Guidet tur til steder for TV- og filminnspilling i New York

Kjøp billetter nå
Guidet tur til TV- og filminnspillingssteder i New York

Bli med på en guidet tur til steder for TV- og filminnspilling i New York for å få se noen av de stedene som har blitt brukt under innspilling av din favoritt film eller serie. New York er den byen i verden som brukes mest til TV- og filminnspilling. I løpet av denne bussturen på 2,5 timer kommer du også til å få se hjemmet til mange kjendiser, slik som Beyoncé og Jay Z, Jennifer Lawrence, Harry Styles og Taylor Swift, i tillegg til å se steder brukt i populære TV-serier som Friends og How I Met Your Mother. Kanskje ser du til og med en pågående filminnspilling i midten av Manhattan.

Bestill guidet tur til steder for TV- og filminnspilling i New York her

Times Square og Central Park South

Du kommer til å bli møtt av en entusiastisk guide (som oftest en skuespiller) og etter at du har vist frem billetten din kan du finne deg et sete ombord på turbussen. Det spiller ingen rolle hvilken side av bussen du sitter på: det er nok å se på begge sidene. Når bussen nærmer seg Times Square vises den første videosnutten. Da jeg tok denne turen var dette en introduksjonsvideo med Willie Garson (som spilte Stanford i sex og singelliv). Du vil også passere steder der skuespillerne i Glee fremførte I Love New York/New York, New York og Tom Cruise løp rundt i Vanilla Sky. Bussen fortsetter videre til Central Park, som er det mest brukte stedet for filminnspilling i hele verden, og passerer inngangen til Central Park der filmene Enchanted og Die Hard: With a Vengeance ble filmet. Videre går turen til den luksuriøse Fifth Avenue hvor du kan få sett Plaza Hotel (North by Northwest, Home Alone 2 og Gossip Girl), Tiffany and Co. (Breakfast at Tiffany’s, CSI: NY og Sleepless in Seattle), Rockefeller Center (30 Rock, SNL og The Smurfs), Public Library (The Day After Tomorrow) og Empire State Building (King Kong, Independence Day og Elf).

Washington Square Park og bygningen til “Friends”

Washington Square Park er første stopp på rundturen. Dette stedet ble brukt under filminnspillingen av I am Legend, Blue Bloods og When Harry Met Sally. Her kan du ta flotte bilder med Empire State Building i bakgrunnen. Bussen kjører videre gjennom Wall Street (Hitch) og fortsetter til TriBeCa, hjemmet til TriBeCa Film Festival. Festivalen var et initiativ fra Robert De Niro etter 9/11-terrorangrepene, for å promotere New York som filmby. Bussen stopper ved Hook & Ladder 8, det berømte hovedkvarteret til Ghostbusters.

Guidet tur til TV- og filminnspillingssteder i New York - I am Legend New York TV and Movie Sites Tour How I met your mother

Bussen kjører videre i retning av Uptown og bussens siste stoppested er i The Village. Her får du se leilighetskomplekset som ble brukt til Monica and Rachels leilighet i Friends. Du kommer også til å oppdage at navnet på kaféen nedenfor er The Little Owl, ikke Central Perk som den het i serien. På vei tilbake til bussen går du forbi Lucille Lortel Theatre, der hvor Joey en gang opptrådte i et skuespill. Bussen kjører deg tilbake til 55th Street i Midtown hvor du vil få mulighet til å besøke The Soup Nazi fra Seinfeld og den berømte MacLaren’s Pub fra How I Met Your Mother (stedet heter egentlig McGee’s Pub).

Erics tips: Dette er en super guidet tur for de som elsker filmer og TV-serier. Mens guiden viser deg alle de berømte stedene vil du også kunne se klipp fra filmer og serier som ble filmet der. Guiden kommer også til å fortelle deg om hvordan du kan oppdage steder brukt til filminnspilling, samt prøve å finne innspillinger som finner sted samme dag. Dette er en busstur, så for mesteparten av turen vil du sitte ombord på en turbuss. Hvis du foretrekker en gåtur så anbefaler jeg at du blir med på en guidet tur til steder for filminnspilling i Central Park.

Praktisk informasjon

Etter bestilling kommer du til å bli tilsendt en kupong. Denne kupongen kan du enten printe ut og bruke som billett for turen, eller vise frem på mobiltelefonen din som en mobilbillett.

  • Varighet: 2,5 timer
  • Avgangssted: Ellen’s Stardust i Midtown (1650 Broadway, hjørnet til 51st Street)
  • Avgangstider: ulike tider

Bestill guidet tur til steder for TV- og filminnspilling i New York her

Guidet tur til TV- og filminnspillingssteder i New York - Ghostbusters Guidet tur til steder for TV- og filminnspilling i New York - Friends

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt