Labor Day i New York 2021

Labor Day i New York er en offentlig helligdag som markerer slutten på sommersesongen. Til å begynne med var Labor Day til ære for sosiale og økonomiske prestasjoner blant arbeidere. Hva kan du gjøre i New York på Labor Day?

Hva er Labor Day?

Labor Day er en årlig hyllest til det arbeidere har bidratt med for USAs velferd, styrke og suksess. I disse dager blir Labor Day (eller Labor Day Weekend) for det meste betraktet som slutten på sommersesongen. Dette er også den siste muligheten for å dra på eller organisere et utendørs-arrangement eller en langhelg.

Når er Labor Day?

Labor Day i USA feires årlig på den første mandagen i september. I 2021 faller Labor Day på mandag 6. september.

Forskjellen mellom Labor Day og International Worker’s Day

I mange land over resten av verden feires Labor Day i mai. Labor Day er det samme som International Worker’s Day, men i USA (samt Australia og Canada) feires Labor Day på en annen dag enn 1. mai. USA har valgt å feire i september for å fylle det store mellomrommet mellom to nasjonale helligdager, nemlig Thanksgiving og Independence Day.

Hva kan man forvente av Labor Day?

Ettersom dette er en offentlig helligdag kommer alle skoler, myndigheter og de fleste bedrifter til å holde stengt. Folk pleier å dra på piknik eller grille i parkene. Mange velger også å tilbringe helgen borte fra byen, for eksempel i The Hamptons eller Fire Island, for å virkelig avslutte sommersesongen. Dessuten så begynner sesongen for amerikansk fotball rundt Labor Day, som betyr at New York Giants og New York Jets spiller igjen.

De fleste restauranter og butikker holder åpent på Labor Day.

Tips til Labor Day

Det kan hende at du kan besøke et museum på Labor Day, for museer som vanligvis holder åpent på den dagen som Labor Day faller på, kommer til å holde åpent til vanlige åpningstider. Governors Island er også åpen.

Du kan også gå til en av de mange parkene i New York og nyte sommersolens siste stråler sammen med New Yorkere. Hvis du ønsker å gjøre det samme som de lokale gjør (de som fortsatt er i byen), dra til Brooklyn og opplev West Indian Parade. Her kan du nyte kjempegod gatemat, og det finnes underholdning i form av musikk og dansere. Paraden arrangeres årlig på Labor Day.

Det finnes også en Labor Day Parade som alltid arrangeres den første eller andre lørdagen i september. Labor Day Parade fant sted på den aller første feiringen av Labor Day i 1882 og den har blitt arrangert hvert eneste år siden den gang. Dagen og alle de festlige aktivitetene var for arbeiderklassen og familiene deres.

Labor Day i New York - Governors Island Labor Day i New York - Spasertur i Central Park

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter