Jul i New York 2021

Jul i New York

Juletiden i New York er en magisk høytid, og julestemningen er helt ubeskrivelig. Du kommer til å bli mektig imponert over all den flotte julepynten og de utallige lysene. Julen er en viktig høytid for de fleste amerikanere, noe du virkelig kan legge merke til når du ser hvordan de pynter husene sine. Hvert år tennes det et stort juletre ved Rockefeller Center, og vinduene til butikkene på Fifth Avenue pyntes vakkert. Hvis du besøker New York i løpet av julen, så finnes det nok av aktiviteter du kan gjøre for å komme i den perfekte julestemningen.

Dyker Heights Christmas Lights Tour

Julepynten og -lysene som dekorerer de amerikanske husene kan virkelig ta pusten fra en. For å se de overdådig dekorerte husene (som du sannsynligvis kjenner igjen fra filmer og TV-serier) bør du ikke holde deg på Manhattan men ta turen til Dyker Heights i Brooklyn. Dette er et velstående område som har blitt utnevnt til det «best dekorerte nabolaget i USA». Bli med på den 3.5 timer lange turen, Brooklyn Christmas Lights Tour of Dyker Heights, og utforsk de opplyste og pyntede hjemmene.

Turen starter i Midtown hvor en buss med guide tar deg med til Brooklyn. Når du ankommer Dyker Heights vil du ikke tro dine egne øyne! Noen av de ekstravagante kreasjonene koster mer enn $10 000 (over 80 000 norske kroner!). På bussen vises det julefilmer og spilles julesanger for å holde julestemningen på topp.

Bestill din Dyker Heights Christmas Lights Tour

Erics tips: Hvis du befinner deg i New York i løpet av juletiden, så er denne turen nærmest obligatorisk. Du kommer til å få se hus akkurat slik som du har sett de i amerikanske julefilmer og serier. I løpet av denne turen vil du få nok av tid til å fotografere, og du kommer til å bli ganske så imponert av all julepynten. Turen vil definitivt få deg i skikkelig god julestemning! Vær oppmerksom på at denne turen er veldig populær, så det er best å bestille billetter i forveien.

Jul i New York - Dyker Heights DekorasjonerJul i New York - Dyker Heights

Rockefeller Center VIP-pakke: Skøytebanen og Top of the Rock

I tillegg til det flotte juletreet så har Rockefeller Center en annen populær vinter-attraksjon, nemlig den berømte skøytebanen. Det er en artig opplevelse å gå på skøyter på skøytebanen ved Rockefeller Center, men ventekøen kan være ganske lang. Har du lyst til å gå på skøyter her i løpet av juletiden? Da kan du velge VIP-pakken.

Bestill VIP skøyting om kvelden her

Bestill VIP skøyting om morgenen her

Erics tips: Dette pakketilbudet er supert for hele familien. Du får gå på skøyter på et veldig ettertraktet tidspunkt, og du kan benytte deg av VIP Chalet (stuen). Med dette pakketilbudet kan du skøyte på en av New Yorks mest populære skøytebaner, helt uten å måtte styre med å skulle stå i ventekø.

Festlig julecruise

Kom deg i skikkelig julestemning med dette festlige julecruiset i New York. Om bord på denne retro-yachten fra 20-tallet kan du nyte varm sjokolade, kjeks og høre julesanger som fremføres av et live band, alt mens du passerer langs Manhattans skyline.

Bestill billetter til julecruiset her

Rockefeller Center Christmas Tree

Det berømte Rockefeller Center Christmas Tree er en severdighet i seg selv. Treet må være minst 20 meter høyt og omtrent 7,5 meter bredt, men det er ofte mye høyere (mellom 23 og 27 meter). Rockefeller Center Christmas Tree blir dekorert med julelys som strekker seg 8 kilometer! I 2020 blir lystenningsseremonien avholdt den 2. desember, og lysene blir slått av igjen i januar 2021. Treet blir opplyst hver dag fra kl 06:00 til 0:00.

George Balanchine’s The Nutcracker

The Nutcracker (Nøtteknekkeren) fremføres av New York City Ballet hvert år i løpet av juletiden. Forestillingene fremføres fra slutten av november til begynnelsen av januar, og inkluderer musikken til Tchaikovsky og koreografien til Balanchine. Dette er en sann klassiker, elsket og sett av mange. Hvis du er i New York kan du oppleve dette magiske juleeventyret, tinnsoldatene og de utrolige spesialeffektene i David H. Koch Theater.

Bestill billettene dine til The Nutcracker her

New York Holiday Lights Tour

Ønsker du å oppleve den flotteste julepynten i New York, men ikke har lyst til å gjøre det på egen hånd? Da kan du bli med på denne bussturen! Bussen kjører gjennom byen, forbi det berømte juletreet utenfor Rockefeller Center og alle de flotte butikkvinduene på Fifth Avenue. På veien stopper sjåføren på 8 steder, hvor du forlater bussen og blir med på en kort spasertur. Rockefeller Center Christmas Tree er bare opplyst fra sent i november eller tidlig i desember. For å unngå skuffelse anbefaler jeg at du bare tar denne turen etter at juletreet har blitt tent.

Bestill billetter til Holiday Lights Tour her

Julemarked

I New York arrangeres det mange julemarked som du kan besøke i juletiden. To av de beste markedene finner du i Bryant Park og Union Square. Bryant Park Christmas Market begynner 30. oktober 2020 og varer til 3. januar 2021. Dette er et stort marked hvor du også kan gå på skøyter eller sitte i kaféer, så det er definitivt en skikkelig juleopplevelse i New York. Her kan du også få kjøpt juledekorasjon og juletrepynt. Disse julemarkedene er ikke billige, men det handler jo om selve opplevelsen. En gang fikk jeg kjøpt en mini-taxi og en pølsebod som juletrepynt!

Dekorerte butikkvinduer

Hvis det er én ting i New York som kommer til å få deg i skikkelig god julestemning når det er jul i New York, så er det de dekorerte gatene og butikkvinduene. Store varemagasiner dedikerer hele året til å forberede jule-vinduene sine, og hver vindusutstilling er fokusert på et tema eller forteller en historie. Butikkvinduene blir nesten som en slags gave til offentligheten, ettersom de ikke nødvendigvis er drevet av salg. Det er populært både blant turister og de lokale å spasere forbi disse flotte vindusutstillingene i løpet av denne perioden, spesielt på Fifth Avenue. Butikkene med de aller beste utstillingene er: Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue og Tiffany’s. Macy’s burde man heller ikke gå glipp av.

Når blir juledekorasjonen satt opp?

Juledekorasjon i New York blir som regel satt opp i slutten av november og begynnelsen av desember, etter Thanksgiving. Dette gjelder også Rockefeller Center Christmas Tree. De aller fleste butikkene fjerner all juledekorasjon etter nyttår.

Macy’s i juletiden

Varemagasinet Macy’s har dedikert en hel etasje til juleutstilling, og har valgt å kalle den for «Macy’s Santaland». Alt er nydelig pyntet, og det er til og med en Julenisse som du (eller barna dine) kan ta et bilde med (mot avgift). Vær oppmerksom på at du kan ende opp med å stå i lang kø for å ta bilde med Julsenissen.

Når starter julestemningen i New York?

Julestemningen i New York starter rett etter Thanksgiving og Black Friday helgen. Dekorasjonene blir tatt ned i starten av januar, ofte rundt den 5. eller 6. januar.

Er julen en god tid for å besøke New York?

Definitivt! Atmosfæren i New York er fantastisk i desember. Hele byen er dekorert og det er vanligvis ikke kaldt enda. Høytiden er derfor en super tid for en New York tur.

Hva kan man gjøre under julen i New York?

Det finnes en rekke juleaktiviteter i New York under julesesongen. Byen er full av vakre dekorerte vinduer og juletrær. Besøk et av de koselige julemarkedene, beundre de dekorerte husene på en Dyker Heights Tour og se på Rockettes på Radio City Christmas Spectacular.

Kan jeg delta på tenningen av Rockefeller treet?

Ja, du kan gå dit, men millioner av besøkende deltar på arrangementet hvert år. Hvis du vil kapre en god plass er du nødt til å kjøpe en billett for Tree Lighting Viewing Party eller møte opp flere timer i forvei.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt


Søk etter billetter
fra
inntil
Søk etter billetter