National Museum of the American Indian i New York

National Museum of the American Indian i New York

National Museum of the American Indian i New York er definitivt verdt et besøk. Museet er interessant både for førstegangsbesøkende i New York, men også for de som har besøkt New York mange ganger. The National Museum of the American Indian er en del av Smithsonian Institution i Washington D.C; verdens største museum og forskningsinstitutt, som drives av amerikanske myndigheter. En annen fordel med å besøke National Museum of the American Indian er at det er helt gratis.

Museum of the American Indian & U.S. Custom House

National Museum of the American Indian i New York viser interessante utstillinger om urbefolkningens kunst og kultur. Alexander Hamilton U.S. Custom House, der museet holder til, er ikke bare en vakker bygning, men har også en rik historie. Bygningen er bygget på rester av Fort Amsterdam, bygget av nederlenderne i 1625 for å beskytte den nærliggende havnen til New Amsterdam.

Stedet ble møteplassen for nederlenderne og den amerikanske urbefolkningen som byttet dyreskinn for kunnskap om havet og handelsruter. Dessverre var ikke denne handelen alltid fredelig. I 1664 ble New Amsterdam solgt til engelskmennene som også hadde konflikter med urbefolkningen. Det er ingen tilfeldighet at National Museum of American Indian er plassert i U.S. Custom House.

Erics tips: «under «Downtown Manhattan» vandreruten i appen min, Eric’s New York, spaserer du forbi National Museum of the American Indian som gjør det til en super kombinasjon. Du kan også enkelt kombinere museumsbesøket med en tur til Frihetsgudinnen fordi avgangspunktet for båtene er like ved.»

Infinity of Nations

Den permanente utstillingen «Infinity of Nations» viser historie og kunst fra flere forskjellige indianske nasjoner. Dette er en samling av ulike gjenstander som den rike New Yorkeren George Gustav Heye (1874 – 1957) oppsamlet i løpet av sine reiser gjennom Nord-, Sør- og Sentral-Amerika.

I samme etasje som museets i Lower Manhattan inngang finner du denne utstillingen, plassert på enden av den ovale hallen. Glem ikke å se opp i taket; denne hallen er nydelig dekorert med malerier av den tidligere havnen. Vel inne på utstillingen kan du se tradisjonelle klær, redskap og kunstverk av urbefolkningen. Samlingen er inndelt etter hvilke stammer som bodde i de forskjellige områdene.

National Museum of the American Indian i New York - Utenfor National Museum of the American Indian i New York - Infinity of Nations

Omaha-stammen og Apsáalooke-stammen

Du kan for eksempel begynne i midten av museet hvor du kan lære om Omaha-stammen fra midtvesten i USA. Her får du blant annet se en veldig liten bryllupskjole fra der rike Inshata-Theumbafolket fra Omaha-stammen. Du kan også beundre en krigskappe som menn fra Apsáalooke-stammen mottok etter at de hadde fullført viktige militære oppdrag i sin livstid. Kappen er laget av bøffelskinn og den er én av to kapper som har blitt bevart.

Når du går gjennom utstillingen kommer du til å legge merke til at de ulike stammene hadde forskjellig stil, samt brukte ulike klær og redskap. Seminole-stammen brukte mye røde farger, mens Lakota-stammen brukte mye gult og blått. Jaktvåpen ble tilpasset miljøet. En stamme hadde hovedfokus på treverk, mens en annen stamme var opptatt av keramikk og stein. De som er interessert i dette utvalget burde gå innom rommet som ligger på den høyre siden av den ovale hallen. Her finner du moderne kunst fra unge indianske kunstnere. I etasjen under kan du se dans og andre musikalske forestillinger. Sjekk programmet på museets hjemmeside.

Erics tips: «Alt i alt så er museet en artig måte for å lære mer om opphavet og røttene til det moderne USA. Det tar omtrent én til én og en halv time for å besøke mesteparten av museet. Dette museet er også supert for barn. I biblioteket ved siden av inngangen er det et familievennlig aktivitetssenter der de kan spille pedagogiske spill om livet til urbefolkningen i Amerika.»

Praktisk informasjon

  • Åpningstider: daglig kl. 10:00 – 17:00
  • Sted: One Bowling Green
  • Veibeskrivelse: For å komme deg til museet kan du ta subway-linje 4 eller 5 til Bowling Green, eller subway-linje 1 til South Ferry. Du kan ikke la være å se den vakre bygningen med flotte søyler på begge sider, og en imponerende trappeoppgang. Museet ligger i U.S. Custom House og bygningen ser ut som et gresk tempel.
  • Inngang: Gratis

Ved siden av National Museum of the American Indian finnes det mange andre topp New York Museum å besøke.

National Museum of the American Indian i New York - Inne

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt