Radio City Music Hall i New York

Kjøp billetter nå
Radio City Music Hall i New York

Radio City Music Hall i New York er en konsert- og teaterhall som er en del av Rockefeller Center. Events arrangeres gjennom hele året, men det er årlige Radio City Christmas Spectacular som er det store høydepunktet. Radio City Music Hall kalles også «Showplace of the Nation» som forteller alt du trenger å vite om lokalene: alle de store stjernene har stått på scenen her.

Bestill billetter for konserter og andre arrangementer på Radio City Music Hall her

Contents

Fascinerende Radio City Music Hall i New York

Radio City Music Hall åpnet i 1932 og har vært en del av Rockefeller Center-komplekset siden starten. Arkitekten Edward Durell Stone designet bygningen som strekker seg over et helt kvartal. Interiørdesigner Donald Deskey ga form til 30 forskjellige rom i art deco-stil, fra en «Grand Foyer» til forskjellige salonger og røykeområder. Han fylte rommene med kunst fra artister som gjør bygningen til et unikt kompleks. I 1978 be Radio City Music Hall erklært som et landemerke og er derfor en av de viktigste bygningene i byen.

Radio City Music Hall er det største innendørs teateret i verden. Den store salen, The Great Stage, er ikke mindre enn 48 meter lang, har en høyde på 25 meter og tilbyr mer enn 5900 seter. Scenen er innrammet av en stor bue, som gjør at scenen blir ansett som en av de beste scenene for lyd i verden. I tillegg er scenegardinen i gull verdens største.

Radio City Music Hall i New York - på innsiden Radio City Music Hall i New York - Art Deco

Radio Park

Taket til Radio City Music Hall heter Radio Park: en park full av grøntområder med utsikt over Rockefeller Center. Du når parken gjennom enten 50 Rockefeller Plaza eller selve Radio City.

Kjente artister ved Radio City Music Hall

Alle de store artistene har fremført på den ikoniske scenen til Radio City Music Hall. Frank Sinatra sang «New York, New York» for første gang på denne scenen. Prince, Pink Floyd, David Bowie og Madonna har også fremført her. I tillegg til konserter og Comedy Shows i New York er musikkhallen vert for prisutstillinger. Som for eksempel The Tony Awards og The Grammys Awards.

Radio City Christmas Spectacular med The Rockettes i hovedrollen

Radio City Christmas Spectacular er New Yorks fremste juleforestilling og fremføres hvert år fra midten av november til begynnelsen av januar. Forestillingen er best kjent for The Rockettes, danserne som ofte danser i perfekt synkronisering. Christmas Spectacular er et must om du er i New York under julesesongen! For gode seter, kjøp dine billetter til Radio City Christmas Spectacular god tid i forveien.

Radio City Music Hall i New York - Radio City Christmas Spectacular Radio City Music Hall i New York - Tour

Stage Door Tour

Vil du beundre det unike interiøret i Radio City med dine egne øyne? Da er Stage Door Tour noe for deg! På denne turen vil du bli guidet bak scenene i den ikoniske bygningen. Du vil gå gjennom vakre dekorerte rom som vanligvis er stengt for offentligheten. Om du er her i løpet av en helg, møter du nok på en ekte Rockette!

Bestill Stage Door Tour her

Erics tips: «Hvis du vil besøke Radio City Music Hall, men ikke vil delta på en konsert, da anbefaler jeg deg Stage Door Tour. På denne måten kan du se mye av bygningen og turen tar ikke veldig lang tid. Er du i byen under julen? Da vil jeg så absolutt anbefale å se Christmas Spectacular. Det finnes ingen bedre måte å havne i julestemning på».

Hvordan komme seg til Radio City Music Hall

Radio City Music Hall ligger på Sixth Avenue og er vanskelig å gå glipp av på grunn av de store skiltene på utsiden av bygningen. Hallen er en del av Rockefeller Center og ligger derfor i nærheten av Top of the Rock. Når du tar subwayen til konserthallen kan du gå av på en rekke stopp. Subway stasjonene 47-50 Rockefeller Center, 49 Street og 5 Avenue/53 Street ligger i nærheten av Radio City, og er kun et steinkast unna.

konserter ved Radio City Music Hall

Nesten daglig er det konserter eller andre event på Radio City Music Hall som du kan delta på. Kjøp billetter til en legendarisk konsert, et morsomt komedie-show eller andre ikoniske forestillingen så du kan absorbere atmosfæren i denne klassiske skjønnheten. Ta i betraktning at du ikke kan ta med store sekker, bagger eller vesker bår du besøker Radio City.

Bestill billetter for konserter og andre arrangementer på Radio City Music Hall her

Radio City Music Hall i New York - Utsiden

Hvor ligger Radio City Music Hall i New York?

Adressen til Radio City Music Hall i New York er 1260 Sixth Avenue, og ligger rett ved Rockefeller Center. Les mer her.

Kan jeg besøke Radio City Music Hall i New York uten konsertbilletter?

Du kan besøke Radio City Music Hall uten billetter til en konsert. Les mer her for hvordan du kan gjøre det.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt