Meatpacking District i New York

Meatpacking District i New York

Meatpacking District i New York er et distrikt på Manhattan som strekker seg fra West 14th Street til Gansevoort Street og fra Hudson-elven til Hudson Street. På grunn av konstruksjonen av High Line Park i løpet av de siste årene har området utvidet seg i den nordlige delen til West 16th Street og til øst fra Hudson Street. På begynnelsen av 1900-tallet var Meatpacking District et sentrum for kjøttproduksjon og i området fantes det 250 slakterier og bedrifter for innpakning av kjøtt. I dag er det bare 30 av disse som fortsatt er i drift. Nabolaget er spesielt godt kjent for sitt livlige og glamorøse uteliv.

Meatpacking Districts nye rykte

Før Meatpacking District ble utnevnt som New Yorks «most fashionable district» i 2004 var området mye mindre glamorøst. På 1980-tallet var Meatpacking District et røft industrielt område, preget av mye ulovlig narkotikahandel og prostitusjon. På slutten av 1990-tallet begynte det å gå mot lysere tider og forholdene bedret seg. Denne transformasjonen begynte da trendy butikker og populære nattklubber åpnet opp i området, noe som førte til Meatpacking District fikk nye karaktertrekk og et bedre rykte. Nesten to tiår senere er dette fortsatt det distriktet er kjent for: uteliv og mote.

Meatpacking District i New York - High Line Meatpacking District i New York - Bygninger

Høydepunkter i Meatpacking District

Et av høydepunktene i Meatpacking District er High Line Park. Denne parken er bygget på et gammelt togspor som har blitt forhøyet over bakken. Parken er full av vakre planter og kunst, for ikke å glemme at du får en flott (og uvanlig) utsikt over byen. Gå ikke glipp av å se High Line Park, spesielt om sommeren når alle plantene er i blomst og sole deg på en av benkene eller titte på stjernene. Mange av parkens spesielle detaljer kan også sees fra gaten nedenfor. Meatpacking District er et av de nabolagene hvor alle gatene er i brostein.

Meatpacking District i New York - High Line Park

Whitney Museum og gallerier

Whitney Museum gjenåpnet på sin nye beliggenhet i Meatpacking District i mai, 2015. Enhver som er interessert i kunst og kultur har god grunn til å avlegge et besøk. I den vakre bygningen finner du amerikansk kunst fra det siste århundre. Samlingen består av over 21 000 kunstverk og det finnes noe for enhver: malerier, skulpturer, tegninger, fotografi og video.

Meatpacking District i New York - Whitney Museum Meatpacking District i New York - Milk Studios

Spisesteder i Meatpacking District

Chelsea Market

Chelsea Market er så stort at det strekker seg over en hel blokk. Bygningen er en tidligere kjeksfabrikk, og den er full av staller og boder hvor det selges massevis av forskjellig mat. Dette er et av verdens største marked for mat! Det er artig å gå rundt markedet om morgenen og kjøpe med seg noen godsaker til frokost. Du kan også velge å fylle en piknikkurv og spise ved 14th Street Park – delen av Hudson River Park som ligger i Meatpacking District.

STK Steakhouse

STK Steakhouse i Meatpacking District er kjedens «flagship location» og restauranten har en veldig luksuriøs stemning over seg. De som er glad i en god biff kommer til å elske dette stedet. En liten biff koster $25, men du kan også velge en biff til $99. Personlig bestiller jeg alltid en «filet»; en biff med lite fett (du kan bestille den i en liten eller medium størrelse). «Little Big Mac» er et godt alternativ til en forrett. Du får to små hamburgere (som kalles sliders) for $20. En ekstra fordel er at de er enkle å dele, pluss at jeg synes de er blant de beste (små) burgerne i New York! En flaske vin koster $45 og oppover, og det er nødvendig å bestille bord i forveien!

Meatpacking District i New York - Chelsea Market Meatpacking District i New York - STK

The Standard Grill

Under Standard Hotel, ved siden av det populære stedet The Standard Biergarten, finner du The Standard Grill. På tross av navnet er det ikke noe som er «standard» her. Restauranten har en kul stemning over seg, noe som minner om å være på et utested (men uten en DJ). The Standard Grill byr på herlig biff- og fiskeretter. Om sommeren finnes det en trivelig terrasse hvor du kan innta New Yorks gateliv mens du nyter en cocktail.

Dos Caminos

Dra til Dos Caminos hvis du har lyst på meksikansk mat. Dette er en populær meksikansk restaurant i New York, og med god grunn; maten er kjempegod! Restauranten har flere beliggenheter, men den i Meatpacking District er en av de flotteste. Restauranten har en hyggelig stemning over seg og guacamolen er helt toppers!

Meatpacking District i New York - Standard Grill Meatpacking District i New York - Dos Caminos

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter