Gaybarer i New York

Gaybarer i New York

New York er en by med uendelige mange muligheter, noe som har LHBTQ+-miljøet (lesbiske, homofile, bifile og transpersoner). Dette estimert at det finnes mer enn en halv million LHBTQ+-personer som er innbyggere i New York City, derfor er det også mange LHBTQ+-vennlige nattklubber og utesteder.

Contents

LHBTQ+-miljøet i New York

New York har lenge blitt betraktet som det stedet hvor bevegelsen for LHBTQ+-rettigheter først begynte. Kort tid etter andre verdenskrig flyttet mange homofile menn, lesbiske, transseksuelle og transkjønnede til nabolagene Greenwich Village, Upper West Side og Harlem. På denne tiden hadde de ingen rettigheter og de ble ofte strengt straffet. Anti-homofile lover og regler gjorde livet mer eller mindre umulig for dem. Det fantes til og med lover som gjorde det forbudt å servere alkohol til skeive, og politiet invaderte ofte LHBTQ+ barer, noe som i 1969 førte til store opprør mot denne urettferdige behandlingen, nemlig Stonewall Riots.

Stonewall Inn, der hvor opprørene begynte, har gjenåpnet (53 Christopher Street). Dette opprøret for LHBTQ+-rettigheter førte til en serie av flere opprør gjennom hele verden for likestilte rettigheter for homofile personer. Den seneste suksessen til Newyorkere var i juni i 2011 da det ble lovlig for homofile å gifte seg.

LHBTQ+-området Chelsea

Det mest populære området i New York blant LHBTQ+-miljøet er Chelsea, mellom 14th Street og Hudson Yards på vestsiden av Manhattan. På grunn av økende aksept for LHBTQ+-miljøet etter Stonewall oppgjøret ønsket mange å bo i Greenwich Village, men boligprisene var høye. Chelsea var et rimeligere alternativ hvor alle er ønsket varmt velkommen. Dette ser du fortsatt den dag i dag. I Chelsea finner du mange gaybarer og andre virksomheter. For de med mer eksklusiv smak finner man også elegante restauranter, samt luksuriøse butikker og gallerier av verdensklasse.

New York Pride

Hvert år arrangeres New York Pride. Denne festlige paraden avslutter pride-month med et smell. Paraden går fra Fifth Avenue til Greenwich Village, og passerer Stonewall Inn. NYC Pride er en munter parade med alle slags båter, og den starter rundt kl. 12.

Gaybarer i New York

Chelsea er imidlertid ikke den eneste delen av byen for LGBTQ+ natteliv: over hele New York er det et bredt spekter av barer, klubber og fester. Etter mye omtanke er det tre steder du ikke bør gå glipp av:

Le Bain

I 18. etasje på Standard Hotel finner du nattklubben Le Bain som strekker seg over to etasjer. Navnet Le Bain kommer fra et innendørs svømmebasseng som er plassert like ved siden av DJen. Det går ann å svømme i det når nattklubben har åpent om sommeren, men i vintermånedene fungerer det som et ekstra dansegulv. Hele klubben har en spektakulær utsikt over Manhattan og Hudson-elven.

Når det er fint vær ute burde du gå opp til 19. etasje hvor du kan nyte cocktails på terrassen. På torsdager blir Le Bain til et populært sted blant den moteriktige og unge LHBT+. Menn, kvinner, homofile, heterofile, trans – alle er velkomne! Drinkene er dyre, men atmosfæren er 100% Manhattan: fantastisk utsikt fra hele nattklubben, vakre mennesker og gode DJs.

Gay Bars i New York - Le Bain terrasse Gaybarer i New York - Le Bain pool

Industry Bar

Likt som navnet tilsier så var Industry Bar originalt et industrielt varehus. Senere ble det renovert til en stilig bar. Nesten hver natt har de et nytt tema. Dette kan inkludere drag-show, biljardturnering eller amerikanske aktiviteter (deriblant visning av forskjellige TV-show, slik som Desperate Housewives eller RuPaul’s Drag Race). De fleste gjestene er mellom 25-45 år gamle. I helgene blir Industry Bar veldig fullpakket og nesten alle gjestene er homofile menn og en og annen «fag hag». Forbered deg på å danse til popmusikken! Industry Bar består av to barer, private «booths» (staller hvor man kan sitte), et biljardbord og et podium hvor man kan danse. Prisen på drinkene er rimelig, men toalettene er grusomme! Benytt deg av toalett før du drar hit, men utenom dette så er stemningen er alltid på topp!

Barracuda Lounge

Dette stedet er en klassiker når det kommer til gaybarer i New York. Utestedet er kjent for sin avslappende atmosfære, kule drag-show og billige drikke.

Nattklubbene som er nevnt ovenfor krever som regel ingen inngangsavgift, men de stenger mellom kl. 02:00 og 04:00. Husk alltid å ta med deg passet ditt som gyldig legitimasjon, og gi minst $1 i tip per drink. Ha det gøy!

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt