Labor Day i New York 2023

Kjøp billetter nå
Labor Day i New York

Labor Day i New York er en offentlig helligdag som markerer slutten på sommersesongen, og i 2023 faller Labor Day på mandag 4. september. Opprinnelig er Labor Day en årlig hyllest til bidraget som arbeidere har gitt til styrken, suksessen og velferden til USA. Det er også siste sjanse til å gå på eller organisere et utendørsarrangement eller en langhelg. Hva kan du gjøre i New York på Labor Day?

Hva kan man forvente av Labor Day?

Under Labor Day holder de fleste restauranter og butikker åpent, men alle skoler, myndigheter og de fleste bedrifter til å holde stengt. Newyorkere pleier å dra på piknik eller grille i parkene. Mange velger også å tilbringe helgen borte fra byen, for eksempel i The Hamptons eller Fire Island, for å virkelig avslutte sommersesongen. Baseballsesongen er godt i gang rundt Labor Day, som betyr are både New York Yankees og New York Mets spiller.

På Labor Day og i Labor Day Weekend er det mange spesielle arrangementer som er morsomt å delta på. Se en komplett oversikt over fester, cruise og mye mer her.

Tips til Labor Day

Det kan hende at du kan besøke et museum på Labor Day, for museer som vanligvis holder åpent på den dagen som Labor Day faller på, kommer til å holde åpent til vanlige åpningstider.

Governors Island er et populært sted å være ute denne dagen. Du kan også gå til en av de mange parkene i New York og nyte sommersolens siste stråler sammen med New Yorkere. Hvis du ønsker å gjøre det samme som de lokale gjør (de som fortsatt er i byen), dra til Brooklyn og opplev West Indian Parade. Her kan du nyte kjempegod gatemat, og det finnes underholdning i form av musikk og dansere. Paraden arrangeres årlig på Labor Day.

Det finnes også en Labor Day Parade som alltid arrangeres den første eller andre lørdagen i september. Labor Day Parade fant sted på den aller første feiringen av Labor Day i 1882 og den har blitt arrangert hvert eneste år siden den gang. Dagen og alle de festlige aktivitetene var for arbeiderklassen og familiene deres.

Forskjellen mellom Labor Day og International Worker’s Day

I mange land over resten av verden feires Labor Day i mai. Labor Day er det samme som International Worker’s Day, men i USA (samt Australia og Canada) feires Labor Day på en annen dag enn 1. mai. USA har valgt å feire i september for å fylle det store mellomrommet mellom to nasjonale helligdager, nemlig Thanksgiving og Independence Day.

Labor Day i New York - Governors Island Labor Day i New York - Spasertur i Central Park

Hva er Labor Day?

Labor Day er en årlig hyllest til bidraget som arbeidere har gitt til styrken, suksessen og velferden til USA. I dag blir Labor Day eller Labor Day Weekend først og fremst sett på som slutten på sommersesongen. Det er også siste sjanse til å gå på eller organisere et utendørsarrangement eller en langhelg.

Når er Labor Day?

Labor Day i USA feires årlig den første mandagen i september. I 2023 faller Labor Day på mandag 4. september.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt