New York Public Library

Public Library New York

New York Public Library (NYPL) på Manhattan er den klassiske bygningen med en flott trappeoppgang bevoktet av to marmorløver. Denne hovedbygningen til New York Public Library, som offisielt heter Stephen A. Schwarzman Building, åpnet dørene i 1911 eller flere år med konstruksjon. Forskningssenteret er hovedgrenen til NYPL og ligger på hjørnet av Fifth Avenue og 42nd Street, ved siden av Bryant Park. Du kan besøke denne bygningen i Beaux-Arts-stil gratis og kan bruke internett og arbeidsområdene.

Contents

Rommene i New York Public Library

New York Public Library er det nest største offentlige biblioteket i USA. NYPL har en rekke forskjellige beliggenheter gjennom New York, hvor beliggenheten ved Bryant Park er den mest kjente og imponerende. Den imponerende bygningen med høye tak, store trapper og mystiske haller er hyggelig å oppdage. NYC-biblioteket er «voktet» av løvene Patience and Fortitude som står foran inngangen.

Astor Hall

Når du besøker biblioteket gjennom hovedinngangen på Fifth Avenue er Astor Hall det første rommet du kommet til. Hver del er dekket av hvit marmor, buene er høye og det er mange detaljer. Navnene på hovedgiverne er gravert på søylene. Herfra kan du utforske bygningen videre.

Treasures Exhibition

New York Public Library har har samlet inn 56 millioner gjenstander de siste 125 årene. Noen av de mest ekstraordinære gjenstandene vises i utstillingen Treasures, som ligger rett over hovedinngangen. Du kan se en kopi av uavhengighetserklæringen som ble skrevet av Thomas Jefferson, Bill of Rights fra 1789, og et kart over «The Commissioners Plan of 1811» som la ut den fremtidige utviklingen av Manhattan. Det er også hjemmet til den originale Ole Brumm-bamsen og vennene hans, som er morsomt å besøke når du reiser med barn. En gratis lydomvisning guider deg gjennom utstillingen.

Periodicals & Jewish Division

I første etasje finner du Periodicals & Jewish Division. Du finner utgaver av 200 blader og aviser fra hele verden i DeWitt Wallace Periodical Room. Mange utgaver av blant annet The New York Times, Le Monde og The Yale Review er tilgjengelige. Fra dette rommet kan du gå inn i Dorot Jewish Division. Dette rommet har en av de viktigste offentlige samlingene viet til jødiske studier av verden.

Rose Main Reading Room

Rose Main Reading Room, i tredje etasje, Ligger i bibliotekets hjerte. I rommet, som er like langt som en fotballbane, kan leserne bla gjennom verk fra en rekke samlinger. Flere store forfattere har funnet inspirasjon her og utviklet ideene sine på eikebordene. Fordi det er et forskningsbibliotek, kan man ikke låne bøker og de kan kun leses i bygningen.

Public Library New York - Inngangen Public Library New York - Lesesal

Besøk Public Library i New York

Public Library er gratis å besøke og ligger i nærheten av Summit One Vanderbilt. Om du har godt med tid, benytt den her. Du kan beundre den imponerende utstillingen Treasures, og gå til Rose Main Reading Room i tredje etasje. Med trebenker og gylne skrivebordslamper er dette det mest kjente rommet i bygningen. Tilgang til Rose Main Reading Room er begrenset.

Du kan avslutte besøket på biblioteket i New York Public Library Shop. Her kan du kjøpe klassiske- og samtidsbøker, samt suvenirer og gaver. Du finner butikken i første etasje til høyre for Astor Hall.

Erics tips: Hvis du eller din medreisende trenger å gå på do og du er i nærheten av NYPL, anbefaler jeg å gå inn her. Toalettene er lett tilgjengelige og det er knapt kø. Last ned appen min Eric’s New York for å se hvor du ellers kan finne offentlige toaletter i New York.

Praktisk informasjon

Når du vil besøke det offentlige biblioteket under turen til New York, må du ta flere regler i betraktning. For eksempel bør du snakke stille mens folk jobber. Derfor blir du også bedt om å slå av telefonen eller bruke stille modus. Du har ikke lov til å spise eller drikke i bygningen, bortsett fra i angitte områder. Du har lov til å ta bilder, men ikke bruk blits eller stativ. I tillegg må du sørge for at du har ID med deg. Dette kan de be om ved inngangen. Her er det også mulig at eiendelene dine blir sjekket.

  • Åpningstider
    • Mandag: 10:00 – 18:00
    • Torsdag og onsdag: 10:00 – 20:00
    • Torsdag til lørdag: 10:00 – 18:00
    • Stengt på søndager
  • Beliggenhet: 476 Fifth Avenue

Hva er åpningstidene til New York Public Library?

Sjekk åpningstidene til New York Public Library her.

Hvor ligger New York Public Library?

Hovedgrenen til New York Public Library ligger på hjørnet av Fifth Avenue og 42nd Street.

Er det gratis å besøke New York Public Library?

Ja, det er gratis å besøke New York Public Library. Les mer.

Kan jeg ta bilder i New York Public Library?

Ja du kan ta bilder i New York Public Library. Les mer om reglene her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt