Greenwich Village i New York

Greenwich Village i New York

Greenwich Village i New York, også kjent som «West Village» eller under kallenavnet «The Village», er et nabolag på Manhattan. Området har en europeisk følelse ved seg, og med alle sine relativt lave bygninger er dette et hyggelig sted for en spasertur. Det finnes mange bakgårder og hager i dette området, og takket være mangelen på de høye bygningene kan du innta mer sol i Greenwich Village enn noe annet sted i New York City.

Greenwich Village som inspirasjon

Når det gjelder Greenwich Village finnes det ikke noe som er «kjedelig». Denne delen av byen har alltid vært et viktig sted for subkulturer i USA. På 1930- og 1940-tallet flyttet det mange kunstnere og folkesangere hit, på 1950-tallet var området best kjent for eksperimentering med dop, og på 1960-tallet tiltrakk det seg mange musikere. Dette hadde en kreativ innflytelse på området, noe som resulterte i nye musikksjangre og artister, slik som Bob Dylan og Neil Diamond. Dylan nevner til og med The Village i noen av sangene sine. Innenfor dette frittenkende og aksepterende området begynte gaykulturen å vokse. Det var også her at verdens første Gay Pride ble arrangert i 1970.

Greenwich Village i populære TV-serier

Du kan forvente å se flere kjente bygninger i Greenwich Village. Husker du serien Sex and the City? Seriens hovedperson, Carrie Bradshaw, bodde på 66 Perry Street. Foretrekker du kanskje den berømte TV-serien Friends? Da blir du kanskje skuffet av å høre at kaféen Central Perk aldri eksisterte. Kanskje kan The Little Owl trøste deg. Denne kaféen ligger nederst i bygningen hvor de 6 vennene fra serien «bodde», og her finner du mye godt på menyen, så dette er helt klart et godt alternativ.

Er du interessert i å se flere kjente steder som har blitt brukt til innspilling av film og TV-serier? Her kan du lese alt om å bli med på en guidet tur til steder for TV- og filminnspilling i New York.

Greenwich Village i New York - Bleecker Street Greenwich Village i New York - Taxi

Shopping og spise ute i Greenwich Village

Selv om det finnes en god del større kjeder i Greenwich Village så ligger nabolagets sjarm i de små, lokale og unike butikkene og restaurantene som også finnes her. På 260 Bleecker Street finner du Faicco’s Pork Store som er full av italienske delikatesser. Etter noen små innkjøp kan du gå videre og stoppe ved Pasticceria Rocco for å kjøpe med deg kjempegod cannoli og billig kaffe. Ta med deg alle godsakene bort til vannkanten ved Hudson River Park (ca. 10-15 minutter i gangavstand). Her finner du også to favoritter fra listen min over byens 5 beste pizzasteder. Min nummer 1, John’s Pizza, ligger på Bleecker Street. Dette er gaten som ble gjort verdenskjent takket være den sangen til Simon & Garfunkel. Er du en tilhenger av både pizza og Spiderman? Dra til Joe’s Pizza. Dette pizzastedet ligger på Carmine Street og ble brukt i filmen Spiderman 2.

Greenwich Village i New York - Grove and Bedford Greenwich Village i New York - Sykkelvei

Guidet tur i Greenwich Village

Det tilbys mange turer med guide i Greenwich Village. Å bli med på en guidet tur er en super måte for å bli bedre kjent med (deler av) byen og for å høre om historier og opplevelser fra den lokale guiden. Du kan utforske Greenwich Village ved å delta på en av disse turene:

 1. Family Greenwich Village Tour er en 2,5-timers lang tur som er perfekt for barna. Mens foreldrene lærer om nabolagets bohemske fortid boltrer barna seg på lekeplassen og spiser cupcakes. (Slapp av, det er nok av cupcakes til deg også!)
  Bestill plass på Family Greenwich Village Tour her
 2. Greenwich Village Food Tour og High Line Park er faktisk to turer slått sammen til en. Først går turgruppen gjennom High Line Park for å bygge opp appetitten før den beste delen av turen kommer – maten! Du kommer til å bli tatt med til 6 (!) steder hvor du får en matbit. Advarsel: ikke spis frokost! Turen varer i 3,5 timer.
  Bestill plass på Greenwich Village Food Tour and High Line Park her
 3. Den «vanlige» Greenwich Village Tour er en guidet historisk tur som varer i 2 timer. Du kommer til å se hvor Bob Dylan og Janis Joplin opptrådte, stedet hvor bevegelsen for homofiles rettigheter begynte, og mye mer.
  Bestill plass på Greenwich Village Tour her
 4. På turen som heter Greenwich Village: Beatniks, Beer and Pizza Tour kommer du til å bli tatt med til flere pizzasteder. I tillegg til pizza får du øl på de berømte lokale barene som Bob Dylan, Jack Kerouac og mange andre pleide å besøke, mens guiden forteller historiene om deres turbulente liv.
  Bestill plass på Greenwich Village: Beatniks, Beer and Pizza Tour her
 5. For de som er interessert rock ‘n’ roll er det en guidet tur i Greenwich Village som er midt i blinken; nemlig Rock ‘n’ Roll Walking Tour. Den lokale og kunnskapsrike guiden kommer til å vise deg hvor de stor rockestjernene pleide å bo og opptre. Du kan velge om du vil starte turen i Greenwich Village eller East Village.
  Bestill plass på Rock ‘n’ Roll Walking Tour her

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter