The Rockettes

Kjøp billetter nå
The Rockettes

The Rockettes er en verdensberømt dansegruppe som er kjent for sin høye presisjon og fantastiske sceneopptredener. Med base i New York City har Rockettes vært en høytidstradisjon i Radio City Music Hall siden 1930-tallet, der de hvert år fremfører ikoniske Radio City Christmas Spectacular.

 

KJøp dine billetter til Radio City Christmas Spectacular her

Contents

The NYC Rockettes

New York Rockettes startet i St. Louis, Missouri, da den lokale danselæreren Russell Markert ble spurt om å danne en gruppe for St. Louis Municipal Opera. Markert rekrutterte en gruppe høye, talentfulle dansere, og Missouri Rockets ble født. Da gruppen ble invitert til å opptre på verdensutstillingen i New York i 1925, omdøpte Markert dem til «Rockettes» for å gjenspeile deres nye hjemby.

Radio City Rockettes består av talentfulle dansere fra hele landet og er kjent for sin karakteristiske stil og grundige trening. Hver enkelt Rockette må være i stand til å sparke med beinet i 135 graders høyde og samtidig være perfekt synkronisert med resten av gruppen. Denne imponerende prestasjonen er bare én av mange grunner til at Rockettes regnes som gullstandarden innen presisjonsdans.

Deres signaturbevegelse, «eye-high kick», innebærer at de sparker et ben opp til øyehøyde i perfekt samklang med sine meddansere. Denne bevegelsen krever årelang trening og dedikasjon og har blitt et av de mest ikoniske bildene som forbindes med Rockettes.

Rockettes-treningsregime

Det er ingen enkel oppgave å bli en Rockette. Hvert år avholder dansekompaniet strenge opptaksprøver for å velge ut nye medlemmer, og bare et lite antall dansere blir valgt ut til å bli en del av kompaniet. De utvalgte må gjennomgå intensiv trening for å lære seg den nøyaktige koreografien og timingen som kreves for å være en Rockette. Alt dette harde arbeidet har resultert i en gruppe svært dyktige dansere som er i stand til å fremføre fantastiske forestillinger som får publikum til å måpe.

The Rockettes - Radio City Music Hall The Rockettes - Presisjonsdansere

The Rockettes Christmas Spectacular

I tillegg til sine presise danseferdigheter er Rockettes også kjent for sine flotte kostymer og scenografier. Christmas Spectacular, Rockettes’ årlige juleshow, inneholder en rekke scener fra New Yorks travle gater til et vakkert vinterlandskap med besøk av julenissen. Rockettes selv er kledd i en rekke ulike kostymer, fra glitrende kjoler og fjærprydede hodeplagg til korpsuniformer og leketøysoldater.

I løpet av årene har Rockettes opptrådt på en rekke veldedighetsarrangementer, og de har også samarbeidet med organisasjoner som Frelsesarmeen og Røde Kors.

Men Rockettes er mer enn bare en dansegruppe – de er også en kulturinstitusjon. For mange familier er det å se Rockettes opptre i Radio City Music Hall en kjær juletradisjon som har gått i arv i generasjoner. Christmas Spectacular er en opplevelse som virkelig fanger julestemningen, og det er fortsatt et høydepunkt i New York.

Hvis du planlegger å besøke New York i løpet av julen, bør du få med deg Rockettes i Christmas Spectacular!

KJøp dine billetter til Radio City Christmas Spectacular her

Rockettes tickets

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt