Metropolitan Museum of Art i New York

Kjøp billetter nå
The Metropolitan Museum of Art i New York

Metropolitan Museum of Art, også kjent som The Met, er det største museet i New York City. På samme måte som Paris har Louvre, London har British Museum og Amsterdam har Rijksmuseum så har New York The Met. Metropolitan Museum of Art er plassert i en majestetisk bygning (hvem kjenner vel ikke til de populære trappetrinnene?) og har en bred samling som representerer 5000 år med menneskelig kreativitet.

Bestill dine billetter til Metropolitan Museum of Art med en guidet tur her

Spennende utstillinger på The Met Museum

The Met har mye å tilby, så mye at jeg anbefaler deg å lage en liste på forhånd, så du allerede vet hva du vil se. Museet er så stort at det gir lite mening å vandre rundt uten mål og mening. Når du ankommer den imponerende inngangshallen, The Great Hall er den bare forsmaken på hva museet tilbyr. Jeg anbefaler alle, selv de som ikke er kunst entusiaster, som meg, å besøke Egyptian Art Department (Gallery 100-138). Du kan til og med beundre et Egyptisk tempel her.

Det er verdt turen gjennom Charles Engelhard Court i den Amerikanske fløyen med sitt glasstak og ønskefontene. I tillegg er seksjonen med Nederlandske malere fra Gullalderen, inkludert Rembrandt, Hals og Vermeer spesiell å besøke. Jeg liker også å ta turen innom Arms and Armor utstillingen i første etasje, hvor imponerende sverd og annen historiske våpen er utstilt.

The Metropolitan Museum of Art in New York - Temple of Dendur The Metropolitan Museum of Art i New York - Rustning utstillingen

En liten bit av Norge på The Met

Norge er også representert på Metropolitan Museum of Art i New York. Kunstverk fra malere som Edvard Munch, Johan Christian Dahl og Thomas Fearnley kan være å finne i fløyen for 19th- And Early 20th -Century European Paintings And Sculpture. Det er til og med mulig å finne en hardingfele i Musical Instrument fløyen. Så om du vil få en bit av norsk kunsthistorie mens du er på The Met har du mulighet til det.

Erics besøk på 90 minutter

Vil du ta turen innom The Met, men ønsker ikke å bruke en halv dag (eller mer) på museet? Du kan besøke museet på omtrent en og en halv time for å se noen av høydepunktene. Jeg anbefaler å starte turen ved The Great Hall of the Egyption Art Department, med Temple of Dendur i enden av fløyen. Deretter gå gjennom den Amerikanske fløyen til andre etasje, hvor du kan se varierte men godt kjente malerier i den Europeiske maleravdelingen. Du kan avslutte turen med en drink på et av mine favorittsteder på museet: Takterrassen (åpen fra mai til oktober).

Metropolitan Museum of Art i New York - Bygningen

Hvordan besøke the Metropolitan

Metropolitan Museum of Art er et stort museum. Det vil ta flere dager å se alt! Jeg anbefaler at du velger et antall høydepunkt på forhånd og ser ser på det du ønsker. Det kan også være lurt å planlegge besøket ditt tidlig på dagen. The Met har mer enn seks millioner besøkende hvert år, og er derfor veldig travelt, men rett etter åpningstiden er det relativt rolig.

The Met Museum ligger langs Museum Mile, en gate på den østlige siden av Central Park hvor man finner flere kjente museer. Guggenheim museet er for eksempel i dette området. Så hvis du vil planlegge en dag full av kunst, kan du kombinere museene. The Met har også en annen beliggenhet: Met Cloisters. Sammen med billetten din til Metropolitan Museum of Art vil du også få tilgang til de dette museet.

Erics tips: Det er virkelig noe for alle på Metropolitan Museum of Art i New York: artefakter fra oldtidens Egypt, rustninger fra middelalderen, mote, fotografi, samtidskunst og selvfølgelig Gossip Girl trappen. Selv om du ikke er «museumstypen» vil The Met ha noe du vil like.

The Metropolitan Museum of Art i New York - Den Amerikanske utstillingen The Metropolitan Museum of Art i New York - Middelalderkunst

Praktisk informasjon

  • Åpningstider:
    • Søndag – torsdag: 10:00 – 17:00
    • Fredag – lørdag: 10:00 – 21:00
  • Beliggenhet: 1000 Fifth Avenue (på 82nd Street). For å komme deg hit kan du ta de grønne subway-linjene 4, 5 eller 6 eller den gule linjen, Q, til 86 St. Herfra kan du enten spasere til museet, som tar rundt 10-15 minutter, eller bytte til buss M86 til Fifth Avenue. Å bytte mellom subway og buss er gratis, så du betaler ikke ekstra for å ta bussen.
  • Fra 2019 vil ikke The Met lengre tilby «betal som du vil» pris for andre personer enn newyorkere, så alle besøkende må betale for inngangen.

Få tak i billetter til The Met

Bestill dine billetter på nett, så kan du gå inn raskere enn om du kjøper billetter på museet. Inngang til The Met er ikke inkludert i noen rabattkort for New York.

Bestill dine billetter til Metropolitan Museum of Art med en guidet tur her

I tillegg til Metropolitan Museum of Art finnes det andre topp New York museum å besøke.

The Metropolitan Museum of Art i New York - Utstilling The Metropolitan Museum of Art i New York - Temple of Dendur

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt