Beste tapas i New York

Tapas

Beste tapas i New York serveres, selvfølgelig, på ekte spanske restauranter. Man skulle tor at det skulle være enkelt å finne disse, men det er det ikke. Jeg har derfor laget en liste dedikert for mine favorittrestauranter med spanske spesialiteter. Visste du at det kom mange spanjoler til New York på 1930-tallet på grunn av den spanske borgerkrigen? De bosatte seg i Greenwich Village og Meatpacking District hvor de satt opp barer og restauranter med typisk spansk mat. Snart dominerte denne kulinariske stilen den iberiske gastronomiske scenen i New York. Resten er historie.

  1. Casa Mono and Bar Jamón

   Casa Mono er en av to Michelin-stjerne restauranter med spansk mat på Manhattan. De serverer spansk mat med høy kvalitet, i lik stil som hjemmelaget mat på Catalonia-kysten i Spania. Biffen med Salsa Romesco (romescosaus) og løk er helt fantastisk. Vin-listen består av nesten 600 viner fra hele Spania, i tillegg har den vunnet flere priser. Det er ikke billig, men er verdt turen. Restaurantens bar, Bar Jamón, serverer enkel men veldig god tapas, «sandwiches» og syltetøy i en mindre formell setting. Casa Mono er ikke et presentiøst sted, men siden restauranten er liten anbefaler jeg å bestille bord på forhånd.

   Casa Mono

  2. Boqueria

   Navnet Boqueria er for å hedre det kjente historiske markedet i Barcelona, La Boquería. Restaurantkjeden Boqueria er inspirert av tapasbarene i Barcelona og kokkene du finner på de spanske markedene. Den Katalanske kokken Marc Vidal velger ut de beste ingrediensene for å tilberede menyen til de tre restaurantene. Maten er basert på tapas og smørbrød som serveres både natt og dag. De gode og smakfulle rettene vil ta deg til Rambas i Barcelona. Noe av rettene restauranten serverer er escalivada, patatas bravas og kremede kibbles. Perfekt for en spansk tapas-middag.

Boqueria New Yorks beste tapas - patatas bravas i Boqueria

  1.  Salinas

   Dette er sannsynligvis den mest romantiske restauranten i New York. Salinas har en unik stemning, med levende lys, omgitt av vakre blomster. Ansvarlig for kjøkkenet er østerrikske Luis Bollo med sin omfattende gastronomisk karriere har han også vunnet flere internasjonale priser. Restauranten serverer moderne middelhavsmat med god kvalitet hvor tapasen er tilberedt med kjærlighet og omsorg. Salinas er en restaurant med rolige omgivelser, hvor man kan nyte en privilegert atmosfære og god vin.

Salinas Tapas Salinas

 1. La Nacional

  La Nacional er en restaurant i det spanske senteret i New York, som ble grunnlagt i 1868 som et møtested for spanske og spansk-amerikanske innvandrere. Det er det perfekte stedet hvis du ønsker å føle på den spanske stemningen. Rettene inkluderer gazpacho og tunfisk. Spanske innbyggere i New York møtes her til vanlig for å se på fotball.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt