Tiffany & Co. New York

Tiffany & Co. New York

Tiffany & Co. i New York har flaggskipbutikken sin på Fifth Avenue. Tiffany & Co. er verdensberømte for sine ikoniske, blå gavebokser med sine hvite sløyfer; et internasjonalt symbol for stil og luksus. Mange kvinner drømmer om å en dag motta en av disse ikoniske smykkeboksene med en av de berømte forlovelsesringene. Denne ringen har spilt en stor rolle i mange filmer og fortellinger over hele verden.

Tiffany’s er et amerikansk multinasjonalt selskap som selger luksuriøse smykker og sølvtøy. I 1837 begynte det New York-baserte selskapet, den gang kjent som «Tiffany, Young & Ellis», å selge skrivesaker og luksuriøse varer. I 1853 tok Charles Tiffany ledertrøyen og endret navnet til «Tiffany & Co». Siden den gang har fokuset vært på smykker.

Den berømte Tiffany-diamanten

Charles Tiffany sørget for at Tiffany’s virkelig ble lagt merke til da han kjøpte en elegant, 287-karat gul diamant. Denne steinen ble slipt til den berømte 128-karat Tiffany-diamanten. Denne diamanten er en permanent del av utstillingen i flaggskip-butikken på Fifth Avenue i New York. Diamanten tiltrekker seg flere tusen besøkende i året. Tiffany-diamanten blir betraktet som et symbol for Tiffany’s vakre arv og utrolige håndverk.

Breakfast at Tiffany’s

Tiffany’s & Co. har butikker over hele verden. Den mest berømte er flaggskip-butikken på Fifth Avenue i New York City. Denne butikken åpnet opp i 1940, men den ble internasjonalt kjent takket være den amerikanske klassikeren «Breakfast at Tiffany’s» (1961). I filmen får publikum se Holly Golightly (spilt av Audrey Hepburn) som nyter frokosten sin foran en av vinduene til Tiffany’s. I følge Holly er Tiffany’s «…the best place in the world, where nothing bad can take place».

På grunn av rollen til Tiffany & Co. i «Breakfast at Tiffany’s» velger mange turister å besøke butikken på Fifth Avenue for å oppleve det samme øyeblikket eller for å beundre vindusutstillingen hos Tiffany’s.

Du finner flaggskip-butikken til Tiffany & Co. på hjørnet av Fifth Avenue og 57th Street, i nærheten av Apple Store.

Erics tips: Tiffany’s på Fifth Avenue er i nærheten av Central Park, så det er supert å kombinere en gå- eller sykkeltur gjennom parken. Det er også det perfekte stedet for en liten toalettbesøk.

Blue Box Café

Det er til og med mulig å ha Breakfast at Tiffany’s! Dra til Blue Box Café lokalisert på 4. etasje på Fifth Avenue butikken for en pause fra shoppingen i New York. Amerikanske klassikere serveres, på blått Tiffany service, for frokost, lunsj og middag. Det er en perfekt start på shoppingen på Fifth Avenue. Reservasjoner åpner 30 dager i forveien, men blir fult innen timer fra de åpner for bestilling. Besøk derfor nettsiden deres og book 30 dager i forveien (ta forbehold for tidsforskjellen).

Blue Box Café er midlertidig stengt for renovering og gjenåpner i 2023

Tiffany & Co. New York - ButikkenTiffany & Co. New York - Utstilling

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt