St. Patrick’s Day i New York 2024

Kjøp billetter nå
St Patricks Day i New York

St. Patrick’s Day i New York er en stor høytid for det irsk-amerikanske fellesskapet. Feiringen inkluderer alltid fargen grønn, mye mat og drikke, samt en stor parade.

Contents

Hva er St. Patrick’s Day?

St. Patrick’s Day er en dag til minne om den irske skytshelgen St. Patrick.

Når er St. Patrick’s Day?

St. Patrick’s Day feires årlig den 17. mars.

Hva kan man forvente på St. Patrick’s Day i New York?

St. Patrick’s Day er ikke en offisiell helligdag, så butikker holder åpent til vanlige åpningstider og subway kjører etter normal rute. Den største og eldste St. Patrick’s Day-paraden finner sted i New York. Denne paraden arrangeres hvert år den 17. mars, med mindre dagen faller på en søndag, da organiseres paraden på lørdagen før. Paraden begynner kl. 11:00 og varer til rundt 17:00.

Hele byen blir til en stor fest, som selvfølgelig også inkluderer mye god mat og drikke. Selv amerikanere som ikke har noen irske røtter blir med på festen. Alle kler seg i grønt, og etter tradisjon er det vanlig å klype de som ikke har kledd seg i grønt. Så hvis du ikke har tatt på deg grønne klær så kan du forvente å bli kløpet (kjærlig, ikke slemt!) i armen. Drikke er farget grønt, og noen ganger er også mat farget grønt. Gå ikke glipp av grønne bagels og grønn øl! Empire State Building er opplyst i grønne farger på kvelden av St. Patrick’s Day.

Selv flere timer etter at paraden har endt er det fortsatt folk i gatene, og det er alltid mye søppel etter festlighetene som har funnet sted tidligere på dagen. Folk pleier spesielt å henge rundt kaféene på Second Avenue, og du kan forvente deg at det alltid er noen som fortsetter å feste lenge etter at paraden har endt. Mange av barene på Upper East Side er fullpakket med folk frem til stengetid, så forvent deg en travel og folksom kveld hvis du har tenkt til å dra på byen på St. Patrick’s Day!

Erics tips: Paraden er ganske lang. Jeg pleier å se på den fra Fifth Avenue og 57th Street, hvor det er ganske folksomt, men også veldig artig! Hvis du beveger deg litt lenger mot Uptown blir det roligere.

St. Patrick’s Day Cruise

Kombiner feiringen av St. Patrick’s Day med sightseeing i New York! Under dette spesielle party-cruiset under kveldstid på St. Patrick’s Day kan du nyte dette 3,5-timers cruiset med en nydelig utsikt over Manhattan. Som et irsk preg under dette cruiset kan du smake på spesielle St. Patrick’s Day-drinker, som grønn øl, og kan avslutte dagen i ekte St. Paddy’s Day-stil.

Bestill billetter til St. Patrick’s Day Cruise her

St Patricks Day i New York - Parade St Patricks Day i New York - Grønne jakker

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt