes ikke noe oppbevaringsrom for jakker og bagger.

Les mer om FNs besøkssenter og kjøp billetter til en guidet tur her

De forente nasjoner i New York - Hovedkvarteret De forente nasjoner i New York - FNs sikkerhetsråd

Kan man besøke De forente nasjoner i NYC?

Ja, du kan besøke FNs hovedkvarter i New York på en guidet tur. Les hvordan du bestiller her.

Kan man besøke FNs hovedkvarter uten omvisning?

Ja, du kan gå inn i FNs besøkssenter uten å gå på omvisning. Du kan imidlertid bare besøke generalforsamlingsbygningen og andre kamre på en guidet tur.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt