The Morgan Library & Museum i New York

The Morgan Library Museum i New York

Morgan Library & Museum i New York er en skatt for alle som elsker litteratur, kunst eller historie. The Morgan ble opprinnelig bygget på begynnelsen av 1900-tallet som et privat bibliotek for samleren J. Pierpont Morgan. Nå er den imponerende bygningen på Madison Avenue åpen for besøkende, og du kan selv se den ekstraordinære samlingen. Her finner du blant annet håndskrevne noter av Bach og Mozart, det eneste bevarte manuskriptet av Jane Austen og et signert dokument av Napoleon.

Kjøp dine billetter til The Morgan Library & Museum her

Contents

The Morgan Library & Museum i New York

J. Pierpont Morgan begynte å samle på litterære og historiske manuskripter, gamle bøker, tegninger av berømte kunstnere og mye mer i 1890. Han ville ha et spesielt sted å samle alle gjenstandene sine, og derfor ble det bygget et bibliotek ved siden av hjemmet hans i 1902. Etter hans død gjorde sønnen Morgan-biblioteket om til et museum, slik at publikum også kunne se samlingen.

Målet var at bygningen skulle se majestetisk ut, men likevel føles intim, og det fungerte perfekt! Så snart jeg gikk inn i lokalet, ble jeg imponert; det føltes som om jeg hadde havnet på settet til en Harry Potter-film.

Selve biblioteket har fire forskjellige rom der du kan se mange ekstraordinære gjenstander. Sjeldne bøker som det håndskrevne manuskriptet til «A Christmas Carol» av Charles Dickens, skisser og brev av Vincent van Gogh, og til og med en notatbok fra Isaac Newton.

Erics tips: «Jeg ble svært imponert da jeg besøkte Morgan Library & Museum. Bygningen er veldig vakker, og det er mye å se. I tillegg ligger museet i Midtown Manhattan, i nærheten av Empire State Building. Det gjør det enkelt å kombinere de to!»

The Morgan Library Museum i New York - En unik samling

Bygningen, som senere ble utvidet, huser også en kafé, restaurant og forskningssenter. På sommeren kan du besøke The Morgan Garden, museets hage.

Praktisk informasjon

Du kan ta bilder inne i bygningen med mindre annet er angitt. Filming er ikke tillatt.

  • Sted: 225 Madison Avenue

Kjøp dine billetter til The Morgan Library & Museum her

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt