Typisk amerikansk mat i New York

Typisk amerikansk mat i New York

Du finner typisk amerikansk mat i New York ved en rekke restauranter. Når du tenker på amerikansk mat, tenker du kanskje på retter som hamburgere, Mac & Cheese, og mye mer. Landets matkultur er i konstant utvikling, og det er alltid noe nytt å prøve. Jeg har prøvd å sette sammen en topp 5 liste med restauranter som representerer amerikansk mat på sin egen spesielle måte.

Typisk amerikansk mat i New York

«Hvor kan jeg spise typisk amerikansk mat i New York?» er et spørsmål jeg ofte får. La meg starte med mine egne favoritter: hamburgere og pizza. Det som kalles for «southern soul food» er også typisk amerikansk mat fra de sørlige statene. Dette inkluderer ofte barbecue-retter og «pulled pork». Men pannekaker bør du heller ikke gå glipp av.

 1. Virgil’s(152 West 44th Street)

  Skal du spise middag på Virgil’s Southern-style BBQ? Bestill «Trainwreck Fries» som en forrett. Jeg vet at det ikke høres veldig appetittelig ut, men stol på meg, det er utrolig godt. Dette er fries med bacon, ost og mye annet godt. Videre anbefaler jeg «pulled pork» som også smaker herlig. Andre spesialiteter på menyen inkluderer blant annet «mac and cheese» og sprø «hushpuppies». Virgil’s lager til og med sine egne sauser, og som regel står det alltid fire av de på hvert bord. Restauranten er stor og interiøret er både ryddig og pent. Dette er også et bra spisested å besøke hvis man har med seg (små)barn.

  Erics tips: «Om du har lyst på Mac and Cheese, dra til STK. Det er et biffhus, men deres Mac and Cheese er veldig god!»
 2. Cowgirl

  Denne restauranten gir deg følelsen av at du spaserer inn i Spaghetti Western, hvis du ser bort ifra at de ikke serverer spaghetti. Stemningsfulle Cowgirl ligger i en sjarmerende gate i det koselige nabolaget West Village. Alle rettene serveres med en «vestlig vri». Stekte jalapeños fylt med grillede reker og pakket inn i bacon, og Texas-chili, for å nevne noe. Sørg også for at du sparer litt plass til «New Yorks beste dessert»; iskrem av bakt potet. Det er som en bakt potet, men smaken er veldig annerledes. Du kommer nok til å bli overrasket! Restauranten kan besøkes til lunsj eller middag. Dette er et veldig avslappet spisested, du trenger ikke engang å ta av deg baseballcapsen din for å få komme inn.

 3. Fraunces Tavern (54 Pearl Street)

  Ta et steg inn i New Yorks historie på Fraunces Tavern, som åpnet her i 1762! Denne baren og restauranten er byens eldste serveringssted og er et offisielt landemerke i New York City. Her var George Washington og Alexander Hamilton ofte på besøk. Nå kan du nyte amerikanske retter her, blant annet biff, hummer Mac & Cheese og burgere. Reserver bord før du besøker baren. Fraunces Tavern er også, som navnet tilsier, en taverna (bar). Så ta gjerne en drink i baren. Når du er her, får du følelsen av å være tilbake i 1762, i begynnelsen av det New York vi kjenner i dag.

 4. Freemans Restaurant (Freeman Alley)

  Freemans Restaurant er en typisk New York restaurant. Den ligger i enden av en bakgate, noe som gjør den mystisk og ikke så lett å finne på egen hånd. Det er en hyggelig stemning her og det føles som en liten taverna. På menyen finner du alternativer som biff, potetmos og burger. Jeg hadde sistnevnte og syntes den var kjempegod.

 5. IHOP (235 East 14th Street)

  IHOP er jokeren i dette utvalget. Hvorfor? Fordi dette er en kjede man enten elsker eller hater. Det er ikke egentlig noen spesiell stemning ved restaurantene, men de er veldig amerikanske. Millionvis av amerikanere spiser frokosten sin her. Dette er hovedsakelig en restaurant for frokost, med en meny som består av et stort utvalg med forskjellige typer pannekaker og sirup. De serverer også en god brunch og en «lumberjack breakfast» – den kanadiske versjonen av en typisk engelsk frokost. For ikke å glemme at de elsker rare kombinasjoner! Jeg husker blant annet at jeg spiste en omelett fylt med biff til frokost, nesten som om det var en slags taco. Maten er veldig billig, men igjen, ikke forvent deg noen spesiell stemning, bare en veldig amerikansk opplevelse. Her får du «unlimited coffee» og «unlimited pancakes» hvis du skulle ønske det. Du har blitt advart!

Typisk amerikansk mat i New York Sunny side up Typisk amerikansk mat i New York BBQ

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt