The Met Cloisters i New York

The Met Cloisters i New York

The Met Cloisters i New York er et museum som er konstruert i samme stil som et europeisk kloster fra middelalderen. Det ligger på den nordlige tippen av Manhattan og det er omgitt av en vakker hage. Museet er en del av det velkjente museet Metropolitan Museum of Art i Manhattan. Selve bygningen til The Met Cloisters er i seg selv er grunn nok til avlegge et besøk. Har du allerede besøkt hovedattraksjonene i New Yorks? Eller er du generelt glad i museer? Da burde du definitivt vurdere å dra til The Met Cloisters.

Kjøp billett til The Met som inkluderer inngang til The Met Cloisters på samme dag

Contents

Samlingen i The Met Cloisters

Museet er hovedsakelig fokusert på europeisk kunst og arkitektur fra middelalderen. Kunstsamlingen består av nesten 5000 kunstverk. Her finner du skulpturer, blyinnfattet glass, tepper og vev, samt mye annet som daterer tilbake til 1200 – 1500-tallet. Samlingen (samt området som museet ligger på) tilhørte John D. Rockefeller Jr. The Met Cloisters er ikke et stort museum, og hele samlingen kan bli sett i løpet av en og en halv time.

Erics tips: Et av museets høydepunkter er den store hagen som omringer museet. Det er utrolig vakkert å besøke dette området mens det fortsatt er grønne blader på trærne. Dessuten er det mulig å besøke museumskaféen som holder åpent fra april til oktober.

The Met Cloisters i New York - Kunst fra middelalderen The Met Cloisters i New York - Teppe

Kloster fra middelalderen

Den imponerende bygningen som er hjemmet til denne delen av The Met ser ut som om den har vært her i flere århundrer. Men, dette vakre klosteret ble faktisk bygget på 1930-tallet, med materiale fra flere forskjellige europeiske kloster.

Erics tips: Inngang til museet er inkludert i billetten til The Met, derfor er det ikke mulig å kjøpe separate billetter til dette museet. På grunn av den lange reisetiden for å komme seg til The Met Cloisters kan det være vanskelig å få besøkt begge museene på samme dag.

The Met Cloisters i New York - Hage The Met Cloisters i New York - Arkitektur

Praktisk informasjon

  • Åpningstider:
    • Museet er åpent fra torsdag til tirsdag
    • Stengt på onsdager
  • Beliggenhet: 99 Margaret Corbin Drive, Fort Tryon Park
  • Reisebeskrivelse: The Met Cloisters ligger i Fort Tryon Park, omtrent 30 minutter med subway fra Midtown Manhattan. Ta A-linjen for å komme deg direkte fra Times Square til museet.

Kjøp billett til The Met som inkluderer inngang til The Met Cloisters på samme dag

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt