Lekeplasser i New York

Lekeplasser i New York

Lekeplasser i New York er ikke bare et møtested for barn, men spesielt for foreldre og barnevakter. I New York City finnes det mange forskjellige lekeplasser: store, små, hippe eller enkle, for de aller yngste eller for eldre barn. På denne nettsiden finner du artige, gratis lekeplasser i New York for barn mellom 0 og 12 år.

Mingle med innbyggerne

En morgen eller ettermiddag tilbragt på en lekeplass i New York er ikke bare hyggelig for barna, det kan være en fin opplevelse for deg også. Ta for eksempel Central Park Playground, dette er en flott lekeplass med mange skyskrapere i bakgrunnen. Dessuten så kan det være artig å sitte å se på alle de forskjellige menneskene som kommer hit, mens barna dine leker med en av guttene eller jentene som bor på Park Avenue eller andre steder. Gå til en lekeplass for å mingle med noen av de lokale innbyggerne i New York!

Prestisjefylte lekeplasser

Manhattan er full av store og små lekeplasser, så du kommer sikkert til å gå forbi ganske mange i løpet av oppholdet ditt i New York med barn. Noen lekeplasser, slik som Bleecker Street Playground, har sin egen hjemmeside og får betydelige donasjoner fra lokale innbyggere. Dette er de mer «prestisjefylte» lekeplassene; hvis barnet ditt leker der er han eller hun blant de kule barna. Her handler det om å ha de beste barnevognene, eksklusive designerklær og Starbucks Babyccinos (cappuccino med bare melkeskum). Lekeplassen har massevis av leker for barn, bare pass på at dere legger leke tilbake igjen der hvor dere fant de før dere drar derfra.

Noen gode råd:

 • Man tar aldri bilder av andre barn. Så ikke gjør dette!
 • Røyking og alkohol er ulovlig på alle lekeplasser og i alle parker.
 • Det beste tidspunktet å besøke en lekeplass er i lunsjtiden. Nyt en god sandwich i solen mens barna dine leker.
 • Planlegg dagen din grundig – det kan være ganske utmattende å leke på lekeplasser! Hvis dere har andre aktiviteter planlagt for dagen så burde dere ikke bli værende for lenge på lekeplassen.
 • Mange av lekeplassene har (rene) toaletter med et stellebord, men ikke alle.

Lekeplasser i New York - Central Park

Bleecker Street Playground

Klatrestativ, vipper og en stor sandkasse gjør dette til en super lekeplass, men det er definitivt et sted for å se og bli sett. Lekeplassens beliggenhet er også et stort pluss; den ligger rett ovenfor den første Magnolia Bakery! Forvent deg store folkemengder om sommeren.

 • Åpen fra soloppgang til solnedgang
 • Best egnet for barn mellom 0-8 år
 • Det finnes toaletter på lekeplassen

Lekeplasser i New York - Bleeckerstreet Lekeplasser i New York - Bleeckerstreet Playground

Central Park Heckscher Playground

Det finnes riktig nok mange lekeplasser i Central Park, men i denne lekeplassen finner du en sandkasse, flere sklier, taustiger og mye annet som barna kommer til å elske. Derfor er dette den største og den beste lekeplassen. Lekeplassens beliggenhet i nærheten av skyskraperne på Fifth Avenue og Columbus Circle er helt spektakulær.

 • Åpen fra soloppgang til solnedgang
 • Best egnet for barn mellom 0-12 år
 • Det finnes toaletter på lekeplassen

Lekeplasser i New York- Central Park sandkasse Lekeplasser i New York - Central Park Playground

Main Street Playground

Denne koselige lekeplassen finner du i nærheten av Jane’s Carousel i Brooklyn Bridge Park. Med et morsomt nautisk tema er alle klatrestativene og sandboksene formet som båter. I midten finner du en båt med sklier, klatrestativer, broer og en stor mast! Main Street Playground er omgitt av trær og ligger nesten under Manhattan Bridge.

 • Åpen fra soloppgang til solnedgang
 • Best egnet for barn mellom 0-10

Lekeplasser i New York - Main Street Playground

Pier 1 Playground

Denne lekeplassen ligger ved vannkanten i Brooklyn Bridge Park. Den er liten, men utsikten er helt fantastisk. OBS!: Selve lekeplassen er beregnet på de yngste, men i resten av parken finnes det nok av artige aktiviteter og ting å gjøre for eldre barn.

 • Åpen fra soloppgang til solnedgang
 • Best egnet for barn mellom 0-4 år

Eldre barn har kanskje lyst til å gå over Brooklyn Bridge.

Lekeplasser i New York - Pier 1

Madison Square Park Playground

Bortgjemt bak de høye trærne i Madison Square Park finner du en liten lekeplass. Lekeplassen har et klatrestativ, husker og en fem meter høy fontene (bare om sommeren). Dette er et utmerket sted for å ta seg en kjapp lunsj.

 • Åpen fra soloppgang til solnedgang
 • Best egnet for barn mellom 0-6 år

Kjøp lunsj på Eataly som ligger i nærheten (før kl. 12:00 for å unngå lange køer).

Lekeplasser i New York - Madison Square Park Lekeplasser i New York - Madison Square Park Playground

Union Square Playground

En av de mest populære lekeplassene på Manhattan. Her finner du husker, tunneler, sklier, en vannfontene og mye mer. Hver mandag, onsdag, fredag og lørdag arrangeres Union Square Greenmarket. Her kan du kjøpe herlig juice og sandwicher når barna trenger en pustepause fra all lekingen.

 • Åpen fra soloppgang til solnedgang
 • Best egnet for barn mellom 0-12 år
 • Det finnes toaletter på lekeplassen

Lekeplasser i New York - Union Square Lekeplasser i New York - Union Square Playground

Tom Otterness Playground

Denne lekeplassen har en sklie, steiner som barna kan klatre på, og vannleker. Det som gjør denne lekeplassen så spesiell sklie som ble laget av Tom Otterness. Kunstneren er veldig berømt i New York. Han har også laget skulpturene på subwaystasjonen 14th Street. subway station. Her leker mange av barna som bor i den 53-etasjers høye bygningen som ligger i nærheten.

 • Alltid åpen
 • Best egnet for barn mellom 2-6 år

Lekeplasser i New York - Silver Towers Playground

Washington Square Park Playgrounds

I denne parken finner du flere lekeplasser og ettersom Washington Square Park er såpass liten er det ikke vanskelig å finne de. Det finnes en stor fontene som barn kan leke i, et lekeområde med kunstgress for de alle minste og en lekeplass med sklier og klatrestativ. Alt er nyoppusset. Anbefales på det sterkeste!

 • Åpen fra soloppgang til solnedgang
 • Best egnet for barn mellom 0-12 år
 • Denne lekeplassen har toaletter

Lekeplasser i New York - Washington Square Playground

South Street Seaport

På denne lekeplassen kan barn leke med sand, vann og løse «mursteiner» som er laget av plastskum. Dette oppmuntrer barna til å anvende fantasien sin. South Street Seaport er den artigste lekeplassen i Downtown Manhattan er her på South Street Seaport.

 • Åpen fra kl. 09:00 til 17:00
 • Best egnet for barn mellom 6-12 år, men yngre barn kan også ha det morsomt her

Lekeplasser i New York - South Street Seaport Playground Lekeplasser i New York - South Street Seaport

Pier 25 Play Area

Denne lekeplassen ligger på Pier 25, langs Hudson-elven. Barna dine kan leke med små båter i nærheten av havnen, og herfra har du også en flott utsikt over New Jersey og One World Trade Center. Pier 25 Play Area har forskjellige lekeplasser. Det finnes et lekeområde for barn under 3 år og for barn mellom 3-7 år finnes det en lekeplass med klatrestativer og en klatrevegg. Om sommeren finnes det også ulike vannleker for barna. Det finnes til og med en minigolfbane (18 hull) som du kan benytte deg av for $10 ($5 for barn). Dette inkluderer utstyr!

Dette er den flotteste lekeplassen i TriBeCa og takket være beliggenheten er dette også den fineste lekeplassen for foreldrene som blir med.

 • Åpen fra kl. 08:00 til solnedgang
 • Passende for barn i alle aldre
 • Denne lekeplassen har offentlige toaletter og det selges mat og drikke

Lekeplasser i New York - Minigolf ved Pier 25 Lekeplasser i New York - Pier 25 i TriBeCa

Domino Park Playground

Domino Park Playground ligger i Domino Park hvor du kan nyte utsikten over Manhattan Skyline. På lekeplassen kan barn skli på sklier eller spille volleyball på gressplenen. Lekeplassen er også et dynamisk sted; det er alltid elementer som endres for å holde det morsomt for alle. Det er lett å se barna leke.

 • Åpen fra soloppgang til solnedgang
 • Passer hovedsaklig for barn 0-8 år
 • Lekeplassen har offentlige toaletter, mat og drikke tilgjengelig

Lekeplasser i New York - Domino Park

The Battery Playscape

Du finner The Battery Playscape i Battery Park. Denne lekeplassen gjør det verdt å ta en omvei, fordi den er så stor og det er mye for barna å leke med. Her er det en sandkasse, sklier, en klatrevegg, og et amfiteater. Barna dine kan leke her før eller etter du har besøkt Frihetsgudinnen, da fergeterminalen er rett ved siden av parken. På Staten Island Terminal kan du kjøpe lunsj før du nyter den ved lekeplassen, eventuelt kan du ta med din egen lunsj.

Lekeplasser i New York - Battery Playscape

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt