Nyttårsaften i New York 31.12.2024

Nyttårsaften i New York

Mange drømmer om å tilbringe nyttårsaften i New York. Byen er kjent for sine store nyttårsfester og «Ball Drop»-seremonien, som finner sted på Times Square. Om du er ung eller litt eldre, så har New York noe for alle og enhver. Har du ikke lyst til å tilbringe hele natten i en bar eller en nattklubb? I New York finner du mange andre alternative nyttårsfeiringer, som for eksempel i Central Park eller om bord på en båt!

Arrangementer for 2024 er ikke tilgjengelige ennå
Ønsker du motta en e-post så fort arrangementene er tilgjengelige? Send meg en melding på eric@newyork.no og jeg gir deg beskjed så fort billetter blir lagt ut for salg.

Contents

New Year’s Eve Ball Drop på Times Square

Den verdensberømte New York-seremonien New Year’s Eve Ball Drop Ceremony arrangeres årlig på Times Square. Hundretusenvis av mennesker samler seg for å se den gigantisk ballen som slippes fra bygningen One Times Square. Ved midnatt lander ballen, og alle bryter ut i jubel. Dette ser fantastisk ut på TV, men i virkeligheten er ikke opplevelsen så veldig imponerende. Først og fremst, ettersom at dette er midt på vinteren kan det være veldig kaldt i New York. For å få en god plass å stå må man ankomme 12–18 timer (!) før seremonien. Forestill deg å tilbringe hele dagen stående ute i kulden, uten noen tilgjengelige toaletter. Det er ganske mye styr for noe som bare varer i 10 sekunder. Det finnes ingen fest etterpå (kl. 00:15 er Times Square helt tomt, for da går alle for å finne et toalett), det er ingen fyrverkerier på Times Square, og det er ulovlig å drikke alkohol på gaten. Så, min anbefaling er å sløyfe seremonien – gjør heller noe annet!

New Year’s Eve Times Square Ball Drop Party

En vanlig billett til en nyttårsfest på hvilken som helst bar eller restaurant i New York koster mellom $ 250 og $ 500. Å se The Ball Drop live kan også sees fra fester.

Nyttårsaften i New York - folkemengde på Times Square

Det beste alternativet for nyttårsfeiring: cruise

Den beste måten å tilbringe nyttårsaften i New York er å bli med på et nyttårscruise. Dette er ikke en vanlig båttur; dette er en nyttårsfest om bord på en båt, men et glass champagne i hånden og en helt uslåelig utsikt over fyrverkeriene på Hudson-elven ved midnatt. Det finnes forskjellige cruise å velge mellom. Noen cruise inkluderer middag eller live DJ, og andre er mer luksuriøse. Alle cruisene inkluderer åpen bar, champagne ved midnatt og garantert en herlig kveld!

Se alle tilgjengelige Nyttårsaften-cruise her

Nyttårsfester

New York har alltid et livlig uteliv, så du kan sikkert forestille deg hvor vilt det blir på nyttårsaften. For alle som ønsker å danse det nye året inn, finnes det en mengde forskjellige fester å velge mellom. Jeg har satt sammen mitt personlige utvalg og kategorisert valgene basert på alder og type fest. Hvis du skal feire nyttårsaften i New York uten å ha lagt noen planer, så er det en stor sjanse for at du kommer til å bli ganske skuffet. Du kan ikke bare møte opp i siste liten; hvis du i det hele tatt klarer å få tak i en billett, så ender du opp med å betale dobbelt så mye for den. Det beste er å kjøpe billetter i forveien, og helst så tidlig som mulig.

Ta en titt på mine personlige favoritter på denne siden og bestill billetter direkte

Central Park på nyttårsaften

Familier som tilbringer nyttårsaften i New York burde dra til Central Park. Barn i alle aldre kan ta del i feiringen og ha det artig her. Ved midnatt fyres det opp fyrverkeri ved Bow Bridge-Cherry, midt i parken (mellom 71st og 74th street), og de kan bli sett fra de fleste stedene i Central Park.

Nyttårsmiddag

De fleste restauranter stenger tidlig på nyttårsaften for å forberede sine egne fester, spesielt restaurantene rundt Times Square. Det gjør det noe vanskelig å finne en plass å spise middagen eller en plass å være frem til midnatt.

Hvis du ønsker en middag senere på kvelden og ønsker å feire nyttårsaften på restauranten kan du bestille denne Nyttårsgalla med middag på Rockefeller Center.

Erics tips: «Etter min mening er det beste valget å bli med på et cruise på nyttårsaften. Da får du den aller beste utsikten over fyrverkeriene, uten å være omgitt av enorme folkemengder. Båten kommer som regel tilbake igjen rundt kl. 01:00, og det kan være et sant mareritt å finne en taxi på nyttårsaften. Benytt deg heller av subway (som kjører hele døgnet) og MetroCard.»

Hva kan du forvente deg på nyttårsaften i New York?

Folkemengder. Siden det er en av de mest populære dagene å besøke The Big Apple, vil byen være full av mennesker. De fleste butikker, restauranter og attraksjoner holder åpent som vanlig 31. desember, selv om de stenger litt tidligere enn vanlig. Ettersom Times Square begynner å fylles opp og forberedes til Ball Drop rundt kl. 12.00, vil attraksjoner, butikker og andre aktiviteter i området ikke være åpne på dagtid. Se her hva som er åpent på nyttårsaften i New York.

Nyttårsaften i New York - Dekorasjoner

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt