Staten Island Ferry

Staten Island Ferry

Staten Island Ferry er en gratis ferge som går 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, mellom Manhattan og Staten Island. Fra båten får du en flott utsikt av Manhattans skyline og Frihetsgudinnen. For å komme deg til fergen kan du ta subway-linje 1 eller R til South Ferry Station. Selve fergeterminalen heter offisielt Whitehall Ferry Terminal.

Contents

Ombord på fergen

Fergeterminalen har et venteområde med gode fasiliteter. Her finner du toaletter og gratis Wi-Fi, noe som gjør det helt greit å måtte vente litt. Heldigvis går fergen ofte, så du må som regel ikke vente veldig lenge. Det er ingen sikkerhetskontroll før påstigning, men du kan forvente deg at det er noen sikkerhetsvakter på terminalen og ombord på båten. Selve fergen er veldig stor og den har plass til mange passasjerer. Selv hvis det virker som om ikke alle kommer til å få plass, så gjør de som oftest det.

Staten Island Ferry går hele 117 ganger i døgnet og frakter over 70 000 passasjerer. I løpet av rushtiden kan det være veldig folksomt, men på denne tiden går fergen noe oftere enn til vanlig. Det er ikke mulig å bli værende på båten etter at den har ankommet Staten Island. Du er nødt til å gå av båten og komme tilbake på igjen gjennom venterommet, men dette er veldig enkelt.

Erics tips: «IKKE gå til fronten av båten når du først stiger ombord. Ta heller første trapp du ser, og når du har gått opp trappen går du bakerst i båten (den siden som er vendt mor fergeterminalen). Hvis dørene på det bakerste dekket er lukket kan du prøve å åpne de. Herfra kommer du til å få en flott utsikt av Manhattan og Frihetsgudinnen. Om vinteren er disse dørene lukket på tilbakeveien til Manhattan på grunn av kulden, så du har bare én sjanse; på fergeturen over til Staten Island!»

Staten Island Ferry rutetabell

Staten Island Ferry kjører 24 timer i døgnet, hele uken med regelmessige avganger. Under rushtiden (ukedager mellom 06:00 til 09:30 og mellom 15:30 og 20:00) går fergen hvert 15. til 20. minutt. Utenom rushtiden, i ukedagene har fergen avgang hvert 30. minutt. Det samme gjelder i helgene. På helligdagene som første nyttårsdag, Martin Luther King Jr. Day, Presidentens Day, Memorial Day, Labor Day, Thanksgiving Day og 1. juledag har båten avgang fra begge terminalene til samme tidsplan, hvert 30. minutt hver halv og hel time .

Staten Island Ferry - Frihetsgudinnen Staten Island Ferry - Innvendig

Empire Outlets

Det er en god grunn til å bli på øya etter overfarten fra Manhattan til Staten Island: Empire Outlets. I dette shoppingparadiset med beliggenhet rett ved siden av fergeterminalen finner du outlet butikker fra en rekke kjente merker. Det finnes også en dagligvarebutikk her i tillegg til flere spisesteder så du kan slappe av med en matbit eller drink under shoppingen.

Staten Island Ferry - Skyline

Er Staten Island Ferge gratis?

Ja, det er gratis å reise med Staten Island Ferry.

Kan du se Frihetsgudinnen fra Staten Island Ferry?

Ja, Staten Island Ferry kjører forbi og gir et glimt av Frihetsgudinnen på avstand. Det er imidlertid nødvendig å kjøpe billetter til Frihetsgudinnen for å besøke Liberty Island og se statuen på nært hold.

Hvor lang tid tar turen med Staten Island Ferry?

Turen tar ca. 25 minutter hver vei. Les mer om Staten Island Ferry her.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt