Typisk amerikansk mat i New York

Typisk amerikansk mat i New York

«Hvor kan jeg spise typisk amerikansk mat i New York?», dette er et spørsmål jeg ofte får. Først og fremst, hva er egentlig «typisk amerikansk mat»? La meg starte med mine egne favoritter: hamburgere og pizza. Det som kalles for «southern soul food» er også typisk amerikansk mat fra de sørlige statene. Dette inkluderer ofte barbecue-retter og «pulled pork». Landets matkultur utvikler seg stadig, noe som har ført til veksten av det nye amerikanske kjøkkenet. Jeg har prøvd å sette sammen en topp 5 liste med restauranter som representerer amerikansk mat på sin egen spesielle måte.

 1. Contents

  Virgil’s

  Skal du spise middag på Virgil’s Real BBQ? Bestill «train wreck fries» som en forrett. Jeg vet at det ikke høres veldig appetittelig ut, men stol på meg, det er utrolig godt. Dette er fries med bacon, ost og mye annet godt. Videre anbefaler jeg «pulled pork» som også smaker herlig. Andre spesialiteter på menyen inkluderer blant annet «mac and cheese» og «hushpuppies». Virgil’s lager til og med sine egne sauser, og som regel står det alltid fire av de på hvert bord. Restauranten er stor og interiøret er både ryddig og pent. Dette er også et bra spisested å besøke hvis man har med seg (små)barn.

  Erics tips: Om du har lyst på Mac and Cheese, dra til STK. Det er et biffsted, men deres Mac and Cheese er veldig god!
 2. Cowgirl

  Cowgirl kan minne litt Virgil’s, bare at kvaliteten på maten er noe lavere, men stemningen er mye bedre. Cowgirl ligger i en fin gate i det attraktive nabolaget Greenwich Village. Innredningen er nøye gjennomtenkt. Her serveres det mye forskjellig, blant annet pastaretter, «mozzarella sticks» med bacon og fersk jalapeños, «cowboy steak» med grønn chilipepper og soltørkede tomater. Sørg også for at du sparer litt plass til «New Yorks beste dessert»; iskrem av bakt potet. Det er som en bakt potet, men smaken er veldig annerledes. Du kommer nok til å bli overrasket! Restauranten kan besøkes til lunsj eller middag. Dette er et veldig avslappet spisested, du trenger ikke engang å ta av deg baseballcapsen din for å få komme inn.

 3. Bubby’s

  Bubby’s er en typisk Amerikansk restaurant. Dette beviste de allerede på åpningsdagen: Thanksgiving Day 1990. Restauranten, som nå er flere tiår gammel, er kjent for sitt amerikanske kjøkken; enkel og fersk «comfort food». Du kan ta turen hit for brunsj med pannekaker, burgere eller sandwichs som er på menyen. Eller hva med en middag med BBQ ribs eller Fried Chicken? Bubby’s har to restauranter, med beliggenhet i Meatpacking District og TriBeCa.

 4. Freemans Restaurant

  Freemans Restaurant er en typisk New York restaurant. Den ligger i enden av en bakgate, noe som gjør den mystisk og ikke så lett å finne på egen hånd. Det er en hyggelig stemning her og det føles som en liten taverna. På menyen finner du alternativer som biff, potetmos og burger. Jeg hadde sistnevnte og syntes den var kjempegod.

 5. IHOP

  IHOP er jokeren i dette utvalget. Hvorfor? Fordi dette er en kjede man enten elsker eller hater. Det er ikke egentlig noen spesiell stemning ved restaurantene, men de er veldig amerikanske. Millionvis av amerikanere spiser frokosten sin her. Dette er hovedsakelig en restaurant for frokost, med en meny som består av et stort utvalg med forskjellige typer pannekaker og sirup. De serverer også en god brunch og en «lumberjack breakfast» – den kanadiske versjonen av en typisk engelsk frokost. For ikke å glemme at de elsker rare kombinasjoner! Jeg husker blant annet at jeg spiste en omelett fylt med biff til frokost, nesten som om det var en slags taco. Maten er veldig billig, men igjen, ikke forvent deg noen spesiell stemning, bare en veldig amerikansk opplevelse. Her får du «unlimited coffee» og «unlimited pancakes» hvis du skulle ønske det. Du har blitt advart!

Typisk amerikansk mat i New York Sunny side up Typisk amerikansk mat i New York BBQ

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt