Hell’s Kitchen (Clinton) i New York

Hells Kitchen i New York

Hell’s Kitchen i New York var tidligere et dårlig strøk, men nå for tiden er det et hyggelig område som er kjent for sine gode barer og restauranter. Ingen i New York vet den sanne historien om hvordan Hell’s Kitchen fikk navnet sitt, men det finnes mange interessante teorier om det. Nabolaget er også kjent som «Clinton» eller «Midtown West». Det siste navnet beskriver områdets beliggenhet – Midtown Manhattan, mellom Hudson-elven, 59th Street, Eighth Avenue og 34th Street.

Hell’s Kitchen Manhattan

Områdets beliggenhet gjør det til et utmerket sted for et opphold i New York, men Central Park og Broadway-teatre i bakgården. Sørg for at du får sett mer av Hell’s Kitchen enn bare hotellet ditt, hvis ikke går du virkelig glipp av noe. Dette nabolaget er akkurat slik en storby burde være; et område der pensjonister, småbarnsfamilier, de nyrike, kunstneriske sjeler, homo- og heterofile alle lever lykkelige sammen med hverandre.

Hells Kitchen i New York - Retninger Hells Kitchen i New York - 9th Avenue

Lyden av Hell’s Kitchen

Denne delen av byen vokser lynraskt. Heldigvis har ikke Hell’s Kitchen blitt oppdaget av massene, og det finnes fortsatt mye å utforske. Nabolaget pleide å være et fattig, røft og farlig område som var bebodd av de irsk-amerikanske. Nå for tiden er boligprisene blant de høyeste på Manhattan, og nabolaget har blitt et livlig sted med god energi. Du kan kjenne på områdets gode stemning bare ved å høre på lyden. Stallen for hestene som trekker vogn er plassert her, og man kan høre hestehovene som klapper og går. Ofte hører man også lyder fra hornene til cruiseskip som legger seg til i en nærliggende kai. Hop-on-hop-off-busser passerer også forbi Hell’s Kitchen.

Hells Kitchen i New York - Clinton Community Garden Hells Kitchen i New York - 9th and 52nd

Et utsøkt område

På tross av – eller kanskje på grunn av – de høye levekostnadene finnes det mange restauranter og barer som er rimelige på pris. Spesielt på 9th Avenue kan du finne gode steder for å spise middag og barer for å ta seg et par drinker som avslutning på dagen. Maten og prisene er like eksotiske og varierende som områdets innbyggere; fra irsk til afghansk, fra dyr Wagyu-biff til $1 pizzastykker (ved Port Authority Bus Terminal!) og Memphis til Marseille.

På restauranten Marseille kan du bestille utsøkte retter som Bouillabaisse og fersk pasta. Deres 5 Napkin Burger ble en kjempesuksess som førte til at den fikk sin egen restaurant, etterfulgt av sin egen restaurantkjede! Du finner den aller første restauranten på 9th Avenue, på hjørnet av 46th Street. Vær forberedt på en lang ventekø. Eller dra til John’s Pizza, et av byens beste pizzasteder. Restauranten ligger på 44th Street, mellom 8th og 9th Avenue. Hvis du heller ønsker å bli kjent med området på en guidet tur og kombinere det med noen lokale delikatesser, da er Hell’s Kitchen Food Tour perfekt for deg.

Hell’s Kitchen i New York - Johns Pizza Hells Kitchen i New York - Five Napkin Burger

Intrepid Sea, Air & Space Museum

Intrepid Sea, Air & Space Museum ligger på West 46th Street. Dette stedet er hjemmet til romskipet Enterprise og museet er plassert i det enorme skipet Intrepid. Dette er en unik mulighet for å få sett begge disse legendariske fartøyene på nært hold. Etter en runde på dette interessante museet kan du bevege deg bort til museets sørside. Herfra kan du ta et Circle Line Cruise eller en tur med New York Water Taxi. Hvis du foretrekker å holde deg til lands kan du heller leie sykkel like ved siden av!

Områdets spennende uteliv

Hell’s Kitchen er også kjent som et «gaybourhood» med sitt sprudlende uteliv og stort antall homofile innbyggere. Her finner du mesteparten av gaybarer i New York, pluss verdens første ‘straight-friendly’ hotell; “ett homotell der hetrofile også er velkommen” (ifølge The OUT NYC). Kanskje har det noe å gjøre med de mange skuespillerne som bor her, i nærheten av Broadway, men en ting er helt sikkert: det er det homofile miljøet som er med på å gjøre dette området til en så livlig og sprudlende del av byen. Hell’s Kitchen har til og med sin egen Theatre Row på 42nd Street som består av seks historiske teatre.

Hells Kitchen i New York - Kveldstid

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter