New York Pride (Gay pride) 2023

Gay Pride i New York

New York pride (tidligere kjent som Gay Pride) er et årlig arrangement som feirer seksuell orientering og kjønnsidentitet. Dette er en feiring av fellesskapet, kulturen og stoltheten til det lesbiske, homofile, bifile og transmiljøet (LHBT+) i New York City. Paraden er kanskje det Pride-arrangementet som er best kjent blant lokalbefolkningen, og den heter «Pride Parade».

Pride Parade går gjennom Fifth Avenue og ender i Greenwich Village. På Christopher Street passerer den Stonewall Inn, stedet hvor opprørene kjent som Stonewall Riots fant sted i 1969. Disse opprørene blir betraktet som viktige hendelser som ledet opp til bevegelsen for homofiles rettigheter, og den var med på å fastsette rettigheter for homofile og lesbiske i USA.

Hva kan man gjøre på NYC Pride i New York?

Det organiseres flere ulike aktiviteter under New York Gay Pride. Arrangementenes inntekter går som regel til New Yorks LHBTQIA+-fellesskap og til Pride-aktivitetene. Selve festivalen kalles «Pride Week» og nedenfor finner du et lite utvalg med noen av arrangementene.

Klikk her for å se flere pride-arrangementer i New York 

Paraden

Paraden (Pride Parade) er kanskje det best kjente symbolet og hendelsen under New York Gay Pride. Alle og enhver er velkommen til å se på paraden. Du kan forvente deg en livlig fest med over 110 forskjellige paradevogner! Hvis du ønsker å gå i paraden så må du være del av en organisasjon som er offisielt registrert. Pride Parade arrangeres i New York den søndag 25. juni 2023. Paraden begynner vanligvis om formiddagen, fra 29th Street og Fifth Avenue. fortsetter via 8th Street til Christopher Street, og ender ved 16th Street og 7th Avenue.

Gay Pride i New York - Folkemengde Gay Pride i New York - Parade

PrideFest

PrideFest er en gatefestival. Her finner du markeder, boder, underholdning og aktiviteter som alle er med på å feire likestilling. Det finnes også noen mini-konserter rundt omkring i byen. PrideFest finner sted rundt Hudson Street i New York. Alle er velkommen og det er ingen inngangsavgift.

Pride Island

Pride Island er en stor musikkfest med forskjellige artister og DJ-er. Dette er også New York Gay Pride sin største årlige fundraiser. Du må være minst 21 år gammel for å delta.

Hvis du fortsatt har energi til overs, hvorfor ikke fortsette feiringen på en gaybar? Eller kanskje ende natten på en rooftop-bar i New York.

Pride Tour i New York

Hvis du vil lære mer om LHBT-bevegelsen i New York, så er dette turen for deg. Guiden vil fortelle deg alt om Stonewall Uprising og begivenhetene som ledet til opprøret. På denne turen får du også sett The Stonewall Inn og flere andre steder i New York som er av betydning for LHBT-miljøet.

Bestill billetter til Pride Tour her

New York Gay Pride - Regnbuer New York Pride

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt