Shopping på Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue i New York er en drøm for mange. Gaten strekker seg fra nord for Washington Square Park i Greenwich Village og hele veien bort til 143rd Street i Harlem, så den dekker et stort område! Det mest velkjente strekningen er mellom 49th og 60th Street, og dette er et av verdens dyreste steder for shopping! De fleste hop-on-hop-off-bussturer har også stopp på Fifth Avenue så du kan fint kombinere shopping med sightseeing.

Luksuriøse butikker i New York

Mange luksuriøse high-end butikker ligger plassert mellom 49th og 60th Street på Fifth Avenue. Mange New Yorkere (med god råd) har shoppet her siden 1906, og dette er stedet hvor du kan finne de største merkene og fineste butikkene. Denne gaten har også blitt brukt i filmer, blant annet i «Breakfast at Tiffany’s» og i TV-serier slik som «Gossip Girl» og «Sex and the City»! Noen av de luksuriøse butikkene på Fifth Avenue inkluderer: Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Dolce & Gabbana, Prada, Armani, Fendi, Versace og Cartier.
Har du ikke så dyr smak? Du kan allikevel dra på shopping på Fifth Avenue. Anbefalte butikker inkluderer: Banana Republic, Michael Kors og American Girl Place.

Her er adressene til de mest velkjente butikkene:

Saks Fifth Avenue – Flagship butikk

Det ikoniske varemagasinet er kjent for sitt overlegne utvalg av amerikanske og internasjonale designer kolleksjoner. Flagship butikken åpnet opp på Fifth Avenue i 1924 og strekker seg over et helt kvartal. Butikken er faktisk så stor at Saks Holiday Light Show, en årlig juletradisjon, blir fremvist på siden av bygningen.

Adresse: 611 Fifth Avenue

Tiffany & Co. – Flagship butikk

Alle kvinner kjenner vel til de blå boksene med den hvite sløyfen som inneholder forlovelsesringer! Tiffany’s & Co New York har vært en populær butikk blant mange kjærestepar siden åpnet opp i 1837.

Adresse: 57th Street & Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue - Bergdorf Goodman Shopping på Fifth Avenue - Tiffany's

Bergdorf Goodman

Dette er et stort varemagasin som består av hele åtte etasjer fulle av eksklusiv designermote. Her finnes det et stort utvalg av merker, slik som Chanel, Prada, Chloé og Marc Jacobs. Dette varemagasinet har også en restaurant og en kafé.

Adresse: 754 Fifth Avenue

Harry Winston

Kjendiser som Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway og Natalie Portman er ofte å se på den røde løperen med smykker og juveler fra Harry Winston. Det kommer derfor ikke som noen overraskelse at denne butikken er kjent som «the jeweller of the stars»!

Adresse: 718 Fifth Avenue

Andre bygninger på Fifth Avenue

Fifth Avenue er mye mer enn bare shopping; det finnes en mengde med kjente bygninger plassert langs denne gaten. Besøk steder som: Flatiron Building, Empire State Building, New York Public Library, Rockefeller Center, St. Patrick’s Cathedral og Trump Tower.

Seksjonen på vestsiden av Central Park mellom 82nd Street og 105th Street er også kjent som «Museum Mile». Her finnes det nemlig flere museer som ligger plassert ved siden av hverandre. Aller mest bemerkelsesverdig er kanskje Solomon R. Guggenheim Museum (88th Street). Museum Mile Festival arrangeres årlig i juni for å promotere museene og øke antall besøkende. Under Museum Mile Festival er det gratis inngang til de ti av museene som deltar, inkludert Metropolitan museum of Art.

I tillegg har Fifth Avenue tradisjonelt blitt brukt til festlige parader som arrangeres i New York City, slik som Macy’s Thanksgiving Parade.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt