Beste biffhus i New York

New York steak

Beste biffhus i New York er, i følge mange, Peter Luger. Men på mange andre restauranter kan du også finne god biff fra relativt billige kjederestauranter til mer eksklusive steder. Dra til et fancy biffhus for en romantisk aften ute, eller kanskje en restaurant i en klassisk stil for en autentisk opplevelse. Ikke glem å tenke på hvordan du ønsker biffen din tilberedt før du drar! Nedenfor finner du mine tips for NYCs beste biffhus.

 1. Contents

  Peter Luger i Brooklyn

  Peter Luger er DET biffhuset i New York som er kjent for byens beste biff. Med beliggenhet i Brooklyn, er det litt av en usminket «rå» restaurant. Personalet er stort sett lokale tøffe gutter. Biffen er dyr men kjempegod. Det er en grunn for at restauranten er en av mine favoritter.

  Beste biffhus i New York - Peter LugerBeste biffhus i New York - biff på Peter Luger

 2. Strip House

  For de som liker å nyte en cocktail ved siden av biffen kan besøke Strip House. Denne restauranten har flere filialer i New York og cocktail-menyen er minst like god som hovedmenyen. Her kommer du til å få en fancy og autentisk kveld i New York!

  Erics tips: Det som gjør middagen på Strip House spesiell er at denne restauranten også er stedet for å gå ut. Spis helst her på en fredag eller lørdag kveld, når stemningen er optimal. Biffen er like dyr hver kveld, men her får du mye mer valuta for pengene med tanke på opplevelsen.
 3. Wolfgang’s Steakhouse

  På Park Avenue, i den tidligere spisesalen til Vanderbilt Hotel, finner du Wolfgang’s Steakhouse. Med det hvelvede, flislagte taket er det verdt å spise her bare på grunn av interiørdesignet, for ikke å nevne de gode biffene Wolfgang har på menyen. Restauranten har eksistert i flere tiår så de vet hvordan de skal servere den perfekte biffen.

  New York steak - Wolfgangs Steakhouse

 4. Smith and Wollensky

  For en god biff på en imponerende restaurant, dra til Smith and Wollensky. Du kan enkelt betale $ 50 til $ 70 for retten din også her, men du får også noe verdt prisen! Smith og Wollensky serverer en flott tørraldret biff, og selve restauranten i Midtown East har en fin, litt gammeldags atmosfære.

  Beste biffhus i New York - Smith and Wollensky

 5. Kjederestauranter

  Er alternativene ovenfor litt for dyre eller fancy? Da kan du eventuelt dra til noen av kjederestaurantene i New York for å spise biff. Du kan for eksempel fra til Applebee’s eller TGI Fridays som serverer en god biff. Disse restaurantene finnes flere steder på (spesielt i Midtown) Manhattan.

Forskjellige typer biff i New York

Før du setter deg ned for å bestille biff på restauranten er det lurt å vite akkurat hva du skal bestille. Det finnes forskjellige typer kjøtt og forskjellige tilberedningsmetoder. Dette er hovedforskjellene:

 • Rare, medium og well-done: stekt i kort tid, rosa i fargen eller helt gjennomstekt.
 • T-bone steak: Biff med et ben formet som en T
 • Prime cut: Førsteklasses kjøtt
 • New York cut: Kjøtt som er kuttet fra ovenfor ribbeina
 • Sirloin: New York cut, men med ribbein
 • Tenderloin: Den fineste og møreste delen av dyret

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt