Freedom Tower / One World Trade Center

Kjøp billetter nå
Freedom Tower : One World Trade Center

One World Trade Center (Freedom Tower) er den høyeste bygningen i New York. Med reflekterende vinduer og sin høye antenne er One World Trade Center til og med den høyeste skyskraperen på den vestre halvdelen av kloden. One World er 541 meter (1776 feet) høy inklusivt antennen. Bygningen måler hele 417 meter (1368 feet) Fra bakken og opp til rekkverket på toppen av bygningen. Dette var også høyden til Twin Towers.

Contents

One World Observatory / Freedom Tower billetter

One World Trade Center består av 69 etasjer med kontorer, restauranter og et utkikkstårn med One World Observatory som tilbyr panoramautsikt over New York. Det er hele 104 etasjer i One World Trade Center hvor Freedom Tower Observatory strekker seg over 100. 101 og 102. etasje. Det er det høyeste utsiktspunktet i New York. Skyskraperen (med sin høye antenne) fungerer også som en mast. Det finnes også et stort kjøpesenter under bakkenivå, med tilgang til offentlig transport.

Kjøp dine billetter til One World Observatory / Freedom Tower her

Twin Towers og One World Trade Center

Twin Towers stod i Lower Manhattan opp til angrepene i 2001. I dag står One World Trade Center ved siden av den plassen hvor Twin Towers stod. Etter angrepene den 11. september tok det over et og et halvt år for å få ryddet opp restene av stål og betong som ble igjen etter at bygningene kollapset.

Etter at alt var ryddet vekk begynte første runde av designkonkurransen som ble holdt for det helt nye World Trade Center bygningskomplekset. Det var den polsk-amerikanske arkitekten Daniel Libeskind som vant konkurransen.

World Trade Center bygningskomplekset består av 6 bygninger, ikke bare One World Trade Center. Libeskind designet World Trade Center komplekset i form av en spiral som ender der Twin Towers tidligere stod, hvor man nå finner 9/11 Memorial. En del av masterplanen til One World Trade Center er inkluderer også Performing Arts Center, som du også kan finne i området.

9/11 Memorial åpnet i september 2011 og er dedikert til ofrene rammet av angrepene som skjedde den 11. september i 2001. Minnesmerket består av to kvadratiske fossefall som står nøyaktig der Twin Towers stod. Ofrenes navn er gravert i bronse på minnesmerket, og området er omringet av trær og vann. Det er absolutt et monument verdt å besøke. 9/11 Museum ligger like ved siden av minnebassengene.

Freedom Tower : One World Trade Center - OWTC Freedom Tower : One World Trade Center - OWTC og Oculus

Freedom Tower eller One World Trade Center?

Til å begynne med ble tårnet kalt Freedom Tower, men Port Authority (del av regjeringen) endret navnet til One World Trade Center. Grunnen til dette var at navnet “Freedom Tower” var veldig følelsesmessig ladet og med dette navnet ville alle kontorene i bygningen alltid bli forbundet med grusomheten som skjedde den 11. september i 2001.

Freedom Tower : One World Trade Center - Downtown Manhattan Freedom Tower : One World Trade Center - Om kvelden

Konstruksjonen av One World Trade Center

I 2003 ble arkitekten David Childs valgt til å designe den høyeste bygningen av komplekset, nemlig One World Trade Center. Etter at designet ble justert på grunn av sikkerhetsmessige årsaker, begynte konstruksjonen av bygningen i 2006. I 2007 ble grunnmuren av One World Trade Center synlig. Konstruksjonen ble ferdig i 2014 og utkikkstårnet åpnet for offentligheten i 2015.

Visste du at…?

  • Den firkantede basen til One World Trade Center er på samme størrelse som den til de originale Twin Towers?
  • Høyden til One World Trade Center, 1776 feet (541,3 meter), symboliserer året 1776 som er året da U.S. Congress aksepterte «Declaration of Independence«?

Freedom Tower i NYC - Begynnelse av konstruksjon Freedom Tower i NYC - Konstruksjon

Kan jeg kjøpe billetter til observasjonsdekket ved Freedom Tower/One World Trade Center?

Ja, kjøp dine One World Observatory billetter her.

Hvor høyt er Freedom Tower/One World Trade Center?

The Freedom Tower er 1776 feet eller 541 meter og 30 cm høy, inklusivt antennen. Uten antennen er bygningen 417 meter høy.

Hvor mange etasjer har Freedom Tower/One World Trade Center?

Freedom Tower har 104 etasjer over bakken og 4 etasjer under bakken. Les mer her.

Når ble Freedom Tower/One World Trade Center ferdig?

Byggingen av One World Trade Center ble fullført i slutten av 2014. Les mer her.

Er det et utkikkstårn ved Freedom Tower/One World Trade Center?

Ja, det er et utkikkstårn i 100., 101. og 102. etasje i One World.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt