Hudson River Park i New York

Hudson River Park i New York

Hudson River Park i New York ligger på vestsiden av Manhattan, og er en park fylt med grøntområder. Den ligger langs Hudson River og strekker seg 7 kilometer fra Battery Park i sør til 59th Street i nord.

Parken huser en rekke brygger (piers) med hver sine egne elementer som lekeplasser, idrettsbaner og til og med strender. Fra hver brygge har du flott utsikt over Hudson River og Manhattans skyline. Hudson River Park er et fantastisk sted for en spasertur, en sykkeltur eller bare for å slappe av en stund.

Hudson River Park i New York

Med mer enn 25 brygger har Hudson River Park et bredt utvalg av morsomme ting å gjøre. Her er noen av høydepunktene:

Pier 25

Pier 25 ligger like utenfor TriBeCa og er den lengste bryggen i Hudson River Park. Her finnes det en lekeplass for barn og offentlige toaletter. Det finnes også en minigolfbane og en sandvolleyballbane. Hvis du vil ha noe å spise, kan du gå til den lille snackbaren eller besøke Grand Banks, et historisk skip som ligger fortøyd til piren og huser en østersbar. Fra piren kan du se Frihetsgudinnen i det fjerne og Lower Manhattan.

Hudson River Park i New York - Pier 25 Hudson River Park i New York - Grand Banks

Pier 45

Et annet navn for Pier 45 er Christopher Street Pier, og det er et flott sted å slappe av. Bryggen byr på mye grønt og plener, og mange newyorkere oppholder seg her på varme dager. I sommermånedene arrangeres det også gratiskonserter på bryggen. Pier 45 ligger like utenfor West Village.

Pier 57

Den gamle skips- og lagerterminalen er blitt rekonstruert til dagens Pier 57. En park på taket av bygningen gir utsikt over Little Island, Downtown Manhattan og Chelsea Piers. På matmarkedet inne i bygningen kan du nyte alle slags retter. Market 57 har alt fra japansk og italiensk til kinesisk og cajun.

Hudson River Park i New York - Pier 57 Hudson River Park i New York - Utsikt fra Pier 57

Pier 66

Pier 66 er definitivt stedet å spise ved. Den store røde båten som ligger fortøyd ved bryggen, heter Frying Pan og er et morsomt sted å spise. På bryggen er det mange koselige sittegrupper hvor du kan nyte sjømat av alle slag. Det er et spesielt magisk sted om kvelden. I vintermånedene er restauranten stengt. Du kan kombinere et måltid på Pier 66 med et besøk til nærliggende Hudson Yards.

Hudson River Park i New York - Frying Pan Hudson River Park i New York - Pier 66

Little Island

Little Island er en unik brygge med en park som står på 280 betongpeler i vannet. Denne grønne parken ser veldig futuristisk ut og er vakkert anlagt. Her kan du utforske den «hemmelige hagen», spasere langs de ulike stiene og nyte solen på en av plenene. Du kan kjøpe noe å spise på det nærliggende Chelsea Market og deretter ha piknik på en av plenene på Little Island!

Hudson River Park i New York - Little Island utsikt Hudson River Park i New York - Little Island

Gansevoort Peninsula

Manhattans første strand ligger på Gansevoort Peninsula. Pier 53 er totalrenovert og omgjort til en grønn oase, og her finnes også sportsutstyr og en hundepark. Siden Gansevoort Peninsula ligger i nærheten av Whitney Museum, er det en god idé å kombinere de to.

Pier 84

Pier 84 ligger mellom piren der Circle Line-båtene legger til og piren der Intrepid Museum ligger. På denne bryggen er det blant annet en vannfontene der alle kan kjøle seg ned på varme dager. En annen måte å kjøle seg ned på er ved å padle kajakk eller SUP-brett og beundre New York fra vannet.

Hudson River Park i New York - Pier 84

Chelsea Piers

Bryggene 59, 60 og 61 utgjør Chelsea Piers, der du kan drive med alle slags aktiviteter. Det finnes for eksempel en golfklubb og en bowlinghall, og du kan gå på skøyter. Komplekset er dessuten arena for mange interessante arrangementer, og her finner du også Silver Screen Studios. I dette filmstudioet ble det blant annet spilt inn scener fra Law & Order.

Hvor starter Hudson River Park?

Hudson River Park i New York starter i Battery Park og går langs Hudson River hele veien til opptil 59th Street. Les om hva du kan gjøre i parken her.

Er Hudson River Park verdt å besøke?

Et besøk i Hudson River Park er vel verdt et besøk. Parken byr på flere brygger med noe for enhver smak. Les mer her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt