St. Patrick’s Cathedral i New York

Kjøp billetter nå
St. Patrick’s Cathedral i New York

St. Patrick’s Cathedral i New York ansees for å være et av byens viktigste landemerker og historiske bygg. Med sin sentrale beliggenhet på Fifth Avenue rett ovenfor Rockefeller Center er det ikke vanskelig å få øyet på katedralen. St. Patrick’s ble bygget på 1800-tallet og dette er den største neo-gotiske kirken i Nord-Amerika.

Contents

Røttene til St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral ble originalt bygget på Mulberry Street, men når katedralen i 1853 ble for liten for kirkens dedikerte besøkende var det på tide å flytte. Erkebiskop Hughes mente at det var best for kirken vekst å flytte kirken til Uptown, men det var veldig få andre som var enige med han. På denne tiden var dette altfor langt unna byens sentrum, men erkebiskopen forutså at denne delen snart kom til å bli hjertet av byen. Det virker som om han hadde rett! Den første hjørnesteinen til den nye katedralen, slik som vi kjenner til den i dag, ble lagt i 1858. Saint Patrick’s Cathedral ligger nå plassert i Midtown, bare noen steg unna noen av New Yorks andre store landemerker, slik som Central Park og Grand Central Terminal.

St. Patrick’s Cathedral i New York - Evangelisten Johannes St. Patrick’s Cathedral i New York - Alter

Inne i St. Patrick’s Cathedral

St. Patrick’s Cathedral er imponerende både på innsiden og på utsiden. Katedralens dører pleide å være stengt, men nå holdes de åpne for kirkens besøkende. Gå inn i kirken for å beundre det høye taket, de 3700 glassplatene og replikaen av Michelangelos Pietà (tre ganger så stort som originalen). Kirken er også utsmykket med kunstverk som har blitt laget av kunstnere fra over hele verden. Opptil 3000 mennesker får plass i kirken, og det er hele 100,6 meter fra bakken og opp til spiren.

Erics tips: «Det som virkelig er unikt er St. Patrick’s beliggenhet. Denne utrolige bygningen ligger midt i storbyen, mellom travle Fifth Avenue og alle de luksuriøse butikkene. Dette er en kjempekontrast; og typisk New York.»

Guidet tur i St. Patrick’s Cathedral

Utforsk St. Patrick’s Cathedral med en audiotur. Stemmen til kardinal Timothy Dolan, erkebiskopen av New York, gir deg en virtuell tur gjennom kirken. I løpet av en time forteller han deg om bygningens rike historie og arkitektur. Turen er også inkludert i New York Sightseeing-passene.
Book St. Patrick’s Cathedral audiotur her

Praktisk informasjon

  • Åpningstider: daglig fra kl. 06:30 til 20:45
  • Gratis inngang

St. Patrick’s Cathedral i New York - Imponerende arkitektur

Er St. Patrick's Cathedral åpen for alle?

Patrick's Cathedral er åpen for besøkende fra tidlig morgen til sent på kvelden syv dager i uken.

Er det gratis å besøke St. Patrick's Cathedral?

Patrick's Cathedral er gratis å besøke. Du kan også få en guidet omvisning. Les mer her.

Hva er St. Patrick's Cathedral berømt for?

Med sin sentrale beliggenhet blant skyskrapere er St. Patrick's Cathedral et landemerke i New York. Det er den største nygotiske katedralen i Nord-Amerika.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt