Guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park

Kjøp billetter nå
Guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park

Guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park er en super aktivitet for film-fanatikere, men også for de som ønsker å oppleve mye av Central Park på kort tid. Den kunnskapsrike guiden kommer til å fortelle deg om scener fra over 30 filmer som har blitt filmet i Central Park og om parkens historie. I løpet av turens mange stoppesteder vil du kunne innta parkens vakre natur og ta flotte bilder. Du får en avslappende og hyggelig tur, selv hvis du ikke er kjent med alle filmene som guiden nevner. Turen holder seg oppdatert på aktuelle filmer og er veldig interaktiv; du er oppfordret til å stille spørsmål!

Bestill guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park her

The Plaza Hotel, Bow Bridge og Boathouse

Turen begynner ved 59th Street mellom Fifth og 6th Avenue, foran inngangen til NQR subway-stasjonen. Du kan enten benytte deg av en subway som stopper her, eller reise med subway linje 4, 5 eller 6 til 59th Street som er litt lenger unna. I en gruppe på rundt 20 personer vil dere først bli fortalt hvilke berømte bygninger som har blitt brukt i hvilke filmer. Den første og kanskje mest kjente bygningen er Plaza Hotel, kjent fra filmen Home Alone 2: Lost in New York. Denne turen en er en super mulighet for å få testet dine filmkunnskaper!

Gruppen kommer til å spasere gjennom parken og stoppe på steder som Wollman Skating Rink (Serendipity, The Stepmom), The Mall (Vanilla Sky, Breakfast at Tiffany’s) og den berømte Bow Bridge (Autumn in New York, Keeping the Faith, Little Manhattan, The Way We Were). Selv om denne broen kanskje er det mest romantiske stedet i Central Park (mange velger å fri her), blir den ikke like ofte brukt til filminnspilling. Fra avstand vil du få sett Boathouse, stedet der den kjente scenen med Carrie og Mr. Big i Sex and the City fant sted. Dammen ble faktisk tømt for at Sarah Jessica Parker kunne spille inn scenen. Dette er også stedet hvor sluttscenen i The Avengers ble filmet.

Guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park - Wollman Rink Guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park - The Reservoir

Strawberry Fields, The Dakota og Tavern on the Green

Etter å ha fått nok tid til å fotografere kommer guiden til å lede gruppen videre til The Bandshell (Mighty Aphrodite, Hair) og Strawberry Fields. I 1985 ble et lite område i Central Park (mellom 71st og 74th street) dedikert til John Lennon, og det er et populært sted for fans. Fra Sheep’s Meadow vil du kunne se The Dakota, hvor Yoko Ono fortsatt bor i dag. Turen fortsetter til Tavern on the Green som er en berømt restaurant brukt i Ghostbusters og Wall Street. Turen ender ved Columbus Circle.

Erics tips: Dette er en super måte for å få sett mye av Central Park på kort tid. Hvis du er en filmelsker vil du sikkert kjenne igjen mange av stedene. Hvis du ikke ønsker å gå rundt, kan du kanskje heller bli med på en guidet tur til steder for TV- og filminnspilling i New York (med buss).

Guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park - Strawberry Fields Guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park - The Mall

Praktisk informasjon

Etter bestilling vil du bli tilsendt en kupong som du kan printe ut og bruke som billett for turen. Turen tar omtrent 2 timer, så det anbefales at du har på deg komfortable sko.

  • Varighet: 2 timer
  • Avgangssted: 59th Street i nærheten av Central Park
  • Avgangstid: daglig, kl. 12:00
  • Turen er ikke tilgjengelig i januar og februar på grunn av kaldt vær.

Bestill guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park her

Inngår også i New York Pass

 

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt