Newyorkere

New Yorkere

Newyorkere. Etter å ha bodd i New York i mange år kan jeg definitivt si at jeg identifiserer meg som en Newyorker. Å være en Newyorker er mer enn å bare leve i byen, det er en livsstil. For å gi deg en idé av hva det vil si å være en Newyorker har jeg listet opp et par ting jeg ikke kan leve uten (og nei, det er ikke pølser!) og hva vi vanligvis klager over.

Hva Newyorkere ikke kan leve uten

Det finnes en rekke ting Newyorkere ikke kan leve uten. Nummer én er restauranter og takout (vi bruker Grubhub eller Seamless). Vi bruker ikke kjøkkenet fordi det ofte er for dyrt og stressende å handle matvarer. Det er mye enklere å gå ut for og spise middag! Du vil ofte se lange køer før du i det hele tatt kommer inn i restauranten, spesielt for brunsj på søndager. Det er normalt, så vi venter – det betyr også at restauranten er god! Sunn mat er også veldig viktig for oss. Vi følger alle de nye, sunne rettene og saftige trendene som om livet vårt avhenger av det.

Som en Newyorker kan vi simpeltens ikke starte dagen uten kaffen våres. Du vil se oss stå i lange køer på Starbucks eller andre kaffesteder for å starte dagen med en kopp kaffe. Personlig tar jeg en kaffe og en bagel «to go» på gatekjøkkenet på hjørnet, ingenting er bedre enn det! Det koster bare et par Dollar, en ekstra bonus.

Jeg er en stor tilhenger av å gå, og jeg anbefaler alle som besøker byen å se det meste til fots. Men det er en stor by! Så for å komme meg raskt rundt (Newyorkere liker fart!) tar jeg subwayen. Noen ganger Taxi, men som regel swiper jeg bare mitt MetroCard og hopper på neste tog.

Hvis du er kvinne og bor i New York må mye vedlikeholdes (det sier hvertfall fruen). Man finner vanligvis damer i New York på følgende steder: frisøren (Drybar), en massasjesalong, på Yoga, en neglesalong, en skjønnhetssalong eller et spa. Nesten som i London, eller som i Oslos fineste vestkant.

Sist men ikke minst, som en Newyorker vasker jeg ikke mine egne klær. Jeg skylder på det faktum at leiligheten rett og slett er for liten for å få plass til en vaskemaskin. Vi har ukentlig vaskeritjenester; jeg leverer skittentøyet og henter det, det vaskes, strykes og brettes. Helt glimrende!

Hva newyorkerne klager over

New York er en flott by å bo i, men vi ville ikke vært Newyorkere om vi ikke hadde hatt masse å klage over. En ting vi alltid klager over er hvor dyrt det er å bo i New York. Leie er dyrt, drikking er dyrt, skoler er dyre, ting er generelt dyrt som en New Yorker. Men vi flytter aldri.

For meg personlig, klager jeg over New York taxier, av to grunner. Den første er når en annen Newyorker prøver å stjele drosjen min. Den andre grunnen er når en taxi nekter å kjøre meg til destinasjonen. Vanligvis sier jeg hvor jeg skal når jeg har satt meg inn i drosjen, men noen ganger spør de meg hvor jeg skal, og forteller meg at de ikke kan dra dit. Det er ikke lov og det er irriterende. Uber og Lyft er selvsagt gode alternativer som løser dette problemer.

Subwayen i New York kjører 24/7 og, akkurat som London, relativt ofte. Likevel finner du oss fortsatt ofte løpene for å rekke toget, holder dørene åpne og hvis vi mister det – surmuler vi i to minutter til neste tok ankommer. Vi har steder å se og ting å gjøre. Vi har det travelt!

Som gir oss det siste Newyorkere klager over: tregt tempo. I New York går vi fort, veldig fort. Alle som stopper foran oss for å sjekke telefonen eller kartet (beklager turister!) er i veien. Spesielt når de er ved subwayen.

Lyst til å motta tips fra en newyorker? Meld deg på nyhetsbrevet mitt:

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt