Lower Manhattan og Financial District i New York

Lower Manhattan og the Financial District i New York

Lower Manhattan og Financial District i New York er byens hjerte når det gjelder finans og lovverk. De ikoniske Twin Towers som tilhørte World Trade Center pleide å dominere Manhattans skyline, men etter terroristangrepene den 11. september i 2001 er One World Trade Center, 9/11 Memorial og 9/11 Museum de største severdigheten i Downtown Manhattan (hvis ikke hele byen). Lower Manhattan er den mest sørlige delen av øya Manhattan, slik som navnet tilsier. Du finner dette området mellom Chamber Street, Hudson-elven med Frihetsgudinnen og Ellis Island, East River og Battery Park/New York Harbour.

Ting å gjøre i Financial District

Financial District består av mange kontorbygninger og hovedkontor for viktige firmaer innen finans. Er dette finansfokuserte området noe interessant for deg som turist? Vel, jeg anbefaler ikke akkurat å tilbringe kvelden her ettersom det blir veldig tomt etter endt arbeidstid, men bare for en dag? Absolutt! Her er det mye å se. 9/11 Museum og Memorial er selvfølgelig verdt å se, og hva med et besøk til den ikoniske Wall Street?

Guidet tur i finansdistriktet

Hvis du ikke ønsker å utforske denne delen av byen på egen hånd kan du også velge å bli med på en guidet tur. Guiden kommer til å fortelle deg alt om Wall Street, både fra et objektivt og personlig perspektiv.

Bestill en guidet tur til Financial District her

Lower Manhattan og Financial District i New York - Fugleperspektiv

Wall Street

Wall Street symboliserer den amerikanske finansverdenen. Den har til og med sin egen film! Jeg kan ikke garantere at du møter på Leonardo DiCaprio, men Wall Street er definitivt verdt å besøke. I tillegg til de mange høye skyskraperne finner du også kjente severdigheter slik som den verdensberømte børsen, Trinity Church som på 1900-tallet satte størst preg på Manhattans skyline med sin høyde på 86 meter, og Federal Hall der hvor George Washington i 1789 ble utnevnt til USAs første president.

Charging Bull Statue

Noe som heller ikke burde glemmes i nærheten av Wall Street er denne kjente Wall Street-oksen. Denne bronsestatuen, offisielt kalt Charging Bull, tiltrekker store klynger med turister. Alle ønsker å ta et bilde med oksen, og sannsynligvis også gni nesa, hornene og oksens «edle deler» da dette skal gi hell.

Fearless Girls Statue

I 2017 ble en annen statue introdusert for Financial District, kalt Fearless Girl. Denne statuen av den fryktløse jenta ble først plassert ved The Bull, men ble etter ett år flyttet til et annet sted. Denne statuen ble laget i ære til den internasjonale kvinnedagen, og kan nå bli funnet foran New York Stock Exchange.

Erics tips: «I appen min Eric’s New York finner du vandreturen «Downtown Manhattan». Under denne spaserturen gjennom området kommer du til å passere kjente landemerket, men også mindre kjente steder. Åpne appen og trykk på «Vandreturer» for å se en oversikt over de forskjellige turene.»

Lower Manhattan og Financial District i New York - Oksen Lower Manhattan og Financial District i New York - Trinity Church

One World Observatory og The Oculus

9/11 memorial og Museum ligger to steder på Lower Manhattan til minne om angrepene 11. september. På samme beliggenhet er det andre bygninger som har blitt bygget i årene etter angrepene. En av de er One World Trade Center, hvor du kan besøke One World Observatory som har en imponerende utsikt over de nærliggende områdene. En bygning som definitivt tiltrekker seg oppmerksomhet er Oculus, en hvit skjelettlignende struktur designet av den verdensberømte arkitekten Calatrava. Oculus huser mange butikker i tillegg til å være World Trade Center subway station.

Stone Street

Når du har fått litt nok av finansverdenen og de travle gatene kan du ta et avbrekk i nabolagets stille oase; bak Wall Street finner du Stone Street, en hyggelig liten gate som har unnveket alle byggeprosjekter og renovasjon. Om sommeren kan du slappe av på en av de mange terrassene eller nyte en herlig pizza på Adrienne’s Pizza Bar eller en «all-you-can-eat» buffé på Ulysses.

Lower Manhattan og Financial District i New York - Stone Street Lower Manhattan og Financial District i New York - Statue Cruises

Den andre siden av Lower Manhattan

Lower Manhattan har mye mer å by på, slik som for eksempel den flotte vannkanten ved Battery Park, eller den mindre (men historiske!) parken Bowling Green. Denne lille parken er ikke mye mer enn en stor fontene med noen få benker, men dette er den eldste parken i New York. Ved siden av denne parken finner du Alexander Hamilton U.S. Custom House, som også er verdt å besøke. Inne i bygningen finner du også New Yorks avdeling for National Museum of the American Indian.

Frihetsgudinnen og Ellis Island

Lower Manhattan leder til Frihetsgudinnen og Ellis Island. Hvis du befinner deg i denne delen av byen kan du benytte deg av sjansen til å ta en båttur over til en av disse verdensberømte severdighetene.

Et utvalg av båtturer finner du her

Erics tips: «Har du tenkt til å besøke Financial District på en varm dag? Ta allikevel med deg en genser eller en jakke! På grunn av de enorme bygningene kommer du til å bli gående i skyggen mesteparten av dagen. Selv om vinteren kan du regne med at det er kaldere her enn noe annet sted i byen, takket være vinden som blåser gjennom såkalte «canyons».»

Lower Manhattan og Financial District i New York - Museum of the American Indian Lower Manhattan og Financial District i New York - One World Trade Center

Hoteller på Lower Manhattan

Du finner flere gode hoteller og leiligheter på Lower Manhattan. Et fint hotell i nærheten av 9/11 Museum er Club Quarters World Trade Center. Her kan du til og med bestille rom med utsikt over minnesmerket på 9/11 Memorial. Et hotell med en mer sentral beliggenhet på Lower Manhattan er Artezen Hotel. Hvis du ønsker å bo i nærheten av Stone Street er The Wall Street Inn et bra, klassisk hotell. Og for de som foretrekker å bestille en leilighet i New York, finnes det også flere gode alternativer i dette område, som for eksempel WeLive Wall Street og flere Sonder Apartments.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt