Shopping på Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue i New York er en drøm for mange. Gaten strekker seg fra nord for Washington Square Park i Greenwich Village og hele veien bort til 143rd Street i Harlem, så den dekker et stort område! På grunn av de mange luksusbutikkene er den mest velkjente strekningen mellom 49th og 60th Street, og dette er et av verdens dyreste steder for shopping!

Shopping på Fifth Avenue

Fifth avenue er plassen å ta shoppingen i New York. Merker som Nike, UGG, Zara, Victoria’s Secret, Adidas, H&M and Abercrombie & Fitch har flaggskipbutikkene sine her. Du finner også mange prestisjefylte og eksklusive butikker mellom 49th og 60th Street på Fifth Avenue. Blant annet Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Cartier, Dolce & Gabbana og mange flere. Eller besøk en av lekebutikkene på Fifth Avenue, for eksempel LEGO Store og FAO Schwarz.

Denne gaten har også blitt brukt i filmer, blant annet i «Breakfast at Tiffany’s» og i TV-serier slik som «Gossip Girl» og «Sex and the City»!

Shopping på Fifth Avenue - Luksusbutikker Shopping på Fifth Avenue - Shoppinggate

Butikker på Fifth Avenue

Hvis du liker å shoppe, kan du tilbringe mange timer i butikkene på Fifth Avenue. Fra Fifth Avenues flaggskipbutikker til designerbutikker – det er mange steder å besøke under en shoppingtur på Fifth Avenue. Her er noen av de mest kjente butikkene på Fifth Avenue:

Saks Fifth Avenue – Flagship butikk

Det ikoniske varemagasinet er kjent for sitt overlegne utvalg av amerikanske og internasjonale designer kolleksjoner. Flagship butikken åpnet opp på Fifth Avenue i 1924 og strekker seg over et helt kvartal. Butikken er faktisk så stor at Saks Holiday Light Show, en årlig juletradisjon, blir fremvist på siden av bygningen.

Adresse: 611 Fifth Avenue

Tiffany’s. – flaggskipsbutikk

Det berømte luksusmerket er kjent for sine smykker i blå esker med hvitt bånd. Men Tiffany’s-butikken på Fifth Avenue er mer enn bare en smykkebutikk: I ti etasjer er det utstilt over 40 kunstverk og smykker som aldri har blitt vist før.

Adresse: 57th Street & Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue - Tiffany's Shopping på Fifth Avenue - Bergdorf Goodman

Bergdorf Goodman

Dette er et stort varemagasin som består av hele ni etasjer fulle av eksklusiv designermote. Her finnes det et stort utvalg av merker, slik som Chanel, Prada, Chloé og Marc Jacobs. Dette varemagasinet har også en restaurant og en kafé.

Adresse: 754 Fifth Avenue

Swarovski on Fifth – Flaggskipsbutikken

Bli med inn i Swarovskis fargerike verden i luksusbutikken på Fifth Avenue. Butikken strekker seg over to etasjer og er verdt et besøk selv om du ikke kjøper noe. Oppdag unike smykker, dekorasjoner, servise og mye mer. Her kan du både kjøpe smykker for under 100 dollar og smykker i en høyere prisklasse.

Adresse: 680 Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue - Smykker Shopping på Fifth Avenue - Swarovksi

Harry Winston

Kjendiser som Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway og Natalie Portman er ofte å se på den røde løperen med smykker og juveler fra Harry Winston. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne butikken er kjent som «the jeweller of the stars»!

Adresse: 718 Fifth Avenue

Spise og drikke på Fifth Avenue

All denne shoppingen kan gjøre deg både sulten og tørst. Selv om Fifth Avenue først og fremst er et shoppingstrøk, finnes det noen få spisesteder spredt rundt omkring. For en eksklusiv lunsj kan du ta turen til Blue Box Café by Daniel Boulud på Tiffany’s, The Palm Court på The Plaza eller BG på Bergdorf Goodman. Du kan også stikke innom Starbucks eller gå i retning Rockefeller Center, som har en rekke spisesteder. Ta en salat på Sweetgreen, en pizzabit fra Ace’s Pizza eller en bagel fra Black Seed Bagels. Du finner også flere restauranter her.

Fifth Avenue i New York

Fifth Avenue er mye mer enn bare shopping; det finnes en mengde med kjente bygninger plassert langs denne gaten.

Kjente bygninger på Fifth Avenue

Besøk steder som: Flatiron Building ved Madison Square Park, Empire State Building, New York Public Library, Rockefeller Center, St. Patrick’s Cathedral, Trump Tower og Plaza Hotel.

Museer på Fifth Avenue

Seksjonen på østsiden av Central Park mellom 82nd Street og 105th Street er også kjent som «Museum Mile». Her finnes det nemlig flere museer som ligger plassert ved siden av hverandre. Aller mest bemerkelsesverdig er kanskje Solomon R. Guggenheim Museum (88th Street). Museum Mile Festival arrangeres årlig i juni for å promotere museene og øke antall besøkende. Under Museum Mile Festival er det gratis inngang til de ti av museene som deltar, inkludert Metropolitan museum of Art.

Parader på Fifth Avenuye

I tillegg har Fifth Avenue tradisjonelt blitt brukt til festlige parader som arrangeres i New York City. St. Patrick’s Day Parade i New York er for eksempel den eldste og største St. Patrick’s Day-paraden. Fifth Avenue er også vertskap for parader på andre helligdager i New York, som påske og Columbus Day.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt