2.2m
Spørsmål? Send meg en e-post eric@newyork.no
New York Gay Pride

New York Gay Pride

Gay Pride i New York

New York Gay Pride er et årlig arrangement som feirer seksuell orientering og kjønnsidentitet. Dette er en feiring av fellesskapet, kulturen og stoltheten til det lesbiske, homofile, biseksuelle og transmiljøet (LHBT+) i New York City. Paraden er kanskje det Gay Pride-arrangementet som er best kjent blant lokalbefolkningen, og den heter “Pride Parade”.

Pride Parade går gjennom Fifth Avenue og ender i Greenwich Village. Den passerer Stonewall Inn, stedet hvor opprørene kjent som Stonewall Riots fant sted i 1969. Disse opprørene blir betraktet som viktige hendelser som ledet opp til bevegelsen for homofiles rettigheter, og den var med på å fastsette rettigheter for homofile og lesbiske i USA.

Hva kan man gjøre på NYC Pride i New York?

Det organiseres flere ulike aktiviteter under Gay Pride i New York. Arrangementenes inntekter går som regel til New Yorks LHBT+-fellesskap og til Pride-aktivitetene. Selve festivalen kalles “Pride Week” og nedenfor finner du et lite utvalg med noen av arrangementene.

Paraden

Paraden (Pride Parade) er kanskje det best kjente symbolet og hendelsen under NYC Pride. Alle og enhver er velkommen til å se på paraden. Du kan forvente deg en livlig fest med over 110 forskjellige paradevogner! Hvis du ønsker å gå i paraden så må du være del av en organisasjon som er offisielt registrert. Pride Parade arrangers i New York den 30. juni 2019. Paraden begynner om formiddagen, fra 29th Street og Fifth Avenue. Paraden ender ved 16th Street og 7th Avenue.

Gay Pride i New York - Folkemengde Gay Pride i New York - Parade

PrideFest

PrideFest er en gatefestival. Her finner du markeder, boder, underholdning og aktiviteter som alle er med på å feire likestilling. Det finnes også noen mini-konserter rundt omkring i byen. PrideFest finner sted rundt Hudson Street i New York. Alle er velkommen og det er ingen inngangsavgift. PrideFest arrangeres på 30. juni i 2019.

Pride Island

Pride Island er en stor musikkfest med forskjellige artister og DJ-er. Dette er også NYC Prides største årlige fundraiser. Du må være minst 21 år gammel for å delta. Denne begivenheten finner sted den 29. og 30. juni 2019, fra 14:00 til 22:00 ved Hudson River Park, Pier 97.

Hvis du fortsatt har energi til overs, hvorfor ikke fortsette feiringen i en av New Yorks gaybarer? Eller kanskje ende natten på en rooftop-bar.

Pride Tour i New York

Hvis du vil lære mer om LHBT-bevegelsen i New York, så er dette turen for deg. Guiden vil fortelle deg alt om Stonewall Uprising og begivenhetene som ledet til opprøret. På denne turen får du også sett The Stonewall Inn og flere andre steder i New York som er av betydning for LHBT-miljøet.

Bestill billetter til Pride Tour her

WorldPride 2019

I 2019 finner WorldPride sted i New York. WorldPride er verdens største Pride-feiring, og hver feiring er lagt til forskjellige steder. I 2019 er feiringen lagt til New York City ettersom at året sammenfaller med 50-års jubileet til Stonewall-opprøret. WorldPride New York varer i hele juni måned og består av mer enn 50 arrangementer. Festivitetene avsluttes søndag 30. juni, med NYC Pride March. Det forventes at mer enn 3 millioner mennesker kommer til å delta på WorldPride-feiringen i NYC!

New York Gay Pride - Philip Marie New York Gay Pride - Regnbuer

Erics New York Den er gratis i App Store
App store Google play
Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter