East Village in New York

East Village i New York

East Village i New York er kanskje mitt favoritt nabolag i hele New York, og ikke uten grunn: Dette er det første nabolaget jeg bodde i, og jeg er heller ikke den eneste som er glad i dette området. Madonna, Lady Gaga, Lou Reed, Iggy Pop – alle disse kjendisene har forelsket seg i denne delen av New York. East Village kjennetegnes av sine relativt lave bygninger og mangel på store butikkjeder og turister. Det er akkurat dette, for deg som turist som gjør East Village til et så flott sted å utforske. East Village regnes som det området øst for 3rd Avenue og Bowery og bort til East River, mellom 14th og Houston Street.

Mat og drikke i East Village

East Village er et trendy nabolag som er tilrettelagt den store delen av unge mennesker som bor her. Dette området huset mange NYU studenter, som gjør dette til et sosialt involvert nabolag. Når du utforsker nabolaget er det en stor sjanse for at du kommer over gatekunst eller plakater som støtter politiske og sosiale bevegelser. Som resultat av dette finnes det mange små bistroer, puber og studentbarer hvor man kan ta seg en matbit eller en øl til en gunstig pris. Spesielt langt Avenue A er det mange tilgjengelige barer og restauranter. Gå ned denne gaten mellom 6th og 11th street og her vil du finne typer flotte restauranter. Som for eksempel Miss Lily’s 7A Cafe på 7th street, en (etter min mening) gammel jamaicansk restaurant med interiør som umiddelbart gjør deg glad. På hjørnet av 2nd Avenue og E 9th Street ligger Veselka, en travel ukrainsk restaurant som serverer god mat. Menyen består blant annet av autentiske ukrainske retter med for eksempel pierogi, eller amerikanske retter som kalkun.

East Village Food Tour

Hvis du ønsker å utforske mer av matkulturen i East Village så anbefaler jeg at du blir med på East Village Food Tour. I løpet av denne 2,5-timers lange turen med guide kommer du til å lære mer om historien bak dette nabolaget, men turens høydepunkt er selvfølgelig all den gode maten du får smake på: pølser, pizza, iskrem, cupcakes og New Yorks berømte «egg cream». Tips: Hopp over frokosten (kanskje også middagen!).

Bestill plass på East Village Food Tour her

St. Marks Place

St. Marks Place ligger i hjertet av East Village. Denne gaten er full av alternative butikker og et livlig musikalsk miljø, noe som er med på å prege nabolaget. Her kan du finne mange vinyl- og CD-butikker med gunstige priser. Tompkins Square Park er også verdt å nevne. Det er en super plass å spasere gjennom for å se dagliglivet til de lokale. Du trenger ikke å tilbringe hele dagen der. Det er mest for å ta seg en kopp kaffe før du går videre. Alphabet City, tidligere kjent som «Little Germany» høres kanskje kjent ut, men dette er bare et boligområde og du kommer fort til å kjede deg hvis du tilbringer for mye tid her. Det kan være greit å huske at jo nærmere du går mot vannkanten, desto mindre inspirerende (og trygt) blir området.

East Village i New York - 2nd Avenue East Village i New York - Taxier

Originale butikker

East Village er perfekt for å gå på shopping i New York. Her vil du oppdage de mange små og originale butikkene, i motsetning til de store butikkjedene. Ta for eksempel Toy Tokyo; en artig butikk som er full av asiatiske leker og andre morsomme produkter som minner om Japan. Skulle det bli solskinn kan du gå innom Fabulous Fanny’s! Denne mini-butikken selger solbriller i nesten alle tenkelige størrelser og fasonger. Enten du foretrekker stilen til Brigitte Bardot eller Kanye West – dette er stedet for å finne de riktige solbrillene. Du kan også få hjelp av de hyggelige ansatte til å tilpasse enhver av rammene til deg. Du kan til og med legge til Swarovski-krystaller hvis du skulle ønske det.

Hoteller i East Village

Hvis du ønsker å bestille hotell i East Village anbefaler jeg East Village Hotel, som står i stil til nabolaget. Andre gode alternativer The Standard East Village og Moxy East Village.

Erics tips: Hvis du Ieter etter Houston Street bør du være oppmerksom på uttalen din. I East Village uttales ikke Houston som ‘ew-ston’, det uttales som ‘house-ton’.

East Village i New York - Bygninger East Village i New York - Gate

Guidet tur i East Village

Å bli med på en guidet tur gjennom East Village er supert for å bli kjent med denne bydelen hvor du hører historier og opplevelser fra en lokal. Du kan utforske East Village ved å bli med på denne turen:

Rock n’ Punk Tour lar deg oppdage musikksjangre som bidro til å danne rockekulturen i East Village. Under turneen vil du se hvor band som Led Zeppelin, Iggy Pop og The Ramones skrev musikken sin og opptrådte.

Bestill Rock n’ Punk Tour her

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt