Jul i New York 2024

Jul i New York City

Juletiden i New York er en magisk høytid, og julestemningen er helt ubeskrivelig. Du kommer til å bli mektig imponert over all den flotte julepynten og de utallige lysene. Julen er en viktig høytid for de fleste amerikanere, noe du virkelig kan legge merke til når du ser hvordan de pynter husene sine. Hvert år tennes det et stort juletre ved Rockefeller Center, og vinduene til butikkene på Fifth Avenue pyntes vakkert. Hvis du besøker New York i løpet av julen, så finnes det nok av aktiviteter du kan gjøre for å komme i den perfekte julestemningen.

Contents

Dyker Heights Christmas Lights Tour

Julepynten og -lysene som dekorerer de amerikanske husene kan virkelig ta pusten fra en. For å se de overdådig dekorerte husene (som du sannsynligvis kjenner igjen fra filmer og TV-serier) bør du ikke holde deg på Manhattan men ta turen til Dyker Heights i Brooklyn. Dette er et velstående område som har blitt utnevnt til det «best dekorerte nabolaget i USA». Bli med på den 3.5 timer lange turen, Brooklyn Christmas Lights Tour of Dyker Heights, og utforsk de opplyste og pyntede hjemmene.

Turen starter i Midtown hvor en buss med guide tar deg med til Brooklyn. Når du ankommer Dyker Heights vil du ikke tro dine egne øyne! Noen av de ekstravagante kreasjonene koster mer enn $10 000 (over 80 000 norske kroner!). På bussen vises det julefilmer og spilles julesanger for å holde julestemningen på topp.

Bestill din Dyker Heights Christmas Lights Tour

Erics tips: «Hvis du befinner deg i New York i løpet av julen, så er denne turen nærmest obligatorisk. Du kommer til å få se hus akkurat slik som du har sett de i amerikanske julefilmer og serier. I løpet av denne turen vil du få nok av tid til å fotografere, og du kommer til å bli ganske så imponert av all julepynten. Turen vil definitivt få deg i skikkelig god julestemning! Vær oppmerksom på at denne turen er veldig populær, så det er best å bestille billetter i forveien.»

Jul i New York - Dyker Heights Dekorasjoner Jul i New York - Dyker Heights

Radio City Christmas Spectacular (The Rockettes)

Radio City Christmas Spectacular med The Rockettes er en av de mest ikoniske juleforestillingene i New York. Forestillingen inkluderer julenissen, nøtteknekkere og selvfølgelig Nativity. Med oppstart tidlig i november kan du se en av de mange forestillingene. Hvis du allerede har sett forestillingen kan du definitivt se den igjen, da forestillingen er litt forskjellig fra år til år. Forestillingen er på Radio City Music Hall og det er definitivt den beste måten å komme i julestemning på.

Bestill billetter til Radio City Christmas Spectacular her

Jul i New York - The Rockettes Jul i New York - Christmas Spectacular

Festlig julecruise

Kom deg i skikkelig julestemning med dette festlige julecruiset i New York. Om bord på denne retro-yachten fra 20-tallet kan du nyte varm sjokolade, kjeks og høre julesanger som fremføres av et live band, alt mens du passerer langs Manhattans skyline.

Bestill billetter til julecruiset her

Rockefeller Center Christmas Tree

Det berømte Rockefeller Center Christmas Tree er en severdighet i seg selv. Treet må være minst 20 meter høyt og omtrent 7,5 meter bredt, men det er ofte mye høyere (mellom 23 og 27 meter). Rockefeller Center Christmas Tree blir dekorert i midten av november. Det blir pyntet med julelys som strekker seg 8 kilometer og blir skrudd på i en offentlig seremoni onsdagen etter Thanksgiving. I 2024 blir lystenningsseremonien avholdt den 4. desember. Les mer om Rockefeller Christmas Tree Lighting Ceremony her.

Lysene til juletreet på Rockefeller Center blir slått av igjen 13. januar. Treet blir opplyst hver dag fra kl. 05:00 til 0:00 og fra 15. desember frem til 1. juledag kommer treet til å være belyst fra 05:00 til 01:00. 1. juledag er treet opplyst i hele 24 timer. På nyttårsaften slukkes lysene rundt 21:00.

Jul i New York - juletreet ved Rockefeller

Skøyter på Rockefeller Center

I tillegg til det flotte juletreet så har Rockefeller Center en annen populær vinter-attraksjon, nemlig den berømte skøytebanen. Det er en artig opplevelse å gå på skøyter på Rockefeller Center, men køen kan være ganske lang. Har du lyst til å gå på skøyter her i løpet av juletiden? Da kan du velge en skøytepakke.

Vil du vite når skøytesesongen i New York starter? Abonner på nyhetsbrevet mitt og vær blant de første som får beskjed!

New York Holiday Lights Tour

Ønsker du å oppleve den flotteste julepynten i New York, men ikke har lyst til å gjøre det på egen hånd? Da kan du bli med på denne guidete spaserturen! Med guiden spaserer dere gjennom byen, forbi det berømte juletreet utenfor Rockefeller Center og alle de flotte butikkvinduene på Fifth Avenue med mer. Det vil være flere stopp med den lille guidede gruppen under turen. Rockefeller Center Christmas Tree er bare opplyst fra sent i november eller tidlig i desember. For å unngå skuffelse anbefaler jeg at du bare tar denne turen etter at juletreet har blitt tent.

Bestill billetter til Holiday Lights Tour her

Julen i New York - 6th Avenue Jul i New York - skøyter i Bryant Park

Juletur med hest og vogn

Julen i New York er magisk, men den kan bli enda mer magisk på en tur med hest og vogn. Under denne turen kan du lene deg tilbake å nyte Central Park, juletreet på Rockefeller, Saks Fifth Avenue lysshow, og mye mer. Se hvordan alle lysene blinker og havn i en ordentlig New York-julestemning!

Bestill tur med hest og vogn her

George Balanchine’s The Nutcracker

The Nutcracker (Nøtteknekkeren) fremføres av New York City Ballet hvert år i løpet av juletiden. Forestillingene fremføres fra slutten av november til begynnelsen av januar, og inkluderer musikken til Tchaikovsky og koreografien til Balanchine. Dette er en sann klassiker, elsket og sett av mange. Hvis du er i New York kan du oppleve dette magiske juleeventyret, tinnsoldatene og de utrolige spesialeffektene i David H. Koch Theater.

Bestill billettene dine til The Nutcracker her

Julemarked

I New York arrangeres det mange julemarked som du kan besøke i juletiden. To av de beste markedene finner du i Bryant Park og Union Square. Bryant Park Christmas Market begynner i slutten av oktober oktober og varer til starten av januar. Dette er et stort marked hvor du også kan gå på skøyter eller sitte i kaféer, så det er definitivt en skikkelig juleopplevelse i New York. Her kan du også få kjøpt juledekorasjon og juletrepynt. Disse julemarkedene er ikke billige, men det handler jo om selve opplevelsen. En gang fikk jeg kjøpt en mini-taxi og en pølsebod som juletrepynt! Union Square Christmas Market er noe mindre og varer fra slutten av november til 24. desember (stengt på Thanksgiving).  På dette markedet kan du få tak i både mat og presanger. Les alt om julemarked i New York her.

Jul i New York - julemarked Jul i New York - Bryant Park 1

Dekorerte butikkvinduer

Hvis det er én ting i New York som kommer til å få deg i skikkelig god julestemning når det er jul i New York, så er det de dekorerte gatene og butikkvinduene. Store varemagasiner dedikerer hele året til å forberede jule-vinduene sine, og hver vindusutstilling er fokusert på et tema eller forteller en historie. Butikkvinduene blir nesten som en slags gave til offentligheten, ettersom de ikke nødvendigvis er drevet av salg.

Det er populært både blant turister og de lokale å spasere forbi disse flotte vindusutstillingene i løpet av julen i New York, spesielt på Fifth Avenue. Butikkene med de aller beste utstillingene er: Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue og Tiffany’s. Macy’s burde man heller ikke gå glipp av.

Når blir juledekorasjonen satt opp?

Juledekorasjon i New York blir som regel satt opp i slutten av november og begynnelsen av desember, etter Thanksgiving. Dette gjelder også Rockefeller Center Christmas Tree. De aller fleste butikkene fjerner all juledekorasjon etter nyttår.

Macy’s i juletiden

Varemagasinet Macy’s har dedikert en hel etasje til juleutstilling, og har valgt å kalle den for «Macy’s Santaland». Alt er nydelig pyntet både innenfor og utenfor butikken på Herald Square. Til og med julenissen er til stede under denne månedslange feiringen frem til julaften, slik at du (eller barna dine) kan få tatt et bilde (mot betaling). Siden julenissen er svært opptatt på denne tiden av året, må du reservere på forhånd.

Jul i New York - Saks Jul i New York - Cartier

Når starter julestemningen i New York?

Julestemningen i New York starter rett etter Thanksgiving og Black Friday helgen. Dekorasjonene blir tatt ned i starten av januar, ofte rundt den 5. eller 6. januar.

Er julen en god tid for å besøke New York?

Definitivt! Atmosfæren i New York er fantastisk i desember. Hele byen er dekorert og det er vanligvis ikke kaldt enda. Høytiden er derfor en super tid for en New York tur.

Hva kan man gjøre under julen i New York?

Det finnes en rekke juleaktiviteter i New York under julesesongen. Byen er full av vakre dekorerte vinduer og juletrær. Besøk et av de koselige julemarkedene, beundre de dekorerte husene på en Dyker Heights Tour og se på Rockettes på Radio City Christmas Spectacular.

Var denne artikkelen hjelpsom? Anbefal den ved å gi meg en vurdering:

Ved å fortsette å bruke denne siden, godtar du bruk av informasjonskapsler (“cookies”) og personvernserklæringen. Les mer her.

Abonner på nyhetsbrevet mitt