Gammeldagse tunnelbanevogner i New York

Gammeldagse tunnelbanevogner i New York

Det går vintagetog i New York hvert år i julesesongen. Disse nostalgiske juletogene («Nostalgia Shoppers’ Special Train» eller «Nostalgia Train») kjører hver lørdag mellom kl. 10.00 og 17.00. I 2023 går togene fra 2. desember til 30. desember. New York Transit Museums vintagetog har originale vogner fra 1930-tallet. De kjører på F- og D-linjen mellom 2nd Avenue og 145th Street.

Nostalgitog i New York

Overraskelsen kan bli stor for de som bare venter på subwayen når disse gamle vintagetogene dukker opp. Andre passasjerer har kanskje ventet i flere dager for denne årlige juletradisjonen. Personlig er jeg ikke en stor fanatiker når det gjelder subway-tog og andre kjøretøy, men du må ikke nødvendigvis være det for å kunne sette pris på disse gammeldagse vognene.

Disse gammeldagse togturen er artig for alle og enhver; en kul oppdagelse for barn, en hyggelig opplevelse for de eldre som kanskje husker de gamle vognene fra tidligere besøk til New York, og en helt unik sjanse for tunnelbane-entusiaster og historieinteresserte.

Reis tilbake i tid

De gammeldagse vintagetogene ser fantastiske ut: gamle benker, ordentlige vifter, og «ekte» lys tar deg med tilbake i tid – man hadde nesten forventet at de brukte stearinlys! Til og med lyden har et gammeldags preg over seg; den lager mye bråk. Noen ganger spiller de live musikk eller serverer drinker.

Er du en av de heldige som får benytte deg av denne subwayen? Ingen grunn til bekymring, disse gammeldagse vognene går like fort som sine nye motparter, og billettprisene er akkurat de samme. Har du et Unlimited MetroCard? Da reiser du gratis, også med de gammeldagse vognene.

Gikk du glipp av dette, eller føler du for å kjenne på litt mer nostalgi? Besøk New York Transit Museum i Brooklyn. Her finner du enda flere gammeldagse kjøretøy!

Gammeldagse tunnelbanevogner i New York - Inne i vognen Gammeldagse tunnelbanevogner i New York - Special Train

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt