Governors Island New York

Governors Island i New York

Governors Island i New York er en liten øy som ligger 5 minutter fra Downtown Manhattan. På Governors Island kan du rømme fra den urbane jungelen. mens du får en vakker utsikt mot Manhattan. På sommeren kan du nyte kunst og kulturarrangementer. Du kan enkelt spasere eller sykle rundt Governors Island. Et spa ved vannet tilbyr mer luksuriøse fritidsaktiviteter. Øya holder åpent for offentligheten 7 dager i uken året rundt, inkludert på offentlige helligdager.

Contents

Ting å gjøre på Governors Island

Styret på Governors Island setter sammen et nytt program hvert år, sammen med mange andre kulturinstitusjoner i New York. Det arrangeres ofte flere utstillinger, konserter og kunst- og kulturmarkeder. I den offisielle kalenderen, som du finner her, kan du se hva som skjer her i flere uker i forkant. Du kan også spille minigolf på denne øyen (banens tema forandrer seg fra år til år) eller bli med på en tur hvor du lærer om øyens historie, utvikling og fremtid. Denne turen tar omtrent en time.
Governors Island i New York - Hus Governors Island i New York - Skyline

Sykling på Governors Island

Den beste måten for å oppleve roen på Governors Island i New York er ved å benytte seg av sykkel. Området ble faktisk skapt for sykling. Og det som er aller best: om morgenen på alle hverdager (mellom kl. 10:00 og 12:00) kan du låne en sykkel i en time – gratis! Sykle gjennom både det historiske distriktet og den nye parken på 30 acre (ca. 121 000 m2). For å utforske hele øya trenger du omtrent 1-1,5 time. Eller så kan du ta deg god tid til å bli kjent med øya, og hvis solen skinner kan du jo ta med deg en bok og et strandhåndkle slik at du virkelig kan slappe av. En annen morsom måte å utforske øya på er ved å leie en «surrey bike» (en firehjuling for flere personer, og er sesongbasert). Denne kan du dele med hele familien! Leie av surrey bikes are inkludert i New York Pass og GoCity Explorer Pass.

Spa på Governors Island

Governors Island er plassen å rømme fra den urbane jungelen for å slappe av på. Det kan du nå ved det nye luksuriøse New York spaet, som ligger på øya. Nyt over 20 velværeopplevelser, bestill en massasje og beundre utsikten over Manhattans skyline.

Governors Island i New York - 1WTC Governors Island i New York - Bygning

Overnatte på Governors Island

Det er mulig på å bo på Governors Island, selv etter dagens siste ferge har returnert til Manhattan. På vannkanten, med utsikt mot Manhattans skyline finnes det flere dusin luksustelt. Her kan du benytter du ikke bare natten i ro og fred, men også i luksus. Collective Governors Island tents er fult utstyrt, har komfortable senger, air conditioning og «room service». Til og med underholdning er inkludert. Det er regelmessige forestillinger, og du kan starte dagen med meditasjon eller yogakurs. Kanskje New Yorks mest unike innkvartering!

Governors Island i New York - telt Governors Island i New York - telt på kvelden

Hvordan komme seg til Governors Island

Det er daglig fergetransport mellom Governors Island og Manhattan. Governors Island Ferry har avgang omtrent hvert 30. til 40. minutt, fra Battery Maritime Building på 10 South Street (like øst for Staten Island Ferry) på nedre Manhattan. Turen koster $4.

For å komme seg til Battery Maritime Building kan du ta R-linjen til Whitehall St., linje 1 (South Ferry Station) eller 4 og 5 (Bowling Green Station). Du kan også komme hit med buss: M6, M9 eller M15. Fra Brooklyn kan du ta fergen fra Pier 6.

Du kan også ta NYC Ferry fra Corlears Hook på Lower East Side. South Brooklyn Route går til Governors Island omtrent en gang i timen. I sommermånedene er helgetjenesten direktetransport fra Pier 11.

Erics tips: «Jeg har vært her flere ganger og jeg synes at det er en flott øy. Fergen over tar bare 5 minutter og den er veldig rolig. Dette er et perfekt sted for å spise lunsj samtidig som man inntar den vakre utsikten.»

Governors Island i New York - Sett ovenfra

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt