Greenwich Village i New York

Greenwich Village i New York

Greenwich Village ligger på Manhattan i New York. Nabolaget går også under kallenavnet «The Village». Området har en europeisk følelse ved seg, og med alle sine relativt lave bygninger er dette et hyggelig sted for en spasertur. Det finnes mange bakgårder og hager i dette området, og takket være mangelen på de høye bygningene kan du innta mer sol i Greenwich Village enn noe annet sted i New York City.

Ting å gjøre i Greenwich Village

Greenwich Village er det perfekte nabolaget å spasere rundt i. Du kan utforske nydelige gater, små butikker og koselige restauranter. Du kommer også til å se mange studenter i denne delen av Manhattan da New York University (NYU) ligger her.

Den vestre delen av Greenwich Village er West Village. Siden disse områdene overlapper kan det være forvirrende å vite om det er Greenwich Village eller West Village det er snakk om. Du kan vel egentlig si at Greenwich Village, i motsetning til West Village, strekker seg inn i East Side, fra 6th Avenue til Broadway. Dette inkluderer Washington Square Park og NYU.

Washington Square Park

De grønne lungene i Greenwich Village er Washington Square Park. Det er en populær møteplass blant de lokale, med massevis av gateartister, så det er alltid noe å se! I hjertet av parken finner du en stor fontene du kan se folk vasse i på varme sommerdager. Det er også den berømte buen som er inspirert av Triumfbuen i Paris. Washington Square Arch ble oppreist i minne om USAs første president, George Washington. Selve parken er også oppkalt etter ham.

Greenwich Village i New York - Washington Square Park

Greenwich Village i TV-serier

Du kan forvente å se flere kjente bygninger i Greenwich Village. Husker du serien Sex and the City? Seriens hovedperson, Carrie Bradshaw, bodde på 66 Perry Street.

Foretrekker du kanskje den berømte TV-serien Friends? Da blir du kanskje skuffet av å høre at kaféen Central Perk aldri eksisterte. Kanskje kan The Little Owl trøste deg. Denne kaféen ligger nederst i bygningen hvor de 6 vennene fra serien «bodde», og her finner du mye godt på menyen, så dette er helt klart et godt alternativ.

Bestill en guidet tur til steder for TV- og filminnspilling i New York hvis du er interessert i å se flere steder fra skjermen i virkeligheten.

Greenwich Village i New York - gate Greenwich Village i New York - Friends-bygningen

Guidet tur i Greenwich Village

Det tilbys mange turer med guide i Greenwich Village. Å bli med på en guidet tur er en super måte for å bli bedre kjent med (deler av) byen og for å høre om historier og opplevelser fra den lokale guiden. Du kan utforske Greenwich Village ved å delta på en av disse turene:

  1. High Line Park og Greenwich Village Food Tour er faktisk to turer slått sammen til en. Først går gruppen gjennom High Line Park for å bygge opp appetitten før den beste delen av turen kommer – maten! Du kommer til å bli tatt med til 6 (!) steder hvor du får en matbit. Advarsel: ikke spis frokost! Turen varer i 3,5 timer.
    Bestill plass på High Line Park og Greenwich Village Food Tour her
  2. Den «vanlige» Greenwich Village Tour er en guidet historisk tur som varer i 2 timer. Du kommer til å se hvor Bob Dylan og Janis Joplin opptrådte, stedet hvor bevegelsen for homofiles rettigheter begynte, og mye mer.
    Bestill plass på Greenwich Village Tour her
  3. For de som er interessert rock ‘n’ roll er det en guidet tur i Greenwich Village som er midt i blinken; nemlig Rock ‘n’ Roll Walking Tour. Den lokale og kunnskapsrike guiden kommer til å vise deg hvor de stor rockestjernene pleide å opptre og ikoniske albumcovere ble fotografert.
    Bestill plass på Rock ‘n’ Roll Walking Tour her

Shopping og restauranter i Greenwich Village

Selv om det finnes en god del større kjeder i Greenwich Village så ligger nabolagets sjarm i de små, lokale og unike butikkene og restaurantene som også finnes her. På 260 Bleecker Street finner du Faicco’s Italian Specialties, som er full av italienske delikatesser. Etter noen små innkjøp kan du gå videre og stoppe ved Pasticceria Rocco for å kjøpe med deg kjempegod cannoli og billig kaffe. Ta med deg alle godsakene bort til vannkanten ved Hudson River Park (ca. 10-15 minutter i gangavstand).

Her finner du også to av favorittene fra min liste over de beste pizzarestaurantene i Greenwich Village. John’s Pizza som ligger på Bleecker Street har blitt verdenskjent takket være sangen til Simon & Garfunkel. Er du en tilhenger av både pizza og Spiderman? Dra til Joe’s Pizza. Dette pizzastedet ligger på Carmine Street og ble brukt i filmen Spiderman 2.

Favorittplassen min for frokost i New York ligger faktisk i Greenwich Village. Buvette Gastrothèque tilbyr franskinspirerte retter gjennom hele dagen. Vanligvis bestiller jeg en liten frokost fra denne koselige bistroen, eller så går jeg hit for brunsj på søndager.

Greenwich Village i New York - Stemning Greenwich Village i New York - Restautanter

Hoteller i Greenwich Village

Det finnes ikke veldig mange hoteller i Greenwich Village, og hotellkjeder eksisterer ikke her. Dersom du ønsker å bo i dette nabolaget finnes det noen autentiske hoteller i forskjellige prisklasser. Walker Hotel Greenwich Village er et fint hotell med gode fasiliteter, i tillegg til rom med balkonger. Andre alternativer er klassiske The Jane Hotel og Washington Square Hotel.

Historien til Greenwich Village

Når det gjelder Greenwich Village finnes det ikke noe som er «kjedelig» her. Denne delen av byen har alltid vært et viktig sted for subkulturer i USA. På 1930- og 1940-tallet flyttet det mange kunstnere og folkesangere hit, på 1950-tallet var området best kjent for eksperimentering med dop, og på 1960-tallet tiltrakk det seg mange musikere. Dette hadde en kreativ innflytelse på området, noe som resulterte i nye musikksjangre og artister, slik som Bob Dylan og Neil Diamond. Dylan nevner til og med The Village i noen av sangene sine. Innenfor dette frittenkende og aksepterende området begynte gaykulturen å vokse. Det var også her at verdens første Gay Pride ble arrangert i 1970.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt