Staten Island Ferry

Staten Island Ferry

Staten Island Ferry er en gratis ferge som går 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, mellom Manhattan og Staten Island. Fra båten får du en flott utsikt av Manhattans skyline og Frihetsgudinnen. Ombord på fergen finnes det en kafé hvor du kan ta deg noe å drikke i løpet av fergeturen. For å komme deg til fergen kan du ta subway-linje 1 eller R til South Ferry Station. Selve fergeterminalen heter offisielt Whitehall Ferry Terminal.

Ombord på fergen

Fergeterminalen har et venteområde med gode fasiliteter. Her finner du toaletter og gratis Wi-Fi, noe som gjør det helt greit å måtte vente litt. Heldigvis går fergen ofte, så du må som regel ikke vente veldig lenge. Det er ingen sikkerhetskontroll før påstigning, men du kan forvente deg at det er noen sikkerhetsvakter på terminalen og ombord på båten.

Selve fergen er veldig stor og den har plass til mange passasjerer. Selv hvis det virker som om ikke alle kommer til å få plass, så gjør de som oftest det. Staten Island Ferry går hele 104 ganger i døgnet og frakter over 70 000 passasjerer. I løpet av rushtiden kan det være veldig folksomt, men på denne tiden går fergen noe oftere enn til vanlig (mellom kl. 06:00 – 09:30 og 15:30 – 20:00 går fergen hvert 15.-20. minutt, og utenom disse tidene går den hvert 30. til 60. minutt).

Staten Island Ferry - Frihetsgudinnen Staten Island Ferry - Innvendig

Det er ikke mulig å bli værende på båten etter at den har ankommet Staten Island. Du er nødt til å gå av båten og komme tilbake på igjen gjennom venterommet, men dette er veldig enkelt.

Erics tips: IKKE gå til fronten av båten når du først stiger ombord. Ta heller første trapp du ser, og når du har gått opp trappen går du bakerst i båten (den siden som er vendt mor fergeterminalen). Hvis dørene på det bakerste dekket er lukket kan du prøve å åpne de. Herfra kommer du til å få en flott utsikt av Manhattan og Frihetsgudinnen. Om vinteren er disse dørene lukket på tilbakeveien til Manhattan på grunn av kulden, så du har bare én sjanse; på fergeturen over til Staten Island!

Staten Island Ferry - Skyline

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter