Meatpacking District i New York

Meatpacking District i New York

Meatpacking District i New York er et distrikt på Manhattan som strekker seg fra West 14th Street til Gansevoort Street og fra Hudson-elven til Hudson Street. Selv om den nordlige delen til West 16th Street og til øst fra Hudson Street også blir sett på som en del av Meatpacking District. På 1900-tallet huset Meatpacking District 250 slakterier og bedrifter for innpakking av kjøtt, noe som ga området navnet: Meatpacking District. I dag er kun 5 av disse fortsatt i drift. Nabolaget er spesielt godt kjent for sitt livlige og glamorøse uteliv.

Contents

Meatpacking Districts historie

Før Meatpacking District ble utnevnt som New Yorks «most fashionable district» i 2004 var området mye mindre glamorøst. På 1980-tallet var Meatpacking District et røft industrielt område, preget av mye ulovlig narkotikahandel og prostitusjon. På slutten av 1990-tallet begynte det å gå mot lysere tider og forholdene bedret seg. Denne endringen begynte da trendy butikker og populære nattklubber etablerte seg i området, noe som førte til at Meatpacking District fikk nye karaktertrekk og et bedre rykte. Nesten to tiår senere er dette fortsatt det distriktet er kjent for: uteliv og mote.

Meatpacking District i New York - High Line Meatpacking District i New York - Bygninger

Høydepunkter i Meatpacking District

Du burde ikke gå glipp av Meatpacking District når du besøker New York. Det er et relativt lite nabolag, med sin helt egen atmosfære. Meatpacking huser også en rekke interessante severdigheter. Her kan du starte dagen med shopping og mat, eller for en morsom aften ute blant områdets uteliv.

High Line Park

Et av høydepunktene i Meatpacking District er High Line Park. Denne parken er bygget på et gammelt togspor som har blitt forhøyet over bakken. Parken er full av vakre planter og kunst, for ikke å glemme at du får en flott (og uvanlig) utsikt over byen. Gå ikke glipp av å se High Line Park, spesielt om sommeren når alle plantene er i blomst og nyt solen på en av benkene eller titte på stjernene. Mange av parkens spesielle detaljer kan også sees fra gaten nedenfor. Meatpacking District er et av de nabolagene hvor alle gatene er i brostein.

Meatpacking District i New York - High Line Park

Whitney Museum og gallerier

Whitney Museum eller Whitney Museum of American Art in New York er et museum dedikert til Amerikansk kunst fra 1900-tallet. Samlingen består av over 21 000 kunstverk og det finnes noe for enhver: malerier, skulpturer, tegninger, fotografi og video. Museet har også en takterasse hvor du kan slappe av på sommeren med en drink og en flott utsikt over omgivelsene i Meatpacking District.

Ground Zero Museum Workshop

9/11 Ground Zero Museum Workshop kan du få et innblikk i livene til folket i FDNY og restitusjonsteamene etter 9/11. Grunnleggeren av verkstedet var den offisielle fotografen på Ground Zero, slik at han kunne ta sjeldne bilder og skaffe spesielle gjenstander som du nå kan se og holde i det lille museet. Du kan oppleve dette museet best ved å ta den interaktive lydturen, som vil fortelle deg mer om restitusjonsperioden til Ground Zero.

Chelsea Market

Chelsea Market er så stort at det strekker seg over en hel blokk. Bygningen er en tidligere kjeksfabrikk, og den er full av staller og boder hvor det selges massevis av forskjellig mat. Dette er et av verdens største marked for mat! Det er artig å gå rundt markedet om morgenen og kjøpe med seg noen godsaker til frokost. Du kan også velge å fylle en piknikkurv og spise godbitene på en av plenen til Little Island. Denne parken på stolper ligger kun et par minutters gange fra Chelsea Market.

Meatpacking District i New York - Whitney MuseumMeatpacking District i New York - Chelsea Market

Spisesteder i Meatpacking District

Meatpacking District er et flott område for å gå ut med et stort utvalg av stilige restauranter hvor du kan starte kvelden ute. Dra til Dos Caminos hvis du har lyst på meksikansk mat. Dette er en populær meksikansk restaurant i New York, og med god grunn; maten er kjempegod! Restauranten har flere beliggenheter, men den i Meatpacking District er en av de flotteste. Eller ta turen til Pastis for et fransk måltid, en hip Bistro i Meatpacking District. En annen plass for en godbit eller drinker er RH Rooftop Restaurant. Denne spesielle restauranten ligger på taket til en møbelbutikk,. Det er til og med mulig å ta et glass vin mellom møblene og du kan velge ut en ny sofa. Men hit drar du hovedsaklig for å nyte et glass rosé i solen på takterrassen.

Meatpacking District in New York RH RooftopMeatpacking District i New York - Dos Caminos

Hoteller i Meatpacking District

Det finnes ikke et stort utvalg av hoteller i Meatpacking District, men to gode alternativer er The Standard, High Line og Gansevoort Meatpacking NYC. Begge hotellene har flotte tak-barer og er supre for å gå ut. Under Standard Hotel, ved siden av det populære stedet The Standard Biergarten finner du The Standard Grill. På tross av navnet er det ikke noe som er «standard» her. Restauranten har en kul stemning over seg, noe som minner om å være på et utested (men uten en DJ). The Standard Grill byr på herlig biff- og fiskeretter. Om sommeren finnes det en trivelig terrasse hvor du kan innta New Yorks gateliv mens du nyter en cocktail.

Meatpacking District New York Standard HotelMeatpacking District New York Gansevoort Hotel

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt