International Center of Photography i New York

The International Center of Photography i New York

International Center of Photography i New York (ICP) består av et museum, en skole og et forskningssenter som alle fokuserer på det samme; fotografi som medium. Senteret ligger i Lower East Side. Det ble grunnlagt i 1974 av Cornell Capa, broren til den kjente fotografen Robert Capa. Nå til dags er dette et verdensledende institutt dedikert til utførelsen og forståelsen av fotografi i alle slags former.

Billetter for International Center of Photography er inkludert i New York Pass og All-Inclusive Pass

Contents

International Center of Photography i New York

ICP har vist frem fotografisk arbeid fra over 3000 fotografer og kunstnere som del av 500 solo- og gruppeutstillinger siden det åpnet opp. Disse tallene får det kanskje til å virke som om dette er et stort museum, men ICP er ikke stort. Sammenlignet med New Yorks andre museer er størrelsen på ICP relativt beskjeden. Noen betrakter det til og med som et lite museum, men den permanente samlingen inneholder over 100 000 fotografier. De pleier bare å vise 1 eller 2 mindre utstillinger samtidig.

Samlingen

Cornell Capas formål bak åpningen av museet var å holde Concerned Photography i live, til ære for hans bror Robert og kollegaer, som alle døde på 1950-tallet. Dette inkluderte fotografer som Werner Bischof, Chim (David Seymour) og Dan Weiner. Arbeidet deres spiller en stor rolle i museets permanente samling, ved siden av fotografi fra W. Eugene Smith, Henri Cartier-Bresson, James VanDerZee og Lisette Model, for å nevne noen få. ICP er kanskje best kjent for sin samling av amerikansk og europeisk dokumentarfotografi, men museet har også fokus på visuell kultur i sin helhet og det arrangeres ofte tankevekkende utstillinger. Dette fører til at det ofte blir en overraskende kontrast mellom den permanente samlingen med tradisjonelle former av fotografi, og utstillinger med videoinstallasjoner og kunst basert på sosiale medier.

The International Center of Photography i New York - Utstilling The International Center of Photography in New York - Public, Private, Secret Exhibit

Utforsk museet

Du trenger som regel mellom 45 minutter og én time for å utforske hele museet, men det er litt avhengig av hvilke utstillinger som vises når du besøker. Du kan enkelt kombinere det med å besøke New Museum som ligger like i nærheten. Eller så kan du ta en liten pause i museets kafé, hvor det serveres diverse quiche, salater og smørbrød. I kaféen kan du også benytte deg av gratis Wi-Fi. Bokhandelen som drives av kunstnere er relativt liten, men den inneholder bøker som komplementerer museets utstillinger.

Praktisk informasjon

  • Åpningstider:
    • stengt på tirsdager
    • Mandag – søndag: kl. 11:00 – 19:00
    • torsdag: åpent til 21:00
  • Beliggenhet: 79 Essex Street

Billetter for International Center of Photography er inkludert i New York Pass og All-Inclusive Pass

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt