Roosevelt Island i New York

Roosevelt Island i New York

Roosevelt Island i New York ligger på East River. Øyen ble oppkalt etter den tidligere amerikanske presidenten, Franklin D. Roosevelt, og den tilhører distriktet Manhattan. Du kan benytte deg av taubane, subway eller ferge for å komme deg til Roosevelt Island fra Manhattan. Fra Queens kan du enten ta fergen, subway, gå eller sykle over Roosevelt Island Bridge. Et besøk til Roosevelt Island er et hyggelig tillegg til turen din, spesielt på en mild vårdag når trærne på øya er i full blomst.

Contents

Reiseveien til Roosevelt Island

Det artigste måten for å komme seg til Roosevelt Island fra Manhattan er ved å benytte seg av Roosevelt Island Tram. Denne taubanen byr på en flott utsikt og turen tar omtrent tre minutter. Du kan til og med betale for turen med et MetroCard. Har du et Unlimited Ride MetroCard? Da reiser du helt gratis! På veien tilbake kan du ta subway som er den raskeste måten for å komme seg tilbake til Manhattan, men det er mye hyggeligere å ta NYC Ferry. I løpet av båtturen over kommer du også til å få en flott utsikt over byens skyline. Har du en leiesykkel og planer om å sykle gjennom byen i noen timer? Du kan ta med deg sykkelen ombord på fergen! Det koster $1 ekstra for å ta med deg sykkelen din på NYC Ferry, og det er flott aktivitet å sykle rundt Roosevelt Island.

Erics tips: Du kan utforske Roosevelt Island under vandreruten i appen min Eric’s New York. Åpne appen og klikk på «Vandreruter», og finn «Tudor City – Roosevelt Island» ruten som jeg har laget selv. Under denne ruten tar jeg deg med til forskjellige steder på øya og Manhattan.

Roosevelt Island i New York - Taubane Roosevelt Island i New York - Skyline

Steder av interesse på Roosevelt Island

Selv om Roosevelt Island i New York er relativt liten så finnes det et par steder som er verdt å besøke. Du finner de fleste stedene av interesse på den mest sørlige halvdelen av øya. For å komme deg dit trenger du bare å ta til venstre når du går av Roosevelt Island Tram. Øyas andre halvdel er hovedsakelig et boligområde, så den er mindre interessant.

Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park

På den mest sørlige delen av øyen finner du Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park. Denne nyopprettede parken består av en stor gressplen med kanter og stier laget av hvit granitt. På tuppen av øya er det en stor statue av hodet til Franklin D. Roosevelt. Det er gratis å besøke og parken holder åpent seks dager i uken, fra kl. 09:00 til 19:00 i månedene mellom april og september, og fra kl. 09:00 til 17:00 i månedene mellom oktober til mars (stengt på tirsdager).

Erics tips: Personlig liker jeg å kjøpe med meg noe å spise på Manhattan, for eksempel hos Pick a Bagel på Lexington Avenue, og så ta taubanen over til Roosevelt Island i New York. Her spiser jeg lunsjen min mens jeg inntar den flotte utsikten av Manhattans skyline. Dette er perfekt for en pustepause og et avbrekk fra det ellers hektiske bylivet. Du kan ta ferga tilbake igjen til Manhattan; dette er både en avslappende båttur og et praktisk fremkomstmiddel slik at du kan fortsette videre til ditt neste eventyr i New York.

Roosevelt Island - Memorial Roosevelt Island - Smallpox Hospital

Smallpox Hospital

I disse dager ser Smallpox Hospital tomt og nifst ut; det minner ikke mye om sykehuset som det en gang var. Sykehuset ble oppkalt etter den dødelige sykdommen ettersom dette var USAs første sykehus som tok imot pasienter som led av sykdommen kopper. Ruinene er omgitt av gjerder så det er bare mulig å se sykehuset fra utsiden, men det er verdt å passere forbi hvis du allerede besøker Roosevelt Island i New York. Det ligger på sørsiden av øya, ovenfor minnesmerket, så du passerer forbi når du går ut av taubanen og går i retning av minnesmerket.

Roosevelt Island - Spasertur

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt