Columbus Day i New York 2024

Columbus Day i New York

Columbus Day i New York feires årlig i oktober. En stor parade til ære for Christopher Columbus går ned Fifth Avenue og samler for det meste italienske amerikanere som omfavner sine egne røtter. I New York City feires høytiden både som Italian American Heritage Day og som Indigenous Peoples’ Day.

Contents

Historien til Columbus Day

Christopher Columbus (1451 – 1506), født i Italia, var en oppdagelsesreisende og en seiler. Han trodde at det var en kortere rute til India, og han ble finansiert av de katolske monarkene av Spania (Dronning Isabella og Kong Ferdinand II av Aragon) for å finne den. Derfor seilte Columbus mot vest med tre skip fra Spania. Columbus fikk øye på Amerika for første gang på 12. oktober i 1492. Da han ankom Amerika trodde han at han var i India, og derfor kalte han de innfødte for indianere.

Den første minnedagen for Columbus ble avholdt i 1792; 300 år etter at han satte fot i Amerika. Italiensk-amerikanere betrakter Columbus som en helt og som en del av deres kulturarv, ettersom han var italiensk. De har vært noen av de største pådriverne bak Columbus Day og har vært med på utbredelsen av denne helligdagen. På den 12. oktober i 1866 arrangerte det italienske fellesskapet i New York en fest til hyllest for oppdagelsen av Amerika, og slik ble Columbus Day til en årlig tradisjon. I 1892 ble en statue av Christopher Columbus plassert på Columbus Avenue.

Columbus Day i New York - St. Patrick's Cathedral Columbus Day i New York - Korps

Når er Columbus Day?

Columbus Day faller årlig på den andre mandagen i oktober, rundt den dagen da Christopher Columbus først satte fot i Amerika. I 2024 faller Columbus Day på den 14. oktober.

Hva kan man gjøre på Columbus Day?

Columbus Day i New York feires årlig med en stor parade, nemlig Columbus Day Parade. 35 000 mennesker deltar i denne paraden, inkludert grupper, band, flåter og marinesoldater. Paraden tiltrekker seg omtrent en million besøkende og en million TV-tilskuere!

Columbus Day i New York - Columbia Association Columbus Day i New York - Parade

Paraden begynner på Fifth Avenue og 44th Street og beveger seg nordover på Fifth Avenue i retning av 72nd Street. Sørg for at du finner deg en bra plass å stå ved Fifth Avenue. Paraden begynner kl. 11:30 og slutter kl. 15:00.

Det er en rekke italienske restauranter i byen, så du har flere alternativer for en plass å spise middag. En av mine favoritt-restauranter er Carmine’s. Denne tradisjonelle italiensk-amerikanske familierestauranten byr på store porsjoner som er beregnet for å dele.

Hva kan man forvente på Columbus Day?

Columbus Day er en offentlig helligdag. Dette betyr at skoler og kommunale kontorer holder stengt. Du kan forvente deg at det er veldig folksomt rundt Fifth Avenue på grunn av paraden. Hvis du ønsker å handle der i løpet av oppholdet ditt, ikke planlegg å gjøre dette på Columbus Day!

 

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt