Gammeldagse tunnelbanevogner i New York

Gammeldagse tunnelbanevogner i New York

Det finnes gammeldagse tunnelbanevogner i New York som årlig settes i drift under julesesongen. Disse gammeldagse vognene («Nostalgia Shoppers’ Special Train» eller «Nostalgia Train») kjører hver søndag mellom kl. 10:00 og 17:00. I 2022 går togene fra 27. november. til 18. desember. Vognene daterer helt tilbake til 1930-tallet og i årene frem til midten av 1970-tallet. Du kan gå gjennom vognene og titte gjennom reisen. Tunnelbanevognene kjører på 1-linjen, mellom Chambers Street og 137th Street – City College. Om du ønsker å returnere til Downtown er siste mulighet med metro fra 125th Station.

Contents

En overraskelse i New York

Overraskelsen kan bli stor for de som bare venter på t-banen når disse gamle vognene dukker opp. Andre passasjerer har kanskje ventet i flere dager for å reise med de. Personlig er jeg ikke en stor fanatiker når det gjelder tunnelbaner og andre kjøretøy, men du må ikke nødvendigvis være det for å kunne sette pris på disse gammeldagse vognene. Dette er artig for alle og enhver; en kul oppdagelse for barn, en hyggelig opplevelse for de eldre som kanskje husker de gamle vognene fra tidligere besøk til New York, og en helt unik sjanse for tunnelbane-entusiaster og historieinteresserte.

Gammeldagse tunnelbanevogner

Tunnelbanevognene ser fantastiske ut: gamle benker, ordentlige vifter, og «ekte» lys – man hadde nesten forventet at de brukte stearinlys! Til og med lyden har et gammeldags preg over seg; den lager mye bråk. Noen ganger spiller de live musikk eller serverer drinker. Er du en av de heldige som får benytte deg av denne subwayen? Ingen grunn til bekymring, disse gammeldagse vognene går like fort som sine nye motparter, og billettprisene er akkurat de samme. Har du et Unlimited MetroCard? Da reiser du gratis, også med de gammeldagse vognene. Gikk du glipp av dette, eller føler du for å kjenne på litt mer nostalgi? Besøk New York Transit Museum i Brooklyn. Her finner du enda flere gammeldagse kjøretøy!

Gammeldagse tunnelbanevogner i New York - Inne i vognen Gammeldagse tunnelbanevogner i New York - Special Train

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt