Chrysler Building i New York

Chrysler Building in New York

Chrysler Building i New York er en skyskraper med et ikonisk sølvspir på Manhattan. Bygningen på 77 etasjer er hele 319 meter høy. Bygningen ble konstruert mellom 1928 og 1930 som hovedkvarteret til Walter Chrysler’s auto group. Derfor er bygningen oppkalt etter han. Chrysler Building i New York (noen ganger feilstavet som Crysler New York) var en gang den høyeste bygningen i verden. Men ikke lenge etter mistet bygningen tronen når Empire State Building åpnet dørene i 1931.

Chrysler Building ved Grand Central

Chrysler Building ligger like ved Grand Central Terminal, på østsiden av Manhattan, som gjør at bygningen definerer deler av skylinen. Bygningen består av kontorer for en rekke forskjellige bedrifter. Den er bygd i en grasiøs Art Deco stil, med et gjenkjennelig spir bestående av sølvfargede buer. På tårnet er det dekorasjoner som sies å være inspirert av biler, en referanse til eiendommens første eier, Walter Chrysler. Bygningen har blitt brukt flere ganger til filmer og animasjoner. Den ble for eksempel brukt i Spider-Man og Men in Black 3.

Cloud Club

På 30-tallet var det en ikonisk klubb med beliggenhet i Chrysler Building: Cloud Club. Denne Speakeasy-klubben lå i 66., 67., og 68. etasje i skyskraperen. Klubben tiltrakk seg mange innflytelsesrike forretningsfolk, som blant annet forlegger Condé Nast og selve Walter Chrysler i egen person, i tillegg til regelmessig klientell. Cloud Club stengte dørene i 1979.

Erics tips: Chrysler Building er en av de mest kjente bygningene i New York. Det ikoniske spiret er spesielt berømt, fra gateplan er det færre som faktisk gjenkjenner bygningen. Fra 42nd Street ved Grand Central har du en super utsikt mot bygningen. Et av de nyeste tilskuddene er skyskraperen One Vanderbilt, som huser Summit Observation Deck. Fra summit vil du ha en vakker utsikt mot Chrysler Building, som ligger relativt nære.

Chrysler Building Observation Deck

Mange personer lurer på om de kan ta turen opp i Chrysler Building. Tårnet er ikke åpent for offentligheten, enda. Hvis du er heldig kan du ta en rask titt på innsiden av den imponerende lobbyen. Men det er lagt planer for Chrysler Building Observation Deck. Dette utsiktspunktet vil være på 61. etasje i bygningen. Den vil gi en fantastisk utsikt over manhattan. Endelig vil det være en mulighet å besøke Chrysler Building!

Chrysler Building in New York - View of the Chrysler Building Chrysler Building in New York - Art Deco style

Hva er adressen til Chrysler Building?

Adressen er 405 Lexington Avenue, mellom E 42nd og E 43rd Street.

Har Chrysler Building et observasjonsdekk?

Ikke enda, men det er planlagt å åpne et! Les mer her.

Hvor høy er Chrysler Building?

Chrysler Building er 319 meter høy.

Kan du ta turen opp Chrysler Building?

Foreløpig kan du kun besøke lobbyen, men det er planlagt er observasjonsdekk.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt