Governors Island New York

Governors Island i New York

Governors Island i New York er en liten øy som ligger 5 minutter fra Downtown Manhattan. Øyen er er et bra sted for å ta seg en pustepause fra alt maset på Manhattan. Her får man en fantastisk utsikt over byen, og om sommeren organiseres det forskjellige kulturelle arrangementer her. Her finner du hengekøyer, to plener for ballspill, en flott hage og leke-områder med vannspredere. Øya holder åpent for offentligheten 7 dager i uken, fra 1. mai og frem til slutten av oktober. På Memorial Day, 4th of July og Labor Day er øyen også åpen.

Ting å gjøre på Governors Island

Styret på Governors Island setter sammen et nytt program hvert år, sammen med mange andre kulturinstitusjoner i New York. Det arrangeres ofte flere utstillinger, konserter og kunst- og kulturmarkeder. I den offisielle kalenderen, som du finner her, kan du se hva som skjer her i flere uker i forkant. Du kan også spille minigolf på denne øyen (banens tema forandrer seg fra år til år) eller bli med på en tur hvor du lærer om øyens historie, utvikling og fremtid. Denne turen tar omtrent en time.

Governors Island Walking Tour

Ønsker du å se alt som øyen har å by på? Bestill plass på Governors Island Walking Tour. Turen begynner i Downtown Manhattan hvor du treffer turguiden, og herfra tar dere en båt ut til øya. Når dere har ankommet øya kommer guiden til å vise dere alle øyas høydepunkt; fra historiske bygninger og fort, til noen av byens aller beste matvogner. Du kommer til å lære alt om fortiden og nåtiden til denne perlen av en øy som tilhører New York.

Bestill Governors Island Walking Tour her

Governors Island i New York - Hus Governors Island in New York Skyline

Sykling på Governors Island

Den beste måten for å oppleve roen på Governors Island i New York er ved å benytte seg av sykkel. Området ble faktisk skapt for sykling. Og det som er aller best: om morgenen på alle hverdager (mellom kl. 10:00 og 12:00) kan du låne en sykkel i en time – gratis! Sykle gjennom både det historiske distriktet og den nye parken på 30 acre (ca. 121 000 m2). For å utforske hele øya trenger du omtrent 1-1,5 time. Eller så kan du ta deg god tid til å bli kjent med øya, og hvis solen skinner kan du jo ta med deg en bok og et strandhåndkle slik at du virkelig kan slappe av. En annen morsom måte å utforske øya på er ved å leie en «surrey bike» (en firehjuling for flere personer). Denne kan du dele med hele familien! Leie av surrey bikes are inkludert i New York Explorer Pass.

Memorial Day i New York - Governors Island Governors Island in New York Building

Overnatte på Governors Island

Det er mulig på å bo på Governors Island, selv etter dagens siste ferge har returnert til Manhattan. På vannkanten, med utsikt mot Manhattans skyline finnes det flere dusin luksustelt. Her kan du benytter du ikke bare natten i ro og fred, men også i luksus. Collective Governors Island tents er fult utstyrt, har komfortable senger, air conditioning og «room service». Til og med underholdning er inkludert. Det er regelmessige forestillinger, og du kan starte dagen med meditasjon eller yogakurs. Kanskje New Yorks mest unike innkvartering!

Hvordan komme seg til Governors Island

Fra 1. mai til slutten av oktober er det daglig fergetransport mellom Governors Island og Manhattan. Governors Island Ferry går omtrent hver time på ukedager og omtrent hver halve time i helgene, fra Battery Maritime Building på 10 South Street (like øst for Staten Island Ferry) på nedre Manhattan. Turen koster $3.

For å komme seg til Battery Maritime Building kan du ta R-linjen til Whitehall St., linje 1 (South Ferry Station) eller 4 og 5 (Bowling Green Station). Du kan også komme hit med buss: M6, M9 eller M15. Fra Brooklyn kan du ta fergen fra Pier 6.

Om sommeren kan du også ta NYC Ferry som går om helgene. Mellom 10:00 og 17:00 går East River Route og South Brooklyn Route til Governors Island omtrent en gang i timen.

Erics tips: Jeg har vært her flere ganger og jeg synes at det er en flott øy. Fergen over tar bare 5 minutter og den er veldig rolig. Dette er et perfekt sted for å spise lunsj samtidig som man inntar den vakre utsikten.

Governors Island i New York - Sett ovenfra

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter