East Village i New York

East Village i New York

East Village i New York er fylt med små butikker, restauranter og lave bygninger, som alle gjør det til et interessant sted å utforske. East Village er området øst for 3rd Avenue og Bowery ved East River, og mellom 14th Street og Houston Street.

East Village i New York er det første nabolaget i New York jeg bodde i, og det er ikke bare jeg som er entusiastisk over området. Madonna, Lady Gaga, Lou Reed og Iggy Pop er bare noen få kjendiser som også har tapt sitt hjerte til denne spesielle delen av New York City.

Contents

East Village i New York

East Village er et trendy nabolag som for det meste er tilrettelagt for unge mennesker som bor her. Dette området huser mange NYU studenter, som gjør dette til et sosialt involvert nabolag. Når du utforsker nabolaget er det en stor sjanse for at du kommer over gatekunst eller plakater som støtter politiske og sosiale bevegelser.

Erics tips: «Hvis du vil utforske East Village, prøv vandreturen min «East Village – Lower East Side» som du finner i appen min Eric’s New York. Under denne vandreruten forteller jeg deg mer om dette unike nabolaget, og vi passerer noen av mine favorittsteder.».

St. Marks Place

St. Marks Place er i bunn og grunn hjertet av East Village. Denne gaten er full av alternative butikker og en livlig musikkscene, noe som virkelig setter prikken over i-en for stemningen i nabolaget. Her finner du mange platebutikker, for eksempel Stranded Records NYC. Det er også her du finner deilig mat, og det finnes mange små spisesteder som serverer alle slags retter.

Little Ukraine

Under og etter andre verdenskrig kom det mange ukrainere til New York. Det var rimelig å bo i East Village, og det var rikelig med jobber, noe som gjorde området til en smeltedigel av kulturer, også for ingen andre enn ukrainerne. Nå finner du mange ukrainske restauranter og bakerier som serverer tradisjonelle retter.
På hjørnet av 2nd Avenue og E 9th Street ligger Veselka, en travel ukrainsk restaurant som serverer god mat. Menyen består blant annet av autentiske ukrainske retter med for eksempel pierogi, eller amerikanske retter som kalkun.

East Village i New York - 2nd Avenue East Village i New York - Taxier

Tompkins Square Park

Tompkins Square Park er også verdt å nevne da det er en super plass å spaserer gjennom og se det daglige livet til lokale newyorkere. Det er en fin plass å nyte kaffen.

Alphabet City

Alphabet City, tidligere kjent som «Little Germany» høres kanskje kjent ut, men det er egentlig bare et boligområde. Det spesielle med dette nabolaget er gatenavnene. Mens du vanligvis finner nummererte avenyer i New York, brukes det her bokstaver i stedet. Avenue A, B, C og D utgjør Alphabet City.

Shopping i East Village

East Village er perfekt for å gå på shopping i New York. Her vil du oppdage de mange små og originale butikkene, i motsetning til de store butikkjedene. Ta for eksempel Toy Tokyo; en artig butikk som er full av asiatiske leker og andre morsomme produkter som minner om Japan. Skulle det bli solskinn kan du gå innom Fabulous Fanny’s! Denne mini-butikken selger solbriller i nesten alle tenkelige størrelser og fasonger. Enten du foretrekker stilen til Brigitte Bardot eller Kanye West – dette er stedet for å finne de riktige solbrillene. Du kan også få hjelp av de hyggelige ansatte til å tilpasse enhver av rammene til deg.

East Village i New York - Bygninger East Village i New York - Gate

Mat og drikke i East Village

I East Village kan du snuble over alle mulige resturanter. I 7th Street finner du for eksempel Miss Lily’s 7A Cafe, en (i hvert fall i mine øyne) hundre år gammel jamaicansk restaurant med et interiør som umiddelbart får meg til å smile.

På 2nd Avenue ligger San Marzano, en italiensk restaurant som er kjent for sine pastaretter.

Guidet tur i East Village

Å bli med på en guidet tur gjennom East Village er supert for å bli kjent med denne bydelen hvor du hører historier og opplevelser fra en lokal. Du kan utforske East Village ved å bli med på denne turen:

Rock n’ Punk Tour lar deg oppdage musikksjangre som bidro til å danne rockekulturen i East Village. Under turen vil du se hvor band som Led Zeppelin, Iggy Pop og The Ramones skrev musikken sin og opptrådte.

Bestill Rock n’ Punk Tour her

Hoteller i East Village

Hvis du ønsker å bestille hotell i East Village anbefaler jeg East Village Hotel, som står i stil til nabolaget. Et annet godt alternativ er The Standard East Village. Dette fine hotellet har en god beliggenhet og føles luksuriøst.
Du kan også booke Moxy East Village, et hipt hotell med takbar og utsikt over Manhattan.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt