St. Patrick’s Day i New York 2025

St Patricks Day i New York

St. Patrick’s Day i New York er en stor høytid for det irsk-amerikanske fellesskapet. Feiringen inkluderer alltid fargen grønn, mye mat og drikke, samt en stor parade. St. Patrick’s Day er den 17. mars hvert år. Denne dagen er til minne om Saint Patrick, Irlands skytshelgen. Men i de fleste land feirer folk den irske kulturen.

Hva som skjer på St. Patrick’s Day

Hele byen blir til en stor fest, som selvfølgelig også inkluderer mye god mat og drikke. Selv amerikanere som ikke har noen irske røtter blir med på festen. Alle kler seg i grønt, og etter tradisjon er det vanlig å klype de som ikke har kledd seg i grønt. Så hvis du ikke har tatt på deg grønne klær så kan du forvente å bli kløpet (kjærlig, ikke slemt!) i armen. Drikke er farget grønt, og noen ganger er også mat farget grønt. Gå ikke glipp av grønne bagels og grønn øl! Empire State Building er opplyst i grønne farger på kvelden av St. Patrick’s Day.

St. Patrick’s Day Parade

Den største og eldste St. Patrick’s Day-paraden finner sted i New York. Denne paraden arrangeres hvert år den 17. mars, med mindre dagen faller på en søndag, da organiseres paraden på lørdagen før. Paraden begynner kl. 11:00 og varer til rundt 17:00. Paraden foregår rundt St. Patrick’s Cathedral på Fifth Avenue.

Erics tips: «Paraden er ganske lang. Jeg pleier å se på den fra Fifth Avenue og 57th Street, hvor det er ganske folksomt, men også veldig artig! Hvis du beveger deg litt lenger mot Uptown blir det roligere.»

Ta deg en grønn øl!

Hvis du er på utkikk etter et sted å feire St. Patrick’s Day med noen halvlitere Guinness, bør du ta turen til Murray Hill-området på østsiden av Manhattan. Her ligger en rekke irske barer i gangavstand fra hverandre. Gå for eksempel til McSorley’s Old Ale House, Fitzgerald’s og Paddy Reilly’s Music Bar. Hvis du trenger et godt måltid innimellom, er dette området også kjent for sine mange indiske restauranter.

St. Patrick’s Day Cruise

Kombiner feiringen av St. Patrick’s Day med sightseeing i New York! Under dette spesielle party-cruiset på St. Patrick’s Day kan du nyte dette cruiset i to timer med åpen bar, og med en nydelig utsikt over Manhattan. Som et irsk preg under dette cruiset kan du smake på spesielle St. Patrick’s Day mat og drikke, som grønn øl, og kan feire dagen i ekte St. Paddy’s Day-stil.

Billetter er for øyeblikket ikke tilgjengelig

Hva er St. Patrick’s Day?

St. Patrick’s Day er en dag til minne om den irske skytshelgen St. Patrick. Selv om det offisielt er en katolsk høytid, er det for mange en feiring av den irske kulturen.

Hva kan man forvente på St. Patrick’s Day i New York?

St. Patrick’s Day er ikke en offisiell helligdag, så butikker holder åpent til vanlige åpningstider og subway kjører etter normal rute.

Selv flere timer etter at paraden har endt er det fortsatt folk i gatene, og det er alltid mye søppel etter festlighetene som har funnet sted tidligere på dagen. Folk pleier spesielt å henge rundt kaféene på Second Avenue, og du kan forvente deg at det alltid er noen som fortsetter å feste lenge etter at paraden har endt. Mange av barene på Upper East Side er fullpakket med folk frem til stengetid, så forvent deg en travel og folksom kveld ute hvis du har tenkt til å dra på byen på St. Patrick’s Day!

St Patricks Day i New York - Parade St Patricks Day i New York - Grønne jakker

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt