Skeive barer i New York

Gaybarer i New York

Skeive barer i New York spiller en stor rolle i byen og den skeive kulturen, og er et trygt sted for alle. New York har lenge hatt en appell til LHBTQ+-miljøet (lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, queer plus), og har også mange historiske begivenheter. Du finner et stort antall barer og klubber for skeive.

Skeive barer i New York

Over hele New York er det et bredt spekter av barer, klubber og fester. Etter mye omtanke er det tre steder du ikke bør gå glipp av:

Le Bain

I 18. etasje på Standard Hotel finner du nattklubben Le Bain som strekker seg over to etasjer. Navnet Le Bain kommer fra et innendørs svømmebasseng som er plassert like ved siden av DJ-en. Det er mulig å svømme i bassenget når nattklubben har åpent om sommeren, men på vinteren fungerer det som et ekstra dansegulv. Hele klubben har en spektakulær utsikt over Manhattan og Hudson River. Når det er fint vær ute bør du gå opp til 19. etasje hvor du kan nyte cocktails på terrassen. På torsdager blir Le Bain til et populært sted blant den moteriktige og unge i LHBT+-miljøet. Menn, kvinner, homofile, heterofile, trans – alle er velkomne! Drinkene er dyre, men atmosfæren er 100% Manhattan: fantastisk utsikt fra hele nattklubben, vakre mennesker og gode DJs.

Gay Bars i New York - Le Bain terrasse Gaybarer i New York - Le Bain pool

Industry Bar

Likt som navnet tilsier så var Industry Bar originalt et industrielt varehus. Senere ble det renovert til en stilig bar. Nesten hver natt har de et nytt tema. Dette kan inkludere drag-show, biljardturnering eller amerikanske aktiviteter (deriblant visning av forskjellige TV-show, slik som Desperate Housewives eller RuPaul’s Drag Race). De fleste gjestene er mellom 25-45 år gamle. I helgene blir Industry Bar veldig fullpakket og nesten alle gjestene er homofile menn og en og annen «fag hag». Forbered deg på å danse til popmusikken! Industry Bar består av to barer, private «booths» (staller hvor man kan sitte), et biljardbord og et podium hvor man kan danse. Prisen på drinkene er rimelig, men toalettene er grusomme! Benytt deg av toalett før du drar hit, men utenom dette så er stemningen er alltid på topp!

Barracuda Lounge

Dette stedet er en klassiker når det kommer til skeive barer i New York. Utestedet er kjent for sin avslappende atmosfære, kule drag-show og billige drikke.

Nattklubbene som er nevnt ovenfor krever som regel ingen inngangsavgift, men de stenger mellom kl. 02:00 og 04:00. Husk alltid å ta med deg passet ditt som gyldig legitimasjon, og gi minst $1 i tip per drink. Kos deg!

Drag show i New York

New York er huser også en livliv drag-scene. Mange skeive barer i New York arrangerer ukentlige dragshow, men du kan også finne berømte dragbruncher. Det finnes til og med steder som er dedikert helt og holdent til drag. Så nipp til drinken din og nyt showet!

Bestill billetter for Drag Night i New York her

Det skeive miljøet i New York

New York har lenge blitt betraktet som det stedet hvor bevegelsen for LHBTQ+-rettigheter først begynte. Kort tid etter andre verdenskrig flyttet mange homofile menn, lesbiske, transseksuelle og transkjønnede til nabolagene Greenwich Village, Upper West Side og Harlem. På denne tiden hadde de ingen rettigheter og de ble ofte strengt straffet. Anti-homofile lover og regler gjorde livet mer eller mindre umulig for dem. Det fantes til og med lover som gjorde det forbudt å servere alkohol til skeive, og politiet invaderte ofte skeive barer, noe som i 1969 førte til store opprør mot denne urettferdige behandlingen, nemlig Stonewall Riots.

Stonewall Inn, der hvor opprørene begynte, har gjenåpnet (53 Christopher Street). Dette opprøret for LHBTQ+-rettigheter førte til en serie av flere opprør gjennom hele verden for likestilte rettigheter for homofile personer. Den seneste suksessen til Newyorkere var i juni i 2011 da det ble lovlig for homofile å gifte seg.

LHBTQ+-området Chelsea

Det mest populære området i New York blant LHBTQ+-miljøet er Chelsea, mellom 14th Street og Hudson Yards på vestsiden av Manhattan. På grunn av økende aksept for det skeive miljøet etter Stonewall oppgjøret ønsket mange å bo i Greenwich Village, men boligprisene var høye. Chelsea var et rimeligere alternativ hvor alle er ønsket varmt velkommen. Dette ser du fortsatt den dag i dag. I Chelsea finner du mange gaybarer og andre virksomheter. For de med mer eksklusiv smak finner man også elegante restauranter, samt luksuriøse butikker og gallerier av verdensklasse.

New York Pride

Hvert år arrangeres New York Pride. Denne festlige paraden avslutter pride-month med et smell. Paraden går fra Fifth Avenue til Greenwich Village, og passerer Stonewall Inn. NYC Pride er en munter parade med alle slags båter, og den starter rundt kl. 12.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt